Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

226 παραπέμπουν Ακη για τα υποβρύχια. Για τους πυραύλους Patriots, τσιμουδιά!!!

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ, ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ
Με 226 θετικές ψήφους, η Ολομέλεια της Βουλής επικύρωσε χθες το απόγευμα την παραπομπή Τσοχατζόπουλου στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής που θα συγκροτηθεί -από 13 μέλη- άμεσα προκειμένου να εκδώσει, μέχρι τις 6 Ιουνίου, το πόρισμά της.
Δεν είχε, λέει, να κάνει αποκαλύψειςΔεν είχε, λέει, να κάνει αποκαλύψειςΣτο σύνολο των 250 βουλευτών που μετείχαν στη μυστική ψηφοφορία, εννέα έδωσαν αρνητική ψήφο, ενώ εντοπίστηκαν εννέα «παρών», πέντε άκυρα και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Από τη διαδικασία απουσίασαν δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Ευθυμίου - Δημητρουλόπουλος) και 13 από τη Ν.Δ. Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, όπως και οι ανεξάρτητοι που συγκροτούν το σχηματισμό της Ντόρας Μπακογιάννη, οι οποίοι διαχώρισαν τη θέση τους μιλώντας για «συγκάλυψη». Στην ψηφοφορία παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο προκάτοχός του Κ. Καραμανλής, ενώ απουσίασαν Σαμαράς, Παπαρήγα και Τσίπρας.
Στη συνεδρίαση της Βουλής που προηγήθηκε, ο Ακης Τζοχατζόπουλος εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» εναντίον των πάλαι ποτέ «συντρόφων» του, χρεώνοντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που προκάλεσε την παραπομπή του, «επιλεκτική στοχοποίηση». Δεν έλειψαν μάλιστα και οι αιχμές κατά της κυβέρνησης και της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ότι εξυπηρετούν τη σύμβαση για τα υποβρύχια που υπεγράφη το 2000 «και μάλιστα προς το ηπιότερο».
Ακόμη οξύτερος στο γραπτό κείμενο της ομιλίας του που, σχεδόν ταυτόχρονα με την άνοδό του στο βήμα, μοιράστηκε στους δημοσιογράφους, ο πρώην υπουργός Αμυνας, καταλόγισε στους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης ανάλογες πρακτικές με εκείνες «που έστειλαν το βρώμικο '89 τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο». Φράση που δεν επανέλαβε στην αίθουσα της Ολομέλειας, με αποτέλεσμα να δώσει λαβή για ερμηνείες για αποδυνάμωση της επίθεσής του στην κυβέρνηση στο «παρά πέντε». Καθώς στην προφορική του τοποθέτηση παρέλειψε και άλλα «πυρά» που γραπτώς είχε προετοιμάσει, οι εκπρόσωποί του προκειμένου να προλάβουν τα περί «αναδίπλωσης» εξηγούσαν στη συνέχεια πως «δεν πρόλαβε».
«Οργή και λύπη»
Υποστήριξε πάντως πως η σύμβαση που υπογράφηκε επί θητείας του ήταν «ισχυρότατη» και ότι η επιλογή του προγράμματος των υποβρυχίων δικαιώθηκε διαχρονικά απ' όλες τις κυβερνήσεις που ακολούθησαν μέχρι και τη σημερινή. «Αλλιώς δεν εξηγείται ότι η σημερινή κυβέρνηση συνέχισε το πρόγραμμα με βάση μια τροποποιημένη σύμβαση και μάλιστα προς το ηπιότερο σε σχέση με την αρχική».
Κάνοντας αναδρομή στις αποφάσεις επί θητείας του μίλησε για «αποφασιστική ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας και της εθνικής οικονομίας» υποστηρίζοντας πως «κατορθώσαμε να διασώσουμε και να διατηρήσουμε σε λειτουργία τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά».
Υπογράμμισε πως «κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τον ίδιο» και πως η παραπομπή του σε προκαταρκτική επιτροπή για την υπόθεση των υποβρυχίων, σκοπό έχει «να στηθεί ένα Κολοσσαίο».
Με «οργή και λύπη» ο πρώην υπουργός Αμυνας διαβεβαίωσε πως δεν «φυγομαχεί» και δεν «απολογείται» υπενθυμίζοντας την «ιστορική» διαδρομή του ως ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Αναγνωρίζοντας ως «σκάνδαλο» την υπόθεση των υποβρυχίων αποσυνέδεσε το όνομά του από τις μίζες ξεκαθαρίζοντας ότι οι προμήθειες επί υπουργίας του έγιναν με βάση τους νόμους και τη συμμετοχή των αρμόδιων οργάνων. Συντάχθηκε δε με την άποψη που διατύπωσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης πως εάν η Βουλή ήθελε πραγματικά να διερευνήσει την υπόθεση θα έπρεπε να γίνει για όλους έρευνα από το 2000 μέχρι σήμερα. «Δεν επιδιώκεται η αποκάλυψη, αλλά η συγκάλυψη της αλήθειας» είπε και χαρακτήρισε την ενέργεια της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ «πολιτικά, ηθικά και νομικά απαράδεκτη».
Η παραπομπή του Ακη Τσοχατζόπουλου σε προκαταρκτική για την υπόθεση των υποβρυχίων υπερψηφίστηκε παρά τη δυσανεξία της Αριστεράς, που προεξόφλησε νέο «κουκούλωμα», και την αποχώρηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ.
Το ενδιαφέρον της χθεσινής συνεδρίασης συγκέντρωσαν εξάλλου:
* Οι διαβεβαιώσεις Βενιζέλου πως δεν υπάρχει «κανένας νομικός φραγμός» στην τιμωρία όσον αφορά τις «άθλιες και ατιμωτικές πράξεις της δωροδοκίας και της διακίνησης μαύρου χρήματος».
* Η επίθεση του Γ. Καρατζαφέρη σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για επιλεκτικό επιμερισμό ευθυνών, μόνον στον Α. Τσοχατζόπουλο, και η επιμονή του στη διεύρυνση της αναζήτησης ευθυνών στο ΚΥΣΕΑ που εσυγκροτείτο από το «όλον ΠΑΣΟΚ» όπως χαρακτηριστικά είπε.
Επιπροσθέτως, η Ν.Δ. εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά διχασμένη, με τον εισηγητή της Π. Καμμένο να διαφοροποιείται από την επίσημη γραμμή του κόμματος ζητώντας εξεταστική επιτροπή για όλους, πρόταση με την οποία συντάχθηκε ο πρώην υπουργός Αμυνας Ευαγγ. Μεϊμαράκης που δήλωσε ότι ο ίδιος θέλει να εξεταστεί.
«Τιμωρία»
«Το νομικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί σχετικά με τη διακίνηση μαύρου χρήματος σε τίποτα δεν παρεμποδίζει την τιμωρία προσώπων εάν αποδειχθεί ότι ενέχονται στις άθλιες και ατιμωτικές πράξεις της δωροδοκίας και της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος» τόνισε ο υπ. Αμυνας Ευ. Βενιζέλος.
Καταλογίζοντας στα δύο μεγάλα κόμματα πως «τα έκαναν πλακάκια», ο Γ. Καρατζαφέρης ζήτησε να επεκταθεί η έρευνα της προκαταρκτικής σε «όλους και όλα». «Χωρίς το ΚΥΣΕΑ, ο Ακης δεν μπορούσε να κάνει τίποτα» είπε, δείχνοντας Σημίτη.
Νωρίτερα, ο εισηγητής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπόλαρης, μιλώντας για την κυβέρνηση, είπε πως προτάσσει τη διαφάνεια στα δημόσια πράγματα εκφράζοντας το καθολικό αίτημα των πολιτών για απονομή της δικαιοσύνης και, χαρακτηρίζοντας «σημαντικό πρόσωπο» τον πρώην υπουργό Αμυνας, τον κάλεσε να συμβάλει στην αναζήτηση της αλήθειας.
Λέγοντας χαρακτηριστικά «άρατε πύλαις» ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Π. Καμμένος υποστήριξε πως «αν δεν το κάνουμε τα γιαούρτια θα μετατραπούν σε "Καλάσνικοφ", υπάρχουν και έντιμοι πολιτικοί» και επανέλαβε την εκπεφρασμένη θέση της Ν.Δ. για επέκταση της διερεύνησης ποινικών ευθυνών και στους μετέπειτα υπουργούς Αμυνας.
Ο Αντ. Σκυλλάκος από το ΚΚΕ δήλωσε πως «ενώ το σκάνδαλο των υποβρυχίων έχει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, ηθελημένα και συνειδητά περιορίζεται σ' έναν συγκεκριμένο υπουργό». Προεξόφλησε ακόμη πως «δεν θα βρεθεί άκρη», διότι όπως εξήγησε «οι ελβετικές τράπεζες και οι εξωχώριες εταιρείες δεν προδίδουν τους πελάτες τους».
Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αθ. Πλεύρης δήλωσε πως «δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο, καθώς η εξάλειψη του αξιοποίνου δεν μπορεί να θιγεί». Ζήτησε προκαταρκτική εξέταση «για όλους τους υπουργούς και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ».
Ο Θ. Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «τεράστιας σημασίας πολιτικό σκάνδαλο», το οποίο συντελείται «διαχρονικά και κατά συρροή». Ζητώντας ευρεία διερεύνηση στη βάση της εισαγγελικής παραγγελίας, δήλωσε πως το κόμμα του ψηφίζει «αναγκαστικά ναι».
Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για «σκαστό σκάνδαλο δολοπλοκίας και διαφθοράς» στον χώρο των εξοπλισμών. *
Ψήφισαν 250
Εγκυρα 245
Υπέρ 226
Κατά 9
Παρών 9
Λευκά 1
Ακυρα 5
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου