Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

15 Χρόνια μετά... Πλήθος κόσμου στο τρισάγιο της τραγωδίας – Δε θα ξεχαστούν όσα χρόνια και αν περάσουν!

 Παρασκευή, 26 Αυγούστου, 2022

Και σήμερα εάν έπιανε φωτιά... ίσως τα ίδια θα είχαμε, δυστυχώς!!!  

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ 2007

Για 15η χρονιά τελέστηκε χθες το απόγευμα χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου, το καθιερωμένο τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς του 2007 στην Αρτέμιδα του δήμου Ζαχάρως.

Η ημέρα που η Ηλεία έζησε τον μέγιστο πόνο. Η ημέρα που δεκάδες οικογένειες θέλουν να ξεχάσουν, αλλά οι μνήμες που έχουν χαραχτεί στην ψυχή τους δεν τους το επιτρέπουν. Σαν χθες πριν 15 χρόνια, το 2007, ο νομός έζησε την απόλυτη καταστροφή. Παρότι όμως έχουν περάσει 15 ολόκληρα χρόνια, ο πόνος των συγγενών των 63 αδικοχαμένων της Ηλείας παραμένει ίδιος.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τιμήθηκε με κάθε επισημότητα η μνήμη των τριών αδικοχαμένων εποχικών πυροσβεστών στην Αρτέμιδα, οι οποίοι έπεσαν την ώρα του καθήκοντος στις φονικές πυρκαγιές του 2007 για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Θανάσης Νιάρχος, Γιάννης Δρακόπουλος και Ανδρέας Τζούμας, πυροσβέστες στο κλιμάκιο της Κρέστενας, τιμήθηκαν από συναδέλφους των υπηρεσιών της Ηλείας με παρουσία αγήματος.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος Νίκος Ρουμελιώτης, ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας, ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας Σωτήρης Παπαηλίου και ο εκπρόσωπος του σωματείου πενταετών Νίκος Ζιάτας.

Το τρισάγιο τέλεσαν ιερείς με μέλη της Διασωστικής Ομάδας Ηλείας, ενώ στη συνέχεια άπαντες τήρησαν ενός λεπτού σιγή. Στο σημείο βρέθηκαν και αρκετοί πολίτες που τιμούν τη θυσία τους.
Παρουσίες

Το παρών στο σημείο έδωσαν από πλευράς Πυροσβεστικής ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος Νίκος Ρουμελιώτης, ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Νίκος Σμαρνάκης, ο προϊστάμενος του ΠΚ Κρεστένων Κώστας Δρακόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας Σωτήρης Παπαηλίου, εκπρόσωποι των σωματείων των εποχικών και των πενταετών πυροσβεστών, οι βουλευτές Ηλείας με τη ΝΔ Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και με το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Διονύσης Καλαματιανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως Φώτης Καλογερόπουλος και πλήθος πυροσβεστών και πολιτών.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου