Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Άρματα κατά των διαδηλωτών κατεβάζει ο Άσαντ στη Συρία

Διαταγή των ΗΠΑ να φύγουν όλοι οι πολίτες της από τη Συρία
 Νεκροί και τραυματίες στη Ντεράα καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβραδίζουν την πόλη. Βίαια επεισόδια και σε προάστιο της Δαμασκού, ενώ η κυβέρνηση Άσαντ έκλεισε τα σύνορα της χώρας με την Ιορδανία.

Τρίτη, 26 Απριλίου, 2011
Σε τουλάχιστον 25 ανήλθαν οι νεκροί σήμερα στη Ντεράα, στη νότια Συρία, από την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες συνέχιζαν σήμερα το απόγευμα να βομβαρδίζουν την πόλη αυτή, που είναι το επίκεντρο του κινήματος αμφισβήτησης του συριακού καθεστώτος, δήλωσε ο υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμπντάλα Αμπαζίντ, ο οποίος βρίσκεται εκεί.
«Τουλάχιστον 25 μάρτυρες έχουν χάσει τη ζωή τους. Αυτοί σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς και το σφοδρό βομβαρδισμό από το βαρύ πυροβολικό», μετά την είσοδο πριν από την αυγή στην πόλη του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας, με την υποστήριξη αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων, δήλωσε ο ίδιος τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο ίδιος προσέθεσε ότι πτώματα «εξακολουθούν να κείτονται στους δρόμους».
Ο υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διευκρίνισε επίσης ότι η πόλη δέχεται σήμερα το απόγευμα «σφοδρό βομβαρδισμό από το βαρύ πυροβολικό και πολυβόλα», ενώ ελεύθεροι σκοπευτές έχουν ανέβει στις στέγες των κτιρίων.
«Τους είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια. Βρισκόντουσαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι διάτρητο από σφαίρες», δήλωσε τηλεφωνικώς ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος είναι υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Από τους μιναρέδες των τεμενών απευθύνονται εκκλήσεις για βοήθεια. Οι δυνάμεις της τάξης μπήκαν στα σπίτια. Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και πυροβολούν όποιους βγαίνουν από τα σπίτια τους. Πυροβόλησαν ακόμη και τις δεξαμενές νερού στις στέγες για να στερήσουν το νερό από τους ανθρώπους», προσέθεσε.
Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ μελών των υπηρεσιών ασφαλείας του στρατού.
Στη Ντεράα έχουν εισβάλει πάνω από 3.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας υποστηριζόμενοι από άρματα μάχης, σύμφωνα με αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Ελεύθεροι σκοπευτές έχουν λάβει θέση σε στέγες και τα άρματα μάχης βρίσκονται στο κέντρο της πόλης», πρόσθεσε.
Εν τω μεταξύ, οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν νωρίς σήμερα στο προάστειο Ντούμα της Δαμασκού, ανοίγοντας πυρ εναντίον άοπλων πολιτών και πραγματοποιώντας συλλήψεις, δήλωσαν αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Υπάρχουν τραυματίες. Δεκάδες συνελήφθησαν. Οι δυνάμεις ασφαλείας ακολουθούν την ίδια πρακτική σε όλα τα κέντρα της λαϊκής εξέγερσης. Θέλουν να καταστείλουν την εξέγερση με τον πιο βίαιο τρόπο», τόνισαν.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές όλες οι τηλεπικοινωνίες με τη Ντούμα έχουν διακοπεί.

Η Συρία έκλεισε όλα τα μεθοριακά περάσματα με την Ιορδανία
Η Συρία έκλεισε σήμερα όλα τα μεθοριακά περάσματα με τη γειτονική της Ιορδανία, δήλωσαν αξιωματούχοι, μετά την ανάπτυξη αρμάτων μάχης του συριακού στρατού στη Ντεράα για την καταστολή του φιλοδημοκρατικού κινήματος στην πόλη αυτή.
Ανώτερος διπλωμάτης στη ιορδανική πρωτεύουσα Αμάν επιβεβαίωσε ότι τα δύο κύρια μεθοριακά περάσματα της Ντεράα και της Νασίμπ στη συριακή πλευρά είναι κλειστά στην κυκλοφορία.
Ένας αξιωματούχος δήλωσε εξάλλου στο Ρόιτερς ότι «ο συγχρονισμός αυτός έχει σχέση με μια όπως φαίνεται μεγάλη επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας η οποία γίνεται ακριβώς αυτήν τη στιγμή».
Οι συριακές αρχές ξεκίνησαν πόλεμο κατά του ειρηνικού φιλοδημοκρατικού κινήματος της χώρας, πραγματοποιώντας επίθεση σε τρεις πόλεις της Συρίας, δήλωσε σήμερα η εξέχουσα υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Σουχάιρ αλ Ατάσι.
«Είναι ένας άγριος πόλεμος που αποσκοπεί στην εξολόθρευση των δημοκρατών στη Συρία», προσθέτει σε ανακοίνωση που απέστειλε στο Ρόιτερς η ίδια.
«Οι προθέσεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είχαν ξεκαθαριστεί από τότε που βγήκε δημοσίως και είπε ότι είναι 'έτοιμος για πόλεμο' στην ομιλία του στις 30 Μαρτίου. Βρίσκομαι στο σπίτι μου στο προάστιο Ντούμα της Δαμασκού. Ελάτε να με συλλάβετε», κατέληξε η Ατάσι.

Ο στρατός εισήλθε στην Ντεράα για να καταδιώξει «εξτρεμιστικές τρομοκρατικές ομάδες»
Ο συριακός στρατός εισήλθε σήμερα στην Ντεράα, εστία της αμφισβήτησης κατά του καθεστώτος στο νότο της χώρας, για να καταδιώξει «έξτρεμιστικές τρομοκρατικές ομάδες», δήλωσε στρατιωτική πηγή που έκανε λόγο για «νεκρούς και τραυματίες» στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα.
Σύμφωνα με την πηγή αυτή την οποία επικαλούνται τα επίσημα ΜΜΕ, ο στρατός εισέβαλε στην Ντεράα, 100 χλμ νότια της Δαμασκού, «προκειμένου να επαναφέρει την ηρεμία και την ασφάλεια αποκρινόμενος στις εκκλήσεις για βοήθεια των κατοίκων που απαίτησαν την επέμβασή του προκειμένου να τερματιστούν πράξεις δολιοφθοράς και δολοφονίας που διαπράχθηκαν από εξτρεμιστικές τρομοκρατικές ομάδες».
«Μονάδες του στρατού, επικουρούμενες από δυνάμεις ασφαλείας καταδίωξαν τις εξτρεμιστικές τρομοκρατικές ομάδες, συλλαμβάνοντας πολλούς απ΄αυτούς και κατάσχοντας σημαντικές ποσότητες όπλων και πυρομαχικών», ανέφερε.
«Οι συγκρούσεις προκάλεσαν έναν ορισμένο αριθμό θανάτων και τραυματισμών στις τάξεις του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας καθώς και σε εκείνες των τρομοκρατικών ομάδων», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Επιβολή κυρώσεων σε Σύριους αξιωματούχους εξετάζουν οι ΗΠΑ
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει μια σειρά επιλογών που έχει για τη λήψη μέτρων κατά της κυβέρνησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, στα οποία περιλαμβάνεται η πιθανή επιβολή κυρώσεων στους ανώτερους αξιωματούχους του συριακού καθεστώτος, ώστε να ασκηθούν πιέσεις για να σταματήσει η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, δήλωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται.
Στα μέτρα αυτά ενδέχεται να περιλαμβάνεται ένα πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και μια απαγόρευση στις επιχειρηματικές συναλλαγές με τις ΗΠΑ, προσέθεσε ο αξιωματούχος. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά το πότε μπορεί να επιβληθούν κυρώσεις αυτού του είδους.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου