Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με 226 ψήφους η Βουλή ψήφισε υπέρ της διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, στην υπόθεση των υποβρυχίων.

  • Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη εμφανίστηκε θετική στο ενδεχόμενο αλλαγής θέσης του ΧΥΤΥ Κερατέας κατά τη συνάρτηση που είχε το απόγευμα της Πέμπτης με τους εκπροσώπους του Δήμου Λαυρεωτικής. Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν εκ νέου την επόμενη Τετάρτη.
  • Παραδόθηκε κανονικά στην κυκλοφορία η κοιλάδα των Τεμπών, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, η οποία είχε κλείσει από τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν προληπτικές εργασίες απομάκρυνσης επικίνδυνων βράχων από ειδικά συνεργεία αλπινιστών.
  • Έντονη δυσφορία για όσα συμβαίνουν στη ΝΔ με αφορμή και την αποδοκιμασία της απογραφής από τον εκπρόσωπο του κόμματος Γ.Μιχελάκη, εξέφρασε ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του κόμματος Γιάννης Βαρβιτσιώτης. «Όλα αυτά μου προκαλούν οργή και θλίψη», είπε και πρόσθεσε αυστηρά «διότι όλη αυτή η επίθεση στην οποία έχουν στοιχηθεί διάφοροι νεοπαγείς Ηρακλειδείς ενός νέου πνεύματος που προσπαθεί να επικρατήσει στο κόμμα είναι τουλάχιστον ανόητοι». Ο κ. Βαρβιτσιώτης μίλησε ακόμη για ολίσθημα Μιχελάκη και είπε ότι όλα αυτά βλάπτουν το κόμμα.
  • Χωρίς σιδηροδρομική εξυπηρέτηση θα μείνει την Κυριακή η χώρα λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην απεργία της Πρωτομαγιάς. Θα επηρεαστούν ακόμη αρκετά δρομολόγια που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο, καθώς και η σύνδεση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με το δίκτυο του μετρό την ημέρα της απεργίας.
  • Την αναστολή της διαδικασίας της ταυτοπροσωπίας (Check-in) των ατόμων που ταξιδεύουν με επιβατηγά πλοία ζητά ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) με επιστολή του προς το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος. Ο Σύνδεσμος εκφράζει έντονη ανησυχία για την εφαρμογή του μέτρου στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, τονίζοντας ότι η σχετική διαδικασία θα προκαλέσει μόνο ταλαιπωρία στους επιβάτες και δυσφήμηση της χώρας.
Κόσμος
  • Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη ημέρα του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της «κοινής θνητής» Κέιτ Μίντλετον: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πρόβα τζενεράλε του γάμου, δημοσιοποιήθηκε η τελική μορφή των όρκων που θα δώσει το ζευγάρι και οι προσκεκλημένοι έχουν αρχίσει να καταφθάνουν -μαζί και το «κύμα» δημοσιογράφων και ανταποκριτών για να καλύψουν το γεγονός. To Λονδίνο περιμένει να ζήσει τον πρώτο βασιλικό γάμο στη Βρετανία εδώ και τρεις δεκαετίες.
  • Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πρότεινε επισήμως τον επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) Λίον Πανέτα για τη θέση του υπουργού Άμυνας σε αντικατάσταση του Ρόμπερτ Γκέιτς. Διευθυντής της CIA αναλαμβάνει ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, νυν διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Οι επιλογές του Μπαράκ Ομπάμα πρέπει να επικυρωθούν από τη Γερουσία.
  • Τους 250 ξεπέρασαν οι νεκροί στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ από τους ισχυρούς ανεμοστρόβιλους και τη σφοδρότατη κακοκαιρία, ενώ οι Αρχές φοβούνται πως οι επιχειρήσεις διάσωσης θα αποκαλύψουν ακόμη περισσότερα θύματα. Εντολή για χορήγηση έκτακτης βοήθειας στην Αλαμπάμα, που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά και μετρά πάνω από 160 νεκρούς. Την Παρασκευή θα επισκεφθεί την πολιτεία ο Μπαράκ Ομπάμα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνολικά τέσσερις πολιτείες του αμερικανικού νότου.
  • Ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους που συμμετείχε σε προεκλογική συγκέντρωση στη νότιο Τουρκία, τραυματίζοντας 27 άτομα μεταξύ τους και υποψήφιο για μία έδρα στην Εθνοσυνέλευση με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αντιπολίτευσης, μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.
  • Ασύμβατη με την κοινοτική νομοθεσία είναι η επιβολή ποινής φυλάκισης σε παράνομο μετανάστη, ο οποίος δεν συμμορφώνεται με διαταγή απέλασης από το έδαφος κράτους-μέλους της ΕΕ, βάσει απόφασης που εξέδωσε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που κλήθηκε να εξετάσει σχετική περίπτωση στην Ιταλία. Η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ποινικοποίησε εν μέσω θυελλωδών αντιδράσεων το 2009 την παράνομη μετανάστευση, ορίζοντας ποινές φυλάκισης έως και τέσσερα χρόνια.
Οικονομία
  • Ανοδικές τάσεις επικράτησαν για άλλη μία φορά στα χρηματιστήρια της Ευρώπης και των ΗΠΑ την Πέμπτη, με τους δείκτες να καταγράφουν μικρά κέρδη σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση. Σε υψηλά επίπεδα ευρώ και χρυσός.
  • Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα ταχτεί τελικά υπέρ της υποψηφιότητας του Μάριο Ντράγκι για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναφέρει στο φύλλο της Παρασκευής η Bild.
  • Τρεις στους πέντε εργαζόμενους σε επιχειρήσεις τουρισμού και επισιτισμού είναι ανασφάλιστοι. Ο συγκεκριμένος κλάδος συγκεντρώνει τα υψηλότερα ποσοστά της λεγόμενης «μαύρης εργασίας», καθώς το 60% των εργαζόμενων δεν ασφαλίζεται, εργάζεται παράνομα και με τις χειρότερες μορφές ελαστικής απασχόλησης. Την ίδια ώρα, σημειώνουν οι συνδικαλιστές, οι επιχειρήσεις του κλάδου, εντάσσονται στα προγράμματα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών, απολαμβάνουν μειωμένο ΦΠΑ στο 6,5% και μειωμένο τέλος παρεπιδημούντων στο 0,5% (από 2%) κ.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου