Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Αποχώρηση της Ελλάδας από τουρνουά βόλεϊ παίδων λόγω της παρουσίας ομάδων από τα κατεχόμενα της Κύπρου

Τρίτη, 26 Απριλίου, 2011
Την αποχώρηση της Ελλάδας από το τουρνουά βόλεϊ «Kids Festival», το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Αγώνων Παίδων στην Αγκυρα, είχε ως αποτέλεσμα η παρουσία ομάδων από τα κατεχόμενα της Κύπρου.
Στη διοργάνωση εμφανίστηκε με πολυάριθμη αποστολή, αλλά και με δική του σημαία, το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου, το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί από καμία χώρα. Η παρουσία της ομάδας από τα κατεχόμενα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ελλάδας, με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομμάτη, να έρχεται σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα και να αποφασίζει τελικά να αποσύρει την ελληνική συμμετοχή.
Για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ενδέχεται να βγάλει ανακοίνωση επί του θέματος.

Η χώρα μας θα συμμετείχε στους αγώνες βόλεϊ, μπάντμιντον και πάλης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Ο.ΠΕ:

«Η Ε.Ο.ΠΕ., σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αποφάσισε να αποσύρει από τη συνέχεια της διοργάνωσης την ομάδα επίλεκτων κοριτσιών που ταξίδεψε στην Αγκυρα για το Kids Festival.
Ο λόγος είναι ότι διαπιστώθηκε πως σε άλλα αθλήματα της ευρύτερης διοργάνωσης που εντάσσεται και το τουρνουά βόλεϊ, συμμετέχουν αθλητές από τα κατεχόμενα της Κύπρου.
Η επίλεκτη ελληνική ομάδα αγωνίστηκε νωρίς το πρωί κόντρα στην Ολλανδία και στη συνέχεια αποσύρθηκε από τους αγώνες μετά τις επαφές της ελληνικής ομοσπονδίας με την Πολιτεία.
Η αποστολή αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την Τρίτη 26 Απριλίου».

Πηγή: TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου