Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Στο μικροσκόπιο και ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Στα ύψη η τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ. Και δεν είναι μόνο η τιμή αλλά τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν και διάφορα άλλα που δεν τα λαμβάνουμε υπ' 'όψη όπως. 10% της βενζίνης είναι ethanol. Τα βενζινάδικα έγιναν self service. Κάποτε στο βενζινάδικο κοίταζαν τα λάδια δωρεάν και σου καθάριζαν τα τζάμια δωρεάν. Αυτές οι υπηρεσίες δεν υπάρχουν πιά. Οπότε, όταν λέγουν ότι η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε να λάβετε υπ' όψη και τις υπηρεσίες που σταμάτησαν. Ενημερωτικά η βενζίνη σήμερα στο Tewksbury, ένα προάστιο της Βοστώνης είχε: απλή $3,90, η αμόλυβδη, $4,00 και η super $4,10 το αμερικάνικο γαλόνι. Σχετικά φτηνή εν σύγκριση με την Ευρώπη. Όχι και τόσο φτηνή γιατί η Αμερική έχει χιλιάδες πετρελαιοπηγές.


Αναμασάει αυτά που λέει ο Πάγκαλος. Τα λέει πρώτα και μετά προσπαθεί “να τα μαζέψει”. Παραγωγικός με άλλα λόγια. Τώρα πόσο παραγωγικός είναι θα τον γράψει η ιστορία γιατί οι υπόλοιποι τον έχουν γραμμένο προ πολλού.
Εκτός όμως από τον Πάγκαλο είναι και ο “φωστήρας” κ. Ραγγούσης. Τα έκανε θάλασσα με τον “Καλλικράτη”. ΄΄Έδωσε αρμοδιότητες στους Δήμους και στις περιφέρειες αλλά ξέχασε τα κονδύλια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Γι αυτό όταν θα έρθει “η λυπητερή” για τα δημοτικά τέλη να δούμε τι θα κάνουν οι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Άρχοντες. Θα έρθει η ώρα που θα ψάχνουν για υποψήφιους!
Καζάνι που βράζει είναι η Ελληνική Κοινότητα Άγιος Γεώργιος του Lynn Massachusetts. Έχουμε πάρει αρκετές επιστολές που αγανακτισμένοι ενορίτες διαφωνούν με τη γραμμή που ακολουθεί η Μητρόπολη Βοστώνης. Η Ελληνική Κοινότητα του Lynn Massachusetts έχει πάνω από 100 χρόνια ζωή, δηλαδή πολύ προτού ιδρυθεί η Αρχιεπισκοπή και η Μητρόπολη. Ενώ παράλληλα είναι μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες της Νέας Αγγλίας με το μεγαλύτερο πολιτιστικό πανηγύρι, το Ελληνικό Φεστιβάλ. Γραμμή της ιστοσελίδας μας είναι να μην παίρνει θέση αλλά φαίνεται ότι το θέμα έχει αρχίσει να ξεφεύγει και θα πρέπει να βρεθεί λύση σύντομα γιατί προστριβές τέτοιου είδους δεν κάνουν καλό στον Ελληνισμό ούτε στην Ορθοδοξία.
Στην Επαρχία ξεχύθηκε η Αθήνα και γενικά όλες οι μεγαλουπόλεις άδειασαν τις παραμονές της Λαμπρής. Φέτος περισσότερο από άλλες χρονιές οι συγγενείς και φίλοι έφτασαν από την Μεγάλη Τετάρτη. Η οικονομία έχει προκαλέσει δύσκολες καταστάσεις και η επιστροφή στο χωριό για τα καλά είναι μέσα στις προθέσεις πολλών “πρωτευουσιάνων”. Λέτε να επανέλθουν στην εποχή που 2-3 οικογένειες ζούσαν στο ίδιο σπίτι;
Πολλά μηνύματα πήραμε στην διεύθυνση της ιστοσελίδα μας paneliakos@gmail.com μεταξύ των εκατοντάδων επί εκατοντάδων μηνυμάτων ήταν και πολλοί νέοι φίλοι μας από διάφορα μέρη του κόσμου. Μηνύματα με ευχές αλλά και με λόγια ενθαρρυντικά για την προσπάθεια που κάνουμε για να κρατιόμαστε σε επικοινωνία και ενημέρωση. Μεταξύ των μηνυμάτων ήταν και αρκετών αξιωματούχων και πολιτικών συμπεριλαμβανομένων και Υπουργών εν ενεργεία αλλά και πρώην.  Μέσα στα άλλα και 112 μηνύματα βουλευτών της Ελληνικής Βουλής, όλων των κομμάτων και τρεις αρχηγοί.  
Μιλούσα με έναν επιχειρηματία που κάνει δουλειές εδώ και στην Ελλάδα και μου μετέφερε μία άσχημη εικόνα για την οικονομία της Γενέτειρας. Πέρα όμως από την οικονομική κατάσταση είναι και η ψυχολογία και από ότι ακούγετε ο σημερινός Έλληνας δεν είναι στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Είναι έτσι τα πράγματα;
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Πανηλειακό Σύλλογο “ΕΡΜΗΣ” Τορόντο, Καναδά. Ο κ. Κουτρουμπής παρέμεινε στα παρασκήνια.  Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία. 


Το θέμα δεν είναι όμως τα Διοικητικά Συμβούλια, όλο και κάποιοι θα ασχοληθούν, το θέμα είναι τα μέλη των Συλλόγων. Που είναι τα μέλη; Ο κάθε Πρόεδρος, κάθε Γραμματέας και κάθε άλλος αξιωματούχος κάνει το καλύτερο που μπορεί. Αλλά χωρίς ενεργά μέλη, χωρίς ενδιαφέρον, χωρίς αποτελεσματικότητα και οι λιγοστοί που ασχολούνται απογοητεύονται. Γι αυτό προτρέπουμε τον κάθε Σύλλογο να ενδιαφερθούν για την ανανέωση των συνδρομών και την εγγραφή νέων μελών. 


 Και κάτι ακόμα, ίσως να πρέπει να αναθεωρηθούν οι σκοποί των οργανισμών μας. Τη νεολαία και τα μάτια σας, είναι το μέλλον του Ελληνισμού. Μη κρατάτε τα όποια χρήματα στη Τράπεζα “δημιουργήστε ενδιαφέροντα”, χαλάστε χρήματα για τους σκοπούς του Συλλόγου, του κάθε Συλλόγου.
H Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου