Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, 24 Απριλίου, 2011

Ελλάδα

*   Στην Αθήνα έφτασε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα του Μ.Σαββάτου το Άγιο Φως. Κατά την άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποδόθηκαν τιμές αρχηγού κράτους. Παραδίδοντας το Αναστάσιμο Φως στην ελληνική αντιπροσωπεία, ο Πατριάρχης Θεόφιλος τόνισε: «Η Ανάσταση του Χριστού είναι το γεγονός το οποίο στη σημερινή συγκυρία της απογοήτευσης, της σύγχυσης και της απελπισίας εμφανίζεται ως η ελπίδα του φωτός, η ελπίδα της σωτηρίας και η ελπίδα της ανάστασης του έθνους μας».
*   Tηλεφωνική συνομιλία με τον Λίβυο ομόλογό του Αλ Μπαγκντάτι Αλί Αλ Μαχμούντι, είχε το Μ.Σάββατο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με πρωτοβουλία του Λίβυου πρωθυπουργού. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ.
*   Ολοκληρώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, η οποία σε σχέση με πέρυσι εκτιμάται ότι παρουσιάζει ελαφρά κάμψη, τουλάχιστον ως προς τον αριθμό όσων εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα οδικώς. Η κίνηση το μεσημέρι του Μ.Σαββάτου στις εθνικές οδούς ήταν σχετικά αυξημένη, χωρίς όμως να υπάρχουν προβλήματα. Η Τροχαία υπολογίζει ότι μέχρι το βράδυ περίπου 800.000 αυτοκίνητα θα έχουν φύγει από την Αθήνα.
*   Την ευχή να υπάρξει ανάσταση της πολιτικής λογικής έκανε το Μέγαλο Σάββατο από τα Χανιά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, που υποστήριξε πως η κυβέρνηση αγοράζει πολιτικό χρόνο με το λαό να πληρώνει το τίμημα.
*   Προβάδισμα 2,1 μονάδων διατηρεί το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco. Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμμαχία. Το 40% των ερωτηθέντων απάντησε πως καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση, ενώ επίσης 40% των ερωτηθέντων απάντησε πως βλέπει θετικά τις βιαίες αποδοκιμασίες στα πρόσωπα πολιτικών.

Κόσμος
*   Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι δεσμεύτηκε ότι το Ιράκ δεν θα ζητήσει την παράταση της παραμονής των αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα πέρα από την προβλεπόμενη ημερομηνία της απόσυρσής τους, στο τέλος του έτους.
*   Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας της Συρίας κατά πλήθους που παρευρίσκονταν στις κηδείες θυμάτων της άγριας καταστολής των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων της Παρασκευής στη χώρα. Οι κηδείες των θυμάτων μετατράπηκαν σε διαδηλώσεις κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, με χιλιάδες Σύρους να φωνάζουν συνθήματα κατά του καθεστώτος. Πρωτοφανείς παραιτήσεις βουλευτών, καθώς και του μουφτή της Ντεράα.
*   Τη νίκη τους επί των δυνάμεων Μουάμαρ Καντάφι στο βορειοδυτικό λιμάνι της Μισράτα διακηρύσσουν οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη, χωρίς η είδηση να έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές. Η τελευταία μεγάλη πόλη της δυτικής Λιβύης που είχε πέσει στα χέρια των αντικαθεστωτικών, βρίσκονταν σε πολιορκία επί σχεδόν δύο μήνες. Εν τω μεταξύ, στους βομβαρδισμούς στη Λιβύη άρχισαν να συμμετέχουν αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
*   Τουλάχιστον 75 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος στη Συρία την Παρασκευή. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι νεκροί από τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας φτάνουν τους 90. Σε διαδήλωση κατά του καθεστώτος Άσαντ μετατρέπονται οι κηδείες των θυμάτων. Σφοδρή καταδίκη των επεισοδίων από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, το Ευρωκοινοβούλιο, καθώς και από τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.
*   Ο στρατός της Λιβύης ενδέχεται να σταματήσει να συμμετέχει στις εχθροπραξίες στη Μισράτα εξαιτίας των αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ και να αφήσει τις τοπικές φυλές να πολεμήσουν αντ' αυτού τους εξεγερμένους, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Μουάμαρ Καντάφι.

Οικονομία
*   Στο χαμηλότερο επίπεδο των 16 τελευταίων μηνών έναντι του ευρώ υποχώρησε το δολάριο αυτή την εβδομάδα, ενώ απώλειες σημείωσε και έναντι των υπολοίπων κυριοτέρων νομισμάτων, καθώς η Fed επιμένει στην πολιτική των «μηδενικών» επιτοκίων.
*   Τριγμούς στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό προκαλεί η κοινοβουλευτική διαδικασία κύρωσης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης Μαρτίου για τον μόνιμο μηχανισμό ευρω-στήριξης (EMS), εν μέσω σεναρίων για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πολλά εκ των οποίων προέρχονται από τη Γερμανία. Η ενδεχόμενη αναδιάρθρωση θα δημιουργούσε χειρότερη κρίση απ' ότι η Lehman Brothers, λέει ο κεντρικός τραπεζίτης Γιούργκεν Σταρκ.
*   Σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις θα προκύψουν για χιλιάδες πολίτες που απολαμβάνουν εκπτώσεις από το εισόδημα που δηλώνουν στην Εφορία ή απευθείας από τον φόρο που προκύπτει κάθε φορά. Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών είναι κυρίως εννέα φοροαπαλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου