Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 27 Απριλίου, 2011

Έντονη κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης ξέσπασε για την οικονομία μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Eurostat για την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2010 στο 10,5% του ΑΕΠ.


Την ριζική διαφωνία του με την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, εκφράζει ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλ.Αθανασιάδης, δηλώνοντας ότι θα δώσει όλες τις μάχες για να κρατηθεί το 51% της ΔΕΗ υπό κρατικό έλεγχο. Αν φύγει η ΔΕΗ από την Κοζάνη, η περιοχή θα υποστεί ζημιά και το κράτος θα χάσει τεράστια κεφάλαια, τόνισε, αποτελώντας τον πρώτο βουλευτή που εκφράζει δημοσίως την διαφωνία του, δρόμος που -σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις- θα ακολουθήσουν και άλλοι, αυξάνοντας τον βαθμό δυσκολίας για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, που πρέπει μέχρι τα μέσα Μαΐου να καταθέσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.


  • Τον κώδωνα του κινδύνου για το τμήμα Μουδανιά-Ποτίδαια του οδικού άξονα της Χαλκιδικής έκρουσε ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή.
  • Δυσκολία στις μετακινήσεις αναμένεται την Κυριακή 1 Μαΐου καθώς οι ναυτεργάτες πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και στάση εργασίας για την Εργατική Πρωτομαγιά. Συγκεκριμένα οι διοικήσεις των σωματείων των μηχανικών του εμπορικού ναυτικού και των εργαζομένων στα ρυμουλκά αποφάσισαν να κατέβουν σε 24ωρη απεργία την Κυριακή. Την ίδια ημέρα τετράωρη στάση εργασίας (12:00 - 16:00) θα πραγματοποιήσει και η ΠΝΟ.
  • Έκκληση να συζητηθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο το ζήτημα της πυρηνικής απειλής απευθύνει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φ.Πετσάλνικο.
  • Σε εξέλιξη βρισκόταν το απόγευμα της Τρίτης η επιστροφή στα αστικά κέντρα των εκδρομέων από τις διακοπές του Πάσχα. Μποτιλιάρισμα σε σημεία κοντά στη Λαμία στο ρεύμα προς Αθήνα, προβλήματα στην Κορίνθου-Πατρών, μεγάλες ουρές παρατηρούνταν από το πρωί στα διόδια των Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη. Προβλήματα και στην Κορίνθου-Πατρών στο ύψος του Αιγίου.
Κόσμος
  • Μεταξύ των 779 κρατούμενων στην αμερικανική στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο, στην Κούβα, υπήρχαν περίπου 30 άτομα που έπασχαν από σοβαρές ψυχικές ασθένειες, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η ισπανική El Pais επικαλούμενη απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ που διέρρευσαν στην εφημερίδα από το WikiLeaks.
  • Σφοδρές μάχες στη Μιζουράτα της δυτικής Λιβύης μεταξύ των εξεγερμένων και των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι για τον έλεγχο του λιμανιού της πολιορκημένης πόλης. Το καθεστώς βομβάρδισε το λιμάνι με τους κατοίκους της Μιζουράτα να δηλώνουν σε διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα ότι ζουν σκηνές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Έξι εβδομάδες συμπληρώνουν οι επιχειρήσεις στη Λιβύη και μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έρχεται να προειδοποιήσει τη Δύση ότι ουδείς έχει την εντολή να σκοτώσει τον Μουαμάρ Καντάφι. Λιβυκή αντιπροσωπεία βρίσκεται στη Βενεζουέλα.
  • Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ φέρεται να ξέχασε τον Μάρτιο «άκρως απόρρητα» έγγραφα μέσα στο δωμάτιο του λονδρέζικου ξενοδοχείου Park Plaza de Westminster, όπου είχε καταλύσει, όπως αποκαλύπτει ισραηλινό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ.
  • Μετωπική επίθεση εναντίον του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο. Ο τελευταίος δικτάτορας στην Ευρώπη, όπως αποκαλούν τον Λουκασένκο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, χαρακτήρισε «αποβλακωμένο» τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Όταν είσαι ηλίθιος, είσαι ηλίθιος» δήλωσε ο Λουκασένκο...
  • Στην περιοχή όπου βρέθηκαν στο βυθό του ωκεανού τα συντρίμμια του αεροπλάνου της Air France, το οποίο κατέπεσε ανοικτά της Βραζιλίας το 2009, έφτασε την Τρίτη ειδικό σκάφος που θα αρχίσει την επιχείρηση για την ανάσυρση τους. Μεταξύ των μερών του αεροσκάφους που θα πρέπει να ανασυρθούν είναι τμήματα των φτερών για να μελετηθεί η κατάστασή τους τη στιγμή της πρόσκρουσης, οι κινητήρες ή ακόμη το πιλοτήριο και οι υπολογιστές, εφόσον αυτοί εντοπιστούν.
Οικονομία
  • Τις θέσεις της κατά της μετοχοποίησης της ΔΕΗ θα παρουσιάσει η ΓΕΝΟΠ την Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου. Την ίδια ημέρα θα λάβει της αποφάσεις της για το αν θα πραγματοποιήσει απεργίες. Η εισήγηση της διοίκησης της Ομοσπονδίας είναι για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
  • Συνέντευξη στην ελβετική εφημερίδα Tages-Anzeiger έδωσε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, καθηγητής Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ένα χρόνο μετά την προσφυγή της Ελλάδος στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η χώρα βρίσκεται σήμερα σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι, δηλώνει, ενώ χαρακτηρίζει πρόβλημα την αμφίσημη στάση της Γερμανίας. Μια αναδιάρθρωση θα ήταν καταστροφική για τις ελληνικές τράπεζες και τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, επισημαίνει ακόμα.
  • Σε θετικό κλίμα άνοιξε η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη μετά την διακοπή για το Πάσχα καθώς όλοι οι δείκτες κατέγραψαν κέρδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου