Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 25 Απριλίου, 2011

Ελλάδα
*   «Ο θρίαμβος της Ανάστασης φέρνει την ελπίδα που δεν είναι γραμμένη πάνω στην άμμο ή στον αέρα, αλλά είναι δεμένη στο στέρεο βράχο του ρεαλισμού, της αυτοπεποίθησης και της ευθύνης», ήταν το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, που ευχήθηκε «Χριστός Ανέστη, υγεία και δύναμη από τον Θεό σε όλους» μετά την αναστάσιμη λειτουργία που παρακολούθησε στον Άγιο Γεώργιο Ναυπλίου.
*   Με τους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους στο Ναυτικό Σταθμό της Κέρκυρας γιόρτασε το Πάσχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και στο μήνυμα του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός θα ξεπεράσει τις σημερινές δύσκολες ημέρες, καθώς διαθέτει «αστείρευτες δυνάμεις». Στην Ύδρα βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, κοντά στους στρατευμένους νέους στην Τρίπολη ο Αντώνης Σαμαράς. Εντός των τειχών η Αλέκα Παπαρήγα, στην Αταλάντη ο Γιώργος Καρατζαφέρης, στην Καβάλα ο Αλέξης Τσίπρας.
*   Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» νοσηλεύεται επτάχρονο αγόρι που τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο από βεγγαλικό κατά τη διάρκεια της τελετής της Αναστάσεως στη Δροσιά Χαλκίδας. Το παιδί έχασε το αριστερό του μάτι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Συνελήφθη 25χρονος για τη ρίψη της φωτοβολίδας και οδηγείται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
*   Κλειστή θα είναι η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών στο ύψος της κοιλάδας των Τεμπών από την Τετάρτη 27 Απριλίου έως την Πέμπτη 28 Απριλίου, λόγω εργασιών. Τις ημέρες αυτές θα γίνεται διακοπή και εκτροπή της κυκλοφορίας των διερχομένων οχημάτων, και δεν θα εισπραχθούν διόδια στους Σταθμούς Μακρυχωρίου και Πυργετού. H κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από τις εναλλακτικές διαδρομές που είχαν σχεδιασθεί τον Δεκέμβριο του 2009. Τα εναλλακτικά οδικά δίκτυα της περιοχής έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες από την προηγούμενη προειδοποιεί η Περιφέρειας Θεσσαλίας.
*  Με φορτωμένη ατζέντα επιστρέφει σήμερα Δευτέρα στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, καθώς πρέπει να εξειδικευθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των 26 δισ. ευρώ και το πακέτο αποκρατικοποιήσεων, ένα χρόνο μετά την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ και ενώ εντείνεται η φημολογία περί αναδιάρθρωσης του χρέους.

Κόσμος
*   Η Τουρκία επέκρινε τις δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος για τη συμπλήρωση 96 ετών από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, μολονότι ο Μπαράκ Ομπάμα απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο γενοκτονία.
*   Σφοδρό βομβαρδισμό δέχεται η Μιζουράτα από τις δυνάμεις που είναι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι, παρά τις διαβεβαιώσεις της Τρίπολης ότι έχει σταματήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δηλώνουν οι εκπρόσωποι των αντικαθεστωτικών. Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης είναι το κυριότερο οχυρό των αντικαθεστωτικών στα δυτικά της χώρας και τις τελευταίες εβδομάδες στις αιματηρές συγκρούσεις γύρω από την πόλη έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 1.000 άνθρωποι.
*   Άνδρες της μυστικής υπηρεσίας της Συρίας πραγματοποίησαν εφόδους σε κατοικίες κοντά στην Δαμασκό κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως καταγγέλλουν στελέχη οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι κινητοποιήσεις εναντίον του Σύρου Μπασάρ αλ-Άσαντ κλιμακώνονται, με τους διαδηλωτές που αξιώνουν εκδημοκρατισμό της χώρας να επιμένουν παρά την άγρια καταστολή του καθεστώτος που ξεσηκώνει διεθνή κατακραυγή.
*   Μήνυμα για ειρήνη στη Μέση Ανατολή και τον τερματισμό των συγκρούσεων, τόσο στη Λιβύη όσο και στην Ακτή Ελεφαντοστού, απηύθυνε σήμερα μετά τη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, ο οποίος κάλεσε παράλληλα τις χώρες να υποδέχονται τους μετανάστες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τη βία και τη φτώχεια στις χώρες τους. Πως γιόρτασαν το Πάσχα οι Χριστιανοί σε όλο τον τον κόσμο.
*   Έπειτα από 32 χρόνια στην κεφαλή του καθεστώτος, ο πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ συμφωνεί να εγκαταλείψει τα ηνία υπό το βάρος των μαζικών διαδηλώσεων που σαρώνουν τη χώρα. Ο Σάλεχ αποδέχθηκε το σχέδιο του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, που προβλέπει παράδοση της εξουσίας στον αντιπρόεδρο ένα μήνα μετά την υπογραφή συμφωνίας με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα ασυλία έναντι ενδεχόμενης ποινικής δίωξης. Το αντικυβερνητικό κίνημα της Υεμένης έχει μετρήσει ήδη περισσότερους από 120 νεκρούς.

Οικονομία
*   Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κατέγραψε κέρδη ο χρυσός, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να εκτινάσσεται στο ιστορικό υψηλό των 1.512 δολαρίων η ουγγιά, καθώς η αβεβαιότητα για την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και η εξασθένηση του δολαρίου οδηγούν τον χρυσό από ρεκόρ σε ρεκόρ.
*   Διεθνής σύμβουλος, που αναμένεται να οριστεί σύντομα, θα επικουρήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα ζητήματα αξιοποίησης και διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου και των στρατοπέδων που πλέον δεν χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
*   Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Πορτογαλίας για το 2010 αναθεωρήθηκε προς τα πάνω, στο 9,1% του ΑΕΠ, έναντι του 8,6% που είχε προηγουμένως εκτιμηθεί, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου