Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Να σοβαρευτεί το σύστημα

Κυριακή, 24 Απριλίου, 2011
Η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα συμπεριφέρονται σαν να περιμένουν την Ανάσταση. Πιστεύουν, δηλαδή, ότι ασχέτως του τι συμβαίνει στην Ελλάδα, είτε προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα οι ίδιοι είτε όχι, οι «ξένοι» θα βρουν τη λύση και θα αποτρέψουν τη χρεοκοπία. Πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνη αντίληψη που θα οδηγήσει τη χώρα στα βράχια. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή εμφανίζει την εικόνα μιας χώρας με άβουλη και ασπόνδυλη κυβέρνηση, με απροετοίμαστη αξιωματική αντιπολίτευση που αρνείται τη συνεννόηση, ενός διαλυμένου κράτους με συνδικαλιστές οι οποίοι ζουν σε ένα δικό τους κόσμο αρνούμενοι την πραγματικότητα.
Οι «ξένοι» θέλουν βεβαίως να προστατεύσουν τις τράπεζές τους και να αποφύγουν την εξάπλωση της κρίσης και γι’ αυτό επιχειρούν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Θα πάρουν, όμως, εκείνοι τις επώδυνες αποφάσεις για λογαριασμό μας, αν συνεχίσουν να διαπιστώνουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να διαχειρισθεί την κρίση με επάρκεια. Και εν πάση περιπτώσει, ακόμη και αν αποφασίσουν ότι θα μηδενίσουν όλο το χρέος θα παραμείνει το τεράστιο πρόβλημα του ισοσκελισμού δαπανών και εσόδων του κράτους, που λύνεται μόνο αν σοβαρευθεί και πάρει τολμηρές αποφάσεις το πολιτικό μας σύστημα.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου