Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

"Καλλικράτης" ή Γολγοθάς


Μεγάλο Σάββατο, 23 Απριλίου, 2011

Στην πράξη ο περιβόητος "Καλλικράτης" περνά το δικό του Γολγοθά αφού τα οικονομικά προβλήματα όλων σχεδόν των δήμων της χώρας, τα συσσωρευμένα χρέη των οποίων ξεπερνούν το 1,7 δις. ευρώ, απειλούν να τον ακυρώσουν!

Στα σχέδια είναι όλα εύκολα, στην πράξη όμως;
Δεν είναι τυχαίο ότι η ΚΕΔΚΕ έχει αποφασίσει μετά το Πάσχα 24ωρο κλείσιμο όλων των δήμων θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πιέσει την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της αυτοδιοίκησης.
Την πρωτιά του πιο χρεωμένου δήμου κατέχει ο δήμος Πειραιώς, με χρέος άνω των 131 εκατ. ευρώ, ακολουθούμενος σε απόσταση αναπνοής από τον δήμο Αθηναίων, που χρωστά περί τα 124,5 εκατ. ευρώ. Μεγάλα είναι τα «ανοίγματα» και των περισσοτέρων δήμων της χώρας, οι οποίοι κληρονόμησαν και τα χρέη ορισμένων δήμων που καταργήθηκαν στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", η απογραφή των περιουσιακών στοιχείων των ΟΤΑ, που με τις προθεσμίες του "Καλλικράτη" έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, δεν επιτεύχθηκε, γεγονός που επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο από τον καθʼ ύλην αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, που απάντησε ότι «η διαδικασία οριστικοποίησης και έγκρισης των αποτελεσμάτων της απογραφής από τους οικείους δήμους βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη», σε σχετική ερώτηση του τομεάρχη Εσωτερικών, βουλευτή Λάρισας της ΝΔ, Χρήστου Ζώη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου