Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Κακοποίηση γαϊδουριού στα Ιωάννινα: Παύεται από τα καθήκοντα του ο αντιδήμαρχος Ζίτσας

Τρίτη, 30 Αυγούστου, 2022

Να που ο "γάϊδαρος" έχει όνομα και εκλεγμένος

Ο αντιδήμαρχος Ζίτσας αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα. Προηγήθηκε παρέμβαση Βορίδη.
O αντιδήμαρχος Ζίτσας αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα.
O αντιδήμαρχος Ζίτσας αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα.
EPIRUSPOST

Παύεται από τα καθήκοντά του ο αντιδήμαρχος Ζίτσας ο οποίος συνελήφθη για την κακοποίηση γαϊδουριού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου. Ο άνδρας τη Δευτέρα αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης με παρέμβασή του ζήτησε την άμεση παύση του αλλά και την πειθαρχική του δίωξη, ενώ λίγο αργότερα ο Δήμος Ζίτσας ανακοίνωσε ότι ο συγκεκριμένος παύεται από τα καθήκοντά του μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

«Σεβόμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντα του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

Σε ένα Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση κα θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών».

Παρέμβαση Βορίδη για την κακοποίηση του γαϊδουριού

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό βασανισμού όνου που σημειώθηκε στις 27 Αυγούστου στον Δήμο Ζίτσας και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο συλληφθείς που φέρεται να έχει τελέσει την πράξη είναι Αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας, ζήτησε από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας να εξετάσει το περιστατικό και να κινήσει άμεσα τη σχετική πειθαρχική διαδικασία.

Παράλληλα, ο Υπουργός είχε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο από τον οποίο ζήτησε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση παύση του Αντιδημάρχου του.

Ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά τέτοιου είδους φαινόμενα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, πολλώ δε μάλλον όταν φερόμενοι ως υπαίτιοι είναι αιρετοί, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε ζητήματα κακοποίησης και βασανισμού ζώων.

Πηγή: dikastiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου