Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Εκατοντάδες νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα στις ΗΠΑ


 Στους 284 ανέρχονται οι νεκροί από τις καταιγίδες στις νότιες ΗΠΑ.

Αυξάνεται ώρα με την ώρα ο αριθμός των νεκρών, φτάνοντας πλέον τους 284, από τους ανεμοστρόβιλους και τις πλημμύρες που έπληξεν πέντε πολιτείες των ΗΠΑ.
Μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί στην Αλαμπάμα, το Μισισίπι, την Τζόρτζια, τη Βιρτζίνια και το Κεντάκι. Στις πόλεις Τουσκαλόσα και Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα ισοπεδώθηκαν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα ενώ δεκάδες δρόμοι έχουν γίνει αδιάβατοι από τα δέντρα που έπεσαν ή από συντρίμμια κτιρίων.
«Κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν ολόκληρα τετράγωνα», είπε ο δήμαρχος της Τουσκαλόσα, Γουόλτερ Μάντοξ.
Στο Μπέρμιγχαμ ο δήμαρχος Γουίλιαμ Μπελ είπε ότι η ζώνη της καταστροφής έχει πλάτος 1.500 μέτρα. Οι δρόμοι της πόλης είχαν κατακλυστεί από ασθενοφόρα. «Ήταν σαν τις ουρές των ταξί στη Νέα Υόρκη», είπε ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, Κρις Όσμπορν.
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Αλαμπάμα
Η χειρότερη καταστροφή ωστόσο σημειώθηκε στην Αλαμπάμα όπου την Τετάρτη ένας τεράστιος ανεμοστρόβιλος χτύπησε την πανεπιστημιούπολη Τουσκαλόσα, μια πόλη 95.000 κατοίκων, σκοτώνοντας 15 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και αρκετούς νεαρούς φοιτητές.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και διέταξε να της παρασχεθεί ομοσπονδιακή βοήθεια. «Η καρδιά μας είναι με όσους επλήγησαν από την καταστροφή και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε το λαό της Αλαμπάμα», αναφέρει ο Ομπάμα σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Twitter σήμερα.
Λόγω των καταιγίδων έκλεισαν τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες σε πυρηνικό εργοστάσιο της Αλαμπάμα. Εκτός λειτουργίας τέθηκαν και 25 γραμμές υψηλής τάσης με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. «Δεν έχουμε ξαναζήσει τόσο έντονες καιρικές συνθήκες στην ιστορία μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Tennessee Valley Authority, η αμερικανική εταιρεία που παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα σε 9 εκατομμύρια κατοίκους σε επτά Πολιτείες.
Θύματα έχουν αναφερθεί επίσης στη Λουιζιάνα, την Τζόρτζια, το Τενεσί και το Άρκανσο, όπου σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι. Το Άρκανσο, το Τενεσί και το Μισισίπι έχουν επίσης κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οι ανεμοστρόβιλοι είναι συνηθισμένο φαινόμενο στις νότιες και μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ αλλά σπανίως αποδεικνύονται τόσο καταστροφικοί.
Ο πρόεδρος Ομπάμα θα επισκεφθεί την Αλαμπάμα
Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε πως ο πρόεδρος Ομπάμα θα επισκεφθεί την Παρασκευή την Αλαμπάμα για να επιθεωρήσει από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους ανεμοστρόβιλους και τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο.
Ο κ. Ομπάμα ενημερώνεται συνεχώς για τις καταστροφές από την υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας Τζάνετ Ναπολιτάνο και άλλους αξιωματούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου