Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Μέ κάθε μεγαλοπρέπεια τελέστηκε στο Λονδίνο ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της δούκισσας, πλέον, Κάθριν Μίντλετον.



Σάββατο, 30 Απριλίου, 2011

Princess Catherine and Prince William Kiss

Με κάθε επισημότητα και με μικρές παρασπονδίες στο πρωτόκολλο των ανακτόρων τελέστηκε σήμερα η τελετή του γάμου του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κάθριν Μίντλετον στο αββαείο του Ουέστμινστερ, παρουσία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και περίπου 1.900 καλεσμένων.
Ανάμεσά τους, περίπου 40 μέλη ξένων βασιλικών οικογενειών, διασημότητες όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Ελτον Τζον, αλλά και απλοί πολίτες. Αντίθετα, ηχηρή ήταν η απουσια του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα και των πρώην πρωθυπουργών του Ηνωμένου Βασιλείου και πρώην αρχηγών των Εργατικών, Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν, τα ονόματα των οποίων δεν συμπεριελήφθη στη λίστα των καλεσμένων.
Μετά τη γαμήλια τελετή το ζεύγος μετέβη στα ανάκτορα του Μπάγκινγχαμ επιβιβαζόμενο σε μία άμαξα του 1902. Στη 13:00 ακριβώς τοπική ώρα (15:00 Ελλάδος) το πριγκιπικό ζεύγος εμφανίστηκε στο μπαλκόνι των ανακτόρων χαιρετίζοντας το ενθουσιασμένο πλήθος και αντάλλαξε το καθιερωμένο φίλι των νεονύμφων.
Δούκας και δούκισσα του Κέιμπριτζ ο Γουίλιαμ και η Κέιτ
Αμέσως μετά το γάμο το ζεύγος έρχεται πλέον αντιμέτωπο με τις πρώτες σημαντικές αλλαγές στη ζωή του, ξεκινώντας από τα ονόματά τους και φυσικά τους τίτλους ευγενείας που θα φέρουν. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον θα φέρουν στο εξής τον τίτλο του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ, σύμφωνα με απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ Β', ανακοινώθηκε σήμερα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, λίγες ώρες πριν από τη τέλεση του γάμου τους.
Στον Γουίλιαμ, τον πρωτότοκο γιό του πρίγκιπα Κάρολου και δεύτερο στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου δίδεται έτσι από τη γιαγιά του ο υψηλότερος τίτλος της βρετανικής τάξης των ευγενών.
Ο 28χρονος πρίγκιπας λαμβάνει επίσης τον τίτλο του κόμη του Στράδερν και του βαρόνου του Κάρικφεργκους, τίτλο που αντίστοιχα θα φέρει και η 29χρονη Κάθριν, κόμισσα του Στράδερν και βαρόνη του Κάρικφεργκους, μετά το γάμο τους στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.
Επιπλέον, μετά το γάμο αλλάζει και το όνομα της Κέιτ, η οποία θα αποκαλείται από σήμερα Κάθριν.
Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα
Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για το γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον αποδίδουν και το δίκτυο των μέσων μαζικής μεταφοράς έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να ανταποκριθεί ικανοποιητικά μεταφέροντας τα πλήθη των Βρετανών και των τουριστών που επιθυμούσαν να δουν από κοντά την τελετή αλλά και τους διάσημους καλεσμένους, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές.
Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου είπε ότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις στο κέντρο της πόλης. Όμως στα νοτιοανατολικά της βρετανικής πρωτεύουσας συνελήφθησαν δύο άνδρες και μία γυναίκα με την κατηγορία της «συνωμοσίας» για διατάραξη της ειρήνης. Οι τρεις συλληφθέντες λέγεται ότι σκόπευαν να αποκεφαλίσουν ομοιώματα μελών της βασιλικής οικογένειας.
Άλλος ένας άνθρωπος, που η αστυνομία τον χαρακτηρίζει «γνωστό αναρχικό», συνελήφθη τη νύχτα στο Κέιμπριτζ.
Περίπου 5000 αστυνομικοί έχουν αναλάβει να εφαρμόσουν τα μέτρα ασφαλείας και να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή απειλή, από αναρχικούς μέχρι ισλαμιστές. «Όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εκτίμηση για το μέγεθος του πλήθους.
Λίγοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ, όπου το πλήθος παρακολουθούσε τις εξελίξεις από γιγαντοοθόνη, και ύψωσαν πανώ διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στο δημόσιο τομέα και την αποστολή Βρετανών στρατιωτών στο εξωτερικό.
Γουίλιαμ και Κάθριν έφυγαν από το Μπάκινγχαμ με μια καμπριολέ Αστον Μάρτιν
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον έκαναν μια έξοδο που αποτέλεσε έκπληξη αφού για να πάνε από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ στην κατοικία τους στο Λονδίνο δεν χρησιμοποίησαν άμαξα ή ένα οποιοδήποτε παραδοσιακό αυτοκίνητο αλλά την απαστράπτουσα μπλε καμπριολέ Αστον Μάρτιν που οδηγούσε ο ίδιος ο πρίγκιπας και η οποία ανήκει στον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο.
Η Κάθριν φορούσε το δαντελένιο νυφικό της και χαιρετούσε πανευτυχής το πλήθος που ζητωκραύγαζε και έφτανε έως το Κλάρενς Χάους την κατοικία του πρίγκιπα Κάρολου και των γιών του, όπου οι νεόνυμφοι θα αναπαυθούν μέχρι την ώρα που θα πάνε στο επίσημο δείπνο στο Μπάκιγχαμ που θα παρατεθεί από την βασίλισσα Ελισάβετ.
Στο πίσω μέρος του πολυτελούς αυτοκινήτου είχε κρεμαστεί η κλασσική ταμπελίτσα «Just Wed», (Νιόπαντροι).
Οι αριθμοί που συνθέτουν τη γαμήλια τελετή
- 1 μόνο δακτυλίδι: αυτό που πέρασε στο δάκτυλο της Κέιτ ο Γουίλιαμ, ο οποίος επέλεξε να μην φορέσει βέρα, όπως και ο παππούς του δούκας του Εδιμβούργου.
- 2 γαμήλιες τούρτες: μια με φρούτα και η άλλη με σοκολάτα, όπως είναι το αγαπημένο γλυκό του Γουίλιαμ.
- 3 ετών: η ηλικία της νεότερης των παρανύφων, που δεν είναι άλλη από την εγγονή της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.
- 6 «πρώην του Γουίλιαμ και της Κέιτ» είναι καλεσμένοι στο γάμο.
- 10 καμπάνες θα χτυπήσουν στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ μισή ώρα πριν από την τελετή και τρεις ώρες μετά.
- 14 σύζυγοι του βασιλιά της Σουαζιλάνδης, Μσουάτι ΙΙΙ θα τον συνοδέψουν στο γάμο, αφού είναι ένας από τους αρχηγούς κρατών-μελών της Κοινοπολιτείας.
- 17 βαθμοί Κελσίου: η υψηλότερη θερμοκρασία που αναμένεται στο Λονδίνο αύριο.
- 35 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα ελέγχουν τους χώρους για εκρηκτικούς μηχανισμούς.
- 100 άμαξες ανήκουν στους βασιλικούς στάβλους. Οι πέντε θα χρησιμοποιηθούν την ημέρα του γάμου.
- 775 είναι τα δωμάτια του Μπάκιγχαμ, από τα οποία τα 19 είναι χώροι εκδηλώσεων.
- 11.000 οδοφράγματα έχει στήσει η αστυνομία για να κρατήσει μακριά το πλήθος.
- 2,5 εκατομμύρια λουκανικάκια κοκτέιλ πουλήθηκαν από το Marks and Spencer για τις εκδηλώσεις που οργανώνονται στις συνοικίες την ημέρα του γάμου.
- 3,5 εκατομμύρια είναι τα φλιτζανάκια από πορσελάνη με τη φωτογραφία των μελλονύμφων.

Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου