Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Τσοχατζόπουλος: Nομικά αστήρικτη η κατηγορία

Παρασκευή, 29 Απριλίου, 2011
Ως «νομικά αστήρικτη» χαρακτήρισε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ενώ πρόσθεσε πως «κάποιοι επιδιώκουν την ηθική και πολιτική εξόντωση του».
Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος απέφυγε να διαβάσει πολλά αιχμηρά σημεία, τα οποία περιεχόταν στη γραπτή ομιλία του και αφορούσαν σφοδρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ.
Προφορικά πάντως δήλωσε πως «είναι, χρέος μου να υπερασπιστώ την προσωπική μου πορεία και προσφορά. Για αυτό, όπως δεν κρύφτηκα εγώ, και κανένας άλλος δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μένα».
Εναντι δε του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «προσεγγίσεις που τον εμφανίζουν να είναι απέναντι του χαρακτηρίζονται ως ανιστόρητες αλλά και αγνώμονες και θρασείες». Στο σημείο αυτό ο κ Τσοχατζόπουλος υπογράμμισε ότι, «η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε από κάποιους σε μια ενέργεια πολιτικά, ηθικά, ακόμη και νομικά απαράδεκτη...». Και συνέχισε λέγοντας ότι «έκαναν λάθος όσοι νόμισαν ότι θα κατασκευάσουν ένα βολικό ένοχο για να ξεγελάσουν για μια ακόμη φορά το λαό δήθεν ανταποκρινόμενοι στο πραγματικό λαϊκό αίτημα για κάθαρση στο δημόσιο βίο. Ας είναι, όμως, βέβαιοι: Κανείς δεν γλιτώνει από την αλήθεια. Κανένα παρασκήνιο δεν μένει για πάντα στο σκοτάδι...».
«Πολλοί λένε ότι εγώ θα κάνω αποκαλύψεις και θα ‘κάψω κόσμο’. Αποκαλύψεις δεν θα κάνω γιατί απλούστατα δεν έχω. Δεν μπορώ όμως να αποσιωπήσω τα γεγονότα και την αλήθεια».
Για την ουσία της κατηγορίας, απέρριψε όλα όσα του καταλογίζουν για «μίζες» και ξέπλυμα μαύρου χρήματος: «Ο μύθος που σκόπιμα καλλιεργήθηκε ότι δήθεν οι αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων ανήκουν στον εκάστοτε Υπουργό Εθνικής Αμυνας είναι τόσο σαθρός που καταρρέει από μόνος του».
Οπως είπε, τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων αποφασίζονται από τα κατά το νόμο προβλεπόμενα πολυμελή θεσμικά συλλογικά όργανα των Ενόπλων Δυνάμεων και της κυβέρνησης, -το Συμβούλιο Αμυνας (ΣΑΜ), το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ), το ανώτατο θεσμικό όργανο για θέματα άμυνας και ασφάλειας, που προεδρεύεται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό- και εντάσσονται σε οικονομικά ΕΜΠΑΕ τα οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται σε πενταετή βάση από τα Επιτελεία.
»Με βάση αυτές τις διαδικασίες εξελίχθηκε και το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποβρυχίων», πρόσθεσε ο κ. Τσοχατζόπουλος. «Δηλαδή όλα έγιναν ωραία και καλά; Δεν υπάρχει σκάνδαλο μιζών; Απαντώ ευθέως: Οχι, δεν έγιναν όλα ωραία και καλά. Εξ άλλου για αυτό η ελληνική Δικαιοσύνη -σε συνεργασία με τη γερμανική- ερευνά εδώ και ένα χρόνο το θέμα. Αυτό όμως, ξαναλέω, δεν με αφορά και δεν με αγγίζει», ανέφερε.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι είναι ο μόνος που απέστειλε συγκεκριμένα στοιχεία από το 1981 στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τόσο για την περιουσιακή του κατάσταση όσο και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. «Επειδή εγώ γνωρίζω ποια είναι η αλήθεια όσον αφορά το πρόσωπό μου, σας λέω: Χτυπήσατε λάθος πόρτα. Ψάξτε αλλού για μίζες. Ολα αυτά δεν με αφορούν, δεν με αγγίζουν», υπογράμμισε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου