Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Μαγικό της Ντίσνεϊ! Οι επισκέπτες μειώθηκαν, τα κέρδη αυξήθηκαν

 Δευτέρα, 29 Αυγούστου, 2022

ΟΡΛΑΝΤΟ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Η Walt Disney συνήθιζε να αποκαλεί την Disneyland το «μαγικό βασίλειο». Στις ημέρες μας, η Ντίσνεϊ έχει να παρουσιάσει ένα ακόμα μαγικό κόλπο: απομυζεί και το τελευταίο δολάριο από τον κάθε επισκέπτη στα θεματικά της πάρκα.

Τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς το Walt Disney World Resort της Φλόριδας και το Disneyland Resort της Νότιας Καλιφόρνιας έχουν αναδυθεί από τη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού, η εταιρεία έκανε πολλές αλλαγές που οδήγησαν το κόστος μιας επίσκεψης σε ένα θέρετρο της Ντίσνεϊ στα ύψη.

Το αποτέλεσμα είναι μια φλέβα χρυσού: Παρόλο που η εταιρεία περιορίζει τον αριθμό των επισκεπτών και διατηρεί τη συμμετοχή στα θεματικά πάρκα στις ΗΠΑ κάτω από τα προπανδημικά επίπεδα, η Ντίσνεϊ σημειώνει πωλήσεις και κέρδη ρεκόρ, όπως αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ της η «Wall Street Journal».

Τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν μια σημαντική στρατηγική αλλαγή από την πλευρά της Ντίσνεϊ, καθώς η εταιρεία επικεντρώνεται λιγότερο στη μεγιστοποίηση της ποσότητας των επισκεπτών και περισσότερο στην αύξηση των χρημάτων που ξοδεύει κάθε επισκέπτης, μια προσέγγιση που η εταιρεία αποκαλεί διαχείριση απόδοσης. Η βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών, σύμφωνα με το σκεπτικό της Ντίσνεϊ, θα ωθήσει τους επισκέπτες να περάσουν περισσότερες ώρες – και επομένως να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα – στα πάρκα επειδή περνούν τόσο καλά.

Η μεγαλύτερη αλλαγή τα τελευταία δύο χρόνια -και η πιο προσοδοφόρα για τη Disney- είναι η εισαγωγή μιας εφαρμογής για smartphone που ονομάζεται Genie+ που κοστίζει 15 δολάρια ανά άτομο την ημέρα, επιπλέον της τιμής εισόδου, και επιτρέπει στους επισκέπτες του πάρκου να παρακάμψουν την αναμονή λόγω αυξημένων κρατήσεων για ορισμένα αξιοθέατα. Αλλά το Genie+ δεν καλύπτει τα πάντα. Για να παρακάμψετε την αναμονή λόγω κρατήσεων στα πιο περιζήτητα αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων περιπάτων με θέμα τον Πόλεμο των Αστρων και τους Φύλακες του Γαλαξία, οι τιμές κυμαίνονται επιπλέον από $10 έως $17. Η αναμονή για δημοφιλή αξιοθέατα μπορεί να διαρκέσει ώρες.

Για το τρίμηνο που έληξε στις 2 Ιουλίου, η επιχειρηματική μονάδα που περιλαμβάνει τα θεματικά πάρκα σημείωσε έσοδα ρεκόρ $5,42 δισ. και λειτουργικά έσοδα ρεκόρ $1,65 δισ.

Πηγή: «WSJ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου