Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Aγρια κόντρα Μεϊμαράκη - Καρατζαφέρη για τα υποβρύχια

Σάββατο, 30 Απριλίου, 2011

Αγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του πρώην υπουργού Αμυνας επί ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για το θέμα προμήθειας των υποβρυχίων, για τα οποία άλλωστε παραπέμφθηκε σε Προανακριτική Επιτροπή από τη Βουλή ο Ακης Τσοχατζόπουλος, προχθές.
Η κόντρα ξεκίνησε εντός της Βουλής, όταν ο κ. Καρατζαφέρης αποχώρησε από τη διαδικασία καταγγέλλοντας συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων να τα φορτώσουν όλα στον Ακη, που όμως δεν θα πάει φυλακή, όπως κατάγγειλε. Του απάντησε στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης, θεωρώντας ότι οι αιχμές του προέδρου του ΛΑΟΣ αφορούσαν και τον ίδιο και χθες επανήλθαν με δηλώσεις τους και οι δύο. Ειδικότερα, ο κ.Mεϊμαράκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Real fm» χρησιμοπoίησε βαριές εκφράσεις:
«Δεν μπορεί το περιθώριο, οι νονοί, τα λαμόγια να κυριαρχούν στην πολιτική ζωή, να λέμε ότι είναι σάπια και να μην τους αντιμετωπίζουμε γιατί δήθεν θα ρίξουμε το δικό μας επίπεδο. Σκέφτηκα ότι, αν αυτό που θα συνοδευτεί κι από τις ερωτήσεις μπορέσει να δείξει στον Ελληνα πολίτη και να του δημιουργήσει έστω την καχυποψία για το ρόλο του αρχηγού κόμματος ο οποίος περιφέρεται στα κανάλια και έχει δυσανάλογη απήχηση κι αντίληψη κι επηρεάζει συμβάσεις και εξελίξεις και τελικά μείνουμε στο μόνο ότι όποιος υπογράφει έχει την ευθύνη... Παρέβην τις αρχές μου κι έκανα κάτι το οποίο δεν θα το έκανα και δεν θα το ξανακάνω» είπε ο κ.Μεϊμαράκης αναφερόμενος στην αντιπαράθεση με τον κ. Καρατζαφέρη.
Πρόσθεσε μάλιστα πως «αυτός (σ.σ. εννοεί ο κ. Καρατζαφέρης) ψήφισε την παραλαβή. Θα σας παρακαλέσω να διαβάσετε την ερώτηση που μου κατέθεσαν το ‘08 που λέει ότι, όπως λέει η γερμανική πλευρά, τα υποβρύχια εξετάστηκαν στη Μαύρη θάλασσα, κρίθηκαν και πότε θα προχωρήσετε στην παραλαβή; Και η απάντηση του Νοεμβρίου. Οτι αυτό είναι μονομερής άποψη των Γερμανών, δεν έχει ακόμα περιέλθει εις γνώση των ελληνικών οργάνων και όταν και οι Ελληνες θα το πιστοποιήσουν, θα δούμε τι θα κάνουμε. Αυτό και μόνο υποδεικνύει ότι μεταφέρουνε τη γερμανική άποψη την οποία τη γνώριζε εκ των προτέρων. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Εγώ ζητώ -για να μπορέσει πράγματι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο- να ελέγχεται κάποιος που έχει εκφορά δημόσιου πολιτικού λόγου κι επηρεάζει τέτοιου είδους συμβάσεις και εξελίξεις γιατί είπε ο κ. Καρατζαφέρης ότι τον Αύγουστο του ‘09 χάλασε λέει την απευθείας ανάθεση που θα κάναμε για τα πυρομαχικά των Leopard. Πρώτον, δεν χάλασε τίποτα γιατί δεν υπάρχει καμία απευθείας ανάθεση την περίοδο που εγώ ήμουν υπουργός, δεύτερον για τα βλήματα των Leopard εμείς λέγαμε ότι πρέπει να πάνε στην ΕΑΣ που είναι τα ελληνικά αμυντικά συστήματα κι ο κ. Καρατζαφέρης μας έλεγε να πάμε στους Αμερικανούς...».
Ο πρώην υπουργός Αμυνας επί κυβέρνησης ΝΔ συνέχισε: «Ας μου κάνει αγωγή ή μήνυση ή να του κάνω, να παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας κι εγώ της δικιάς μου και να πάμε στη δικαιοσύνη που είναι ο φυσικός μας δικαστής να εξεταστούμε. Πιστεύω ότι το περιθώριο πρέπει να ξαναγυρίσει στο περιθώριο. Δεν μπορεί να είναι κυρίαρχη άποψη και τάση και οι καταγγέλλοντες να λένε ό,τι θέλουν χωρίς στοιχεία, να λασπώνουν υπολήψεις -γιατί το θέμα είναι ηθικό- και με την ίδια ευκολία μετά να λένε ‘ε, θα τον δω στη Βουλή, θα του πω, θα γελάσουμε’. Δεν κατάλαβα. Δηλαδή θα ζητάει την παραπομπή μου χωρίς στοιχεία και θα χαριεντιζόμαστε κιόλας;».
Ερωτηθείς, αν τα περί «νονών» αφορούν τον κ. Καρατζαφέρη, ο κ. Μεϊμαράκης, είπε «ας βγάλει ο ακροατής σας την άποψή του. Ο κ. Καρατζαφέρης έτσι λέει ‘το ‘07 δόθηκαν μίζες. Στον κ. Τσοχατζόπουλο πήγανε; Εγώ δεν λέω ότι πήγανε στον Μεϊμαράκη, αλλά...εσείς βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Ας ψαχτεί’. Λοιπόν, απαντώ με τους ίδιους όρους διαλόγου. Αν το μυαλό σας πήγε εκεί, ψάξτε το».
Τέλος, απέρριψε τα περί συγκάλυψης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ που κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και σημείωσε «δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι έγιναν πλακάκια ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για να καλυφθεί ο Μεϊμαράκης διότι ούτε το ΠΑΣΟΚ θα μου χαριστεί. Κανείς δεν θα μου χαριστεί... Δεν μπορεί αρχηγός κόμματος τέτοιου μικρού ποσοστού να έχει αυτή τη δυσανάλογη απήχηση, άποψη, μεταχείριση να λέει ό,τι θέλει χωρίς να τα υποστηρίζει. Συγκάλυψη δεν υπάρχει και μάλιστα πουθενά. Διότι μπορεί κάποιος να μην πηγαίνει φυλακή, όμως η ηθική και πολιτική απαξίωση που υφίσταται είναι η μεγαλύτερη τιμωρία για τον πολιτικό. Κι εγώ δεν θέλω να μείνω αθώος με ρετσινιά».
Ο κ. Μεϊμαράκης, επίσης, εξήγησε γιατί αποκρούει την πρόταση για προανακριτική για όλου,ς καθώς όπως είπε, η επιτροπή Αμυνας της Βουλής θα λειτουργήσει ως εξεταστική και πρόσθεσε: «Λέει λοιπόν ο κ. Καρατζαφέρης προανακριτική για όλους. Προανακριτική σημαίνει κάλπη για το κάθε πρόσωπο με στοιχεία για το κάθε πρόσωπο, άρα είναι σίγουρο ότι, αν στηθούν κάλπες με τα ελλιπέστατα στοιχεία της δικογραφίας -γιατί δεν αναφερόμαστε ούτε καν ως ονόματα- η Βουλή δεν μπορεί να υπερψηφίσει να πάμε προανακριτική, ούτε μπορεί να βάλει στο ίδιο τσουβάλι με τον Τσοχατζόπουλο ο οποίος αναφέρεται ονομαστικά στη δικογραφία».
Επέκρινε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για την αποχώρηση χθες λέγοντας «συμβάλει στη διερεύνηση της αλήθειας η στάση αποχώρησης του Καρατζαφέρη; Αν δηλαδή όλοι αποχωρούσαμε χθες, τι θα γινόταν; Αλλά γιατί το κάνει; Πρώτον, γιατί έχει υιοθετήσει πλήρως ‘08-’09 την άποψη των Γερμανών μονομερώς, δεύτερον, διότι, όπως ψήφισε το μνημόνιο, ψήφισε και τη σύμβαση παραλαβής... Η στάση αποχώρησης δεν βοηθάει στην εύρεση της αλήθειας. Ο άνθρωπος προσπαθεί να ψαρέψει πολιτικά σε θολά νερά και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλευόμενος τη λαϊκή δυσαρέσκεια».

Πηγή:  ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου