Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ΄, 28 Απριλίου, 2011

  • Αλλαγές στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τα δημόσια έργα, προκειμένου να διορθωθούν οι στρεβλώσεις του συστήματος των επιμετρήσεων, μελετά το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ανέφερε ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου σχετικά με τις εγκριθείσες επιμετρήσεις και τα αιτήματα για την καταβολή επιπλέον χρημάτων, στο πλαίσιο συμβάσεων δημοσίων έργων από εργολάβους.
  • Αργά την Τετάρτη συνελήφθη στην περιοχή του Βύρωνα, ο εφοριακός της ΚΓ' ΔΟΥ Αθηνών, στην Κυψέλη, ο οποίος κατηγορείται ότι καταχράστηκε 2,2 εκατομμύρια ευρώ τα οποία βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του.
  • Αποφασιστικό χτύπημα στο «τέρας της γραφειοκρατίας» επιχειρεί να καταφέρει το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που κατατέθηκε στη Βουλή. Τις επόμενες ημέρες, δεσμεύθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης θα δοθεί στη δημοσιότητα το επιχειρησιακό σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νόμου, που αποβλέπει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη -που πλέον θα μπορεί να εξασφαλίσει πιστοποιητικά από το σπίτι του-, την πάταξη της διαφθοράς, τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου, αλλά και στη μείωση του διοικητικού κόστους κατά 25%.
  • Σε ειδική συνεδρίαση, η Ολομέλεια της Βουλής καλείται την Πέμπτη να αποφασίσει επί της πρότασης 112 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της προμήθειας τριών γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214. Το ενδιαφέρον κατά τη διαδικασία της Πέμπτης δεν εντοπίζεται μόνο στο αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας, καθώς αναμένεται η υπερψήφιση της πρότασης, αλλά και στην ομιλία του κ. Τσοχατζόπουλου.
  • Κλήσεις για να απολογηθούν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου απέστειλε σε 25 κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην υπόθεση υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης ο γ' ειδικός ανακριτής Θεσσαλονίκης Κ.Αλεξίου. Ανάμεσα σε όσους καλούνται να περάσουν το κατώφλι του γραφείου του είναι ανώτεροι υπάλληλοι, διευθυντές τμημάτων, πρώην αντιδήμαρχοι, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μ.Λεμούσιας, ακόμη και ο πρώην δήμαρχος Β.Παπαγεωργόπουλος.
Κόσμος
  • Τον Λέον Πανέτα, επικεφαλής της CIA, σκοπεύει να επιλέξει ο Λευκός Οίκος για τη θέση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην αμερικανική κυβέρνηση. Ο νυν υπουργός Ρόμπερτ Γκέιτς έχει κάνει εδώ και καιρό γνωστή την πρόθεσή του να αποσυρθεί εντός του 2011. Τη θέση του Πανέτα στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών αναμένεται να αναλάβει ο στρατηγός Ντ.Πετρέους, νυν διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Επίσημες ανακοινώσεις διά στόματος Ομπάμα την Πέμπτη και αλλαγή σκυτάλης την 1η Ιουλίου.
  • Διακόσια μέλη του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ της Συρίας παραιτήθηκαν την Τετάρτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι παραιτηθέντες προέρχονται από την πόλη Ντεράα και τις γύρω περιοχές που αιματοκυλίστηκαν από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Στο διπλωματικό πεδίο, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέτυχε όπως ήταν αναμενόμενο να καταδικάσει ομόφωνα την αιματηρή καταστολή εξαιτίας των αντιρρήσεων που προέβαλαν Ρωσία και Κίνα.
  • Ένταση επικρατεί στις σχέσεις του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με τον επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Ουμπέρτο Μπόσι, μετά την απόφαση του Καβαλιέρε να συμμετάσχει η Ιταλία στους βομβαρδισμούς στη Λιβύη.
  • Μέχρι το τελευταίο λεπτό και την παραμικρή λεπτομέρεια έχει προγραμματιστεί ο γάμος του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, την Παρασκευή 29 Απριλίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της γαμήλιας τελετής, που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι πρώτοι από τους 1.900 καλεσμένους θα αρχίσουν να καταφτάνουν στο Αββαείο του Ουέστμινστερ από τις 07:15 το πρωί, ενώ στις 10 θα φτάσει η νύφη. Η τελετή θα ολοκληρωθεί στις 11:15, οπότε οι νεόνυμφοι θα αναχωρήσουν για το Μπάκιγχαμ. Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η τελική πρόβα γάμου.
  • Οι εκατοντάδες Βέλγοι που αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με πρωτότυπο τρόπο για την έλλειψη πολιτικής συναίνεσης στη χώρα τους, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να ξυριστούν για όσον καιρό οι πολιτικοί τους δεν συμφωνούν στον σχηματισμό μίας κυβέρνησης, φαίνεται πως έχουν αρχίσει να ακονίζουν τα ξυράφια τους, απελπισμένοι για την πραγματική αποτελμάτωση των διαδικασιών.
Οικονομία
  • Ολοκληρώνεται στις 5 Μαΐου η απογραφή των δικαιούχων Κοινωνικού Τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας στο νομό Αττικής. Το συνολικό κόστος του προγράμματος υπολογίζεται στα 62.700.000 ευρώ.
  • Έλεγχοι «πόθεν έσχες» σε 1.875 φυσικά πρόσωπα πραγματοποιούνται πανελλαδικά, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γ.Καπελέρης, επιχειρηματολόγωντας ως προς το ότι υπάρχει πραγματική βούληση να παταχθεί η φοροδιαφυγή και σημειώνεται πρόοδος στην κατεύθυνση αυτή. Μάλιστα ο κ. Καπελέρης δεσμεύθηκε για χειροπιαστά αποτελέσματα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής εντός του 2011, ενώ τόνισε ότι το κύριο βάρος του ελεγκτικού μηχανισμού, με βάση το μεσοπρόθεσμο σχέδιο, «προσανατολίζεται πλέον στο φυσικό πρόσωπο».
  • Χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις αλλά με αύξηση έκλεισαν την Τετάρτη τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, συνεχίζοντας την ανοδική τους πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου