Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Ο Άντονι Φάουτσι σχεδιάζει να παραιτηθεί τον Δεκέμβριο

Τρίτη, 23 Αυγούστου, 2022

Η ανακοίνωση του 81χρονου δεν ήταν εντελώς απροσδόκητη

Ο Άντονι Φάουτσι σχεδιάζει να παραιτηθεί τον Δεκέμβριο | tovima.gr

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει μέχρι το τέλος του έτους από τη θέση που κατέχει ανακοίνωσε ο Άντονι Φάουτσι, ο οποίος έχει συμβουλεύσει επτά προέδρους των ΗΠΑ και πέρασε περισσότερο από μισό αιώνα στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, που επικαλούνται οι New York Times, σκοπεύει να αφήσει την κυβερνητική υπηρεσία τον Δεκέμβριο για να «ακολουθήσει το επόμενο κεφάλαιο» της καριέρας του.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να παραιτηθεί από τη θέση του ως κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν και διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, της οποίας ηγείται εδώ και 38 χρόνια.

Το επόμενο κεφάλαιο

Όπως επισημαίνει το αμερικανικό Μέσο, η ανακοίνωση του 81χρονου Φάουτσι δεν ήταν εντελώς απροσδόκητη. Εδώ και καιρό άφησε να εννοηθεί ότι σκέφτεται να αποσυρθεί.

Σε συνέντευξή του το βράδυ της Κυριακής, είπε ότι «δεν αποσύρεται με την κλασική έννοια», αλλά θα αφοσιωθεί στα ταξίδια, τη συγγραφή και την ενθάρρυνση των νέων να εισέλθουν στις κυβερνητικές υπηρεσίες.

«Εφόσον είμαι υγιής και είμαι ενεργός, όπως είμαι, και είμαι παθιασμένος, θέλω να κάνω κάποια πράγματα έξω από τη σφαίρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης» υποστήριξε.

Πρόσθεσε, δε, ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει την εμπειρία και τη διορατικότητά του για τη δημόσια υγεία και τις δημόσιες υπηρεσίες για να «εμπνεύσει τη νεότερη γενιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου