Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Αύριο, Παρασκευή, 5 Αυγούστου, 2022, στις 9:00μμ το Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών από το Δήμο Αμαλιάδας και το Δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη, και το τοπικό τμήμα της ΑΧΕΠΑ Chapter 47.

Πέμπτη, 4 Αυγούστου, 2022

Δεκάδες είναι οι ομογενείς Ηλείοι που έρχονται να συνεχίσουν την ωραία παράδοση αλλά και να παρουσιάσουν υλικό από συλλογές Ελληνικών Εφημερίδων στην αλλοδαπή με πρωτεύοντα την εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ της Νέας Υόρκης, ιδρυτής της οποίας το 1915 ήταν ο Πέτρος Τατάνης από την Αμαλιάδα η κατοικία του οποίου είναι το Μουσείο Τατάνη όπου ο επισκέπτης θα βρει αντίγραφα εφημερίδων του “Απόδημου Ελληνισμού”.

Στον “Πολυχώρο” του Δήμου Ήλιδας θα γίνει το Ηλειακό Αντάμωμα που για πρώτη φορά φέτος θα γίνει στον Πολυχώρο των εκδηλώσεων του Δήμου Ήλιδας, (κοντά στις γραμμές του τραίνου).  

Θα τιμηθεί ο Πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Βοστώνης κ. Βασίλειος Καυκάς και ο ηθοποιός, τραγουδιστής και δημοσιογράφος Γιάννης Τζουανόπουλος.



Οι οργανωτές που είναι ο Δήμος Ήλιδας και ο νέος τοπικό Σύλλογος της ΑΧΕΠΑ έχουν καλέσει και θα συμμετάσχουν Ηλείοι Ομογενείς από τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.  

Θα δώσουν το παρών παράγοντες του Νομού Ηλείας, βουλευτές, αντιπρόσωποι από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κλπ.

Μεταξύ των πολλών αξιωματούχων και μελών των Ηλειακών Συλλόγων θα βρίσκονται Ηλείωτες ομογενείς από το Τορόντο του Καναδά με πρώτο και καλύτερο τον επίτιμο Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ & Καναδά κ. Κώστα Κουτρουμπή.  Τον αναπληρωτή Δήμαρχο Ήλιδας ομογενή κ. Ανδρέα Παπαδάκο ο οποίος είναι και ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Ήλιδας Chapter 47 ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ & Καναδά.  

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Παπαδάκος κάνει μεγάλο αγώνα, έχει βάλει πλάτη και το χέρι βαθιά στην τσέπη, να συνεχίσει το Νοσοκομείο Αμαλιάδος να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όσους έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης.

Ακόμη θα παρευρεθούν ομογενείς από την Νέα Υόρκη με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Πανηλειακού Συλλόγου κ. Σωτήρη Κωνσταντακόπουλο και τα στελέχη του Συλλόγου κύριο & κυρία Νίκος Σινόπουλος.

Από τη Βοστώνη είναι πολλοί Ηλείοι ομογενείς, το ίδιο και από το Μόντρεαλ την Νέα Ιερσέη και αλλού.

Κύριος ομιλητής της βραδιάς θα είναι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Βοστώνης κ. Βασίλειος Καυκάς ο προχθές αφίχθει από τη Βοστώνη, με Θέμα:  Η ΑΧΕΠΑ & η Ομογένεια.  Ο κ. Καυκάς θα αναπτύξει πως και γιατί ιδρύθηκε η ΑΧΕΠΑ από 8 ομογενείς, 6 των οποίων ήταν από την Ηλεία!!!

Θα βραβευτεί ο κ. Γιάννης Τζουανόπουλος, γνωστός δημοσιογράφος για πολλά χρόνια στην ΕΡΤ, Η Φωνή της Ελλάδος με πολλαπλή παρουσία και συμμετοχή στα πολιτιστικά με κορυφαίες τις εκδηλώσεις στο εξωκλήσι του Αγιάννη και τις εκδηλώσεις στο Θέατρο Φλόκα της Αρχαίας Ολυμπίας όπου κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνει χιλιάδες μετανάστες (απόδημους).  Ενώ θα βραβευτεί και ο κ. Βασίλειος Καυκάς για τις πολλαπλές υπηρεσίες του στον Ελληνισμό.

Παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η κ. Γιώτα Αργυροπούλου, δημοσιογράφος, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων της Φλώριδα.


Από αριστερά: Κώστας Κουτρουμπής, Βασίλειος Καυκάς, Ανδρέας Παπαδάκος, Γιώτα Αργυροπούλου.

Χθες το μεσημέρι έγινε πρες κόνφερενς όπου συμμετείχαν μέλη της οργανωτικής επιτροπής, ο κ. Βασίλειος Καυκάς και η κ. Αργυροπούλου.

Μετά τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Η είσοδος είναι ελευθέρας και η χρήση μάσκας προαιρετική.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου