Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Δωδώνη: Οι κτηνοτρόφοι «μπλοκάρουν» την πώληση

Ο εκπρόσωπος της Αγροτικής Τράπεζας που ελέγχει το 68% του μετοχικού κεφαλαίου δεν άνοιξε τα χαρτιά του
Δωδώνη: Οι κτηνοτρόφοι «μπλοκάρουν» την πώληση
Ουδέν νεώτερον για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη προέκυψε κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων αφού ο εκπρόσωπος της Αγροτικής Τράπεζας που ελέγχει περίπου το 68% του μετοχικού κεφαλαίου δεν άνοιξε τα χαρτιά του σχετικά με τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της εταιρείας που συνδράμει αποφασιστικά στην οικονομία της Ηπείρου.
Αν και στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβανόταν το σχετικό θέμα, ο εκπρόσωπος της Αγροτικής απλώς επανέλαβε την απόφαση της διοίκησης για απεμπλοκή της ΑΤΕ από μη χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες χωρίς να αναφερθεί σε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καθώς συνεταιριστές και κτηνοτρόφοι αντιδρούν έντονα στην πώληση της εταιρίας.
Στη συνέλευση -που σημειωτέον διήρκησε πάνω από 4 ώρες- υπήρξε ένταση αφού εργαζόμενοι και κτηνοτρόφοι από τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της Ηπείρου που διαφωνούν με την πώληση της εταιρείας συχνά-πυκνά διαδήλωναν την αντίθεσή τους και διέκοπταν τις εργασίες.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτός ήταν και ο λόγος που ο εκπρόσωπος της ΑΤΕ δεν άνοιξε τα χαρτιά του για να μη δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα.
Ετσι, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέλευση της Αγροτικής Τράπεζας την Παρασκευή με θέμα την αύξηση κεφαλαίου αφού θεωρείται σίγουρο πως ο διευθύνων σύμβουλος της Αγροτικής κ. Θ. Πανταλάκης θα ερωτηθεί για τη Δωδώνη και θα αποκαλύψει ξεκάθαρα τα σχέδια της τράπεζας για τη γαλακτοβιομηχανία.
Υπενθυμίζεται ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η Δωδώνη κατάφερε το 2010 να βελτιώσει τα μεγέθη της. Οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 112,8 εκατ. ευρώ (110,7 εκατ. ευρώ το 2009) και τα κέρδη στα 2,52 εκατ. ευρώ από 1,27 εκατ. ευρώ το 2009. Σημειώνεται ότι εκτός από την Αγροτική Τράπεζα που ελέγχει το 67,77% στη γαλακτοβιομηχανία, στο μετοχικό κεφάλαιο μετέχουν επίσης η ΕΑΣ Ιωαννίνων με 24,78%, η ΕΑΣ Πωγωνίου με 2,9%, η ΕΑΣ Πρεβέζης με 2,4%, η ΕΑΣ Θεσπρωτίας με 1,6% και η ΕΑΣ Αρτας - Φιλιππιάδας με 0,55%

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου