Ενδεικτικό όλων των παραπάνω, αποτελεί η διοργάνωση γνωστού φεστιβάλ στην περιοχή Καλό Λιβάδι, το οποίο προκαλεί θόρυβο και γενικότερη ρύπανση και αναγκάζει τους κατοίκους είτε να κλείνονται στα σπίτια τους σφραγίζοντας πόρτες και παράθυρα, είτε να μετακομίζουν σε φίλους και συγγενείς σε άλλες περιοχές του νησιού προκειμένου να βρουν την ησυχία τους.

Παράλληλα, τα ξενοδοχεία της περιοχής πρέπει εκτός της όλης κατάστασης να διαχειριστούν και τα παράπονα και την δυσαρέσκεια των πελατών τους που έκαναν την επιλογή ξενοδοχείου βάσει κριτηρίων ηρεμίας και χαλάρωσης.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα το Mykonos Live TV, το ρολόι δείχνει έξι τα ξημερώματα (του Σαββάτου) και το πάρτυ με δυνατή μουσική και φωτορρυθμικά καλά κρατεί.

Δείτε το βίντεο

Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, άδειες δεν απαιτούνται από πουθενά, ώρες κοινής ησυχίας δεν τηρούνται, ενώ οι έλεγχοι από οποιαδήποτε επίσημη υπηρεσία δε γίνονται με την πρόφαση της ιδιωτικότητας.

Στην Κουρούτα, Ηλείας, την Μύκονο της Πελοποννήσου όπως λέγετε μέχρι τις 3:00 πρωί γίνετε χαμός.  Αλλά υπάρχουν και μαγαζιά που "βγάζει ο ήλιος κέρατα" και μετά κλείνουν τη μουσική.