Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Υποβάθμιση της Ελλάδας από Fitch, λόγω PSI

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου, 2012
Τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας υποβάθμισε σήμερα ο διεθνής οίκος Fitch, μετά την ανακοίνωση ότι η χώρα ενδέχεται να εξαναγκάσει του ιδιώτες πιστωτές-κατόχους ελληνικών κρατικών ομολόγων να υπαχθούν στο πρόγραμμα PSI για τη μείωση του δημόσιου χρέους.
Η υποβάθμιση από το CCC στο C, «έπεται της ανακοίνωσης του Eurogroup για το δεύτερο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο προβλέπει τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην ανταλλαγή ομολόγων (PSI) και την επακόλουθη ανακοίνωση των όρων της προτεινόμενης ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων από τις ελληνικές αρχές», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του οίκου.
Ο οίκος θεωρεί ότι η πρόταση για μείωση του ελληνικού χρέους μέσω ανταλλαγής ομολόγων των ιδιωτών πιστωτών, εάν ολοκληρωθεί, θα αποτελεί «rating default», με συνέπεια την υποβάθμιση της χώρας σε «Restricted Default» (RD).
Ωστόσο, η Fitch τονίζει ότι μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής, με την έκδοση νέων ομολόγων, η αξιολόγηση της Ελλάδας θα μετακινηθεί από την κατηγορία «restricted default» σε νέο επίπεδο ανάλογο με την ανάλυση του οίκου για τη δομή και το πιστωτικό προφίλ της χώρας.
Αλταφάζ: Προέχει η διαδικασία για την ολοκλήρωση του PSI
Σχολιάζοντας την απόφαση του οίκου Fitch να υποβαθμίσει τη δανειοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου για την Οικονομία Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, τόνισε ότι το Eurogroup έλαβε αποφάσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας και το PSI, και επισήμανε πως τώρα αυτό που προέχει είναι να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες για την ολοκλήρωση τους.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου