Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Ερντογάν: «Εχθρική η ενέργεια της Ελλάδας με S300» – Νέες βολές σε Ελλάδα, Δύση – Αιχμές σε ΗΠΑ

Τετάρτη, 31 Αυγούστου, 2022

«Σαφώς μας ενοχλεί πως χώρες που δήθεν είναι σύμμαχοι μας τηρούν εχθρική στάση, όπως και η στήριξη που δίνουν σε χώρες που δείχνουν τέτοια στάση»

Με αμείωτη ένταση εξακολουθεί η Άγκυρα να εξαπολύει «βολές» κατά της Ελλάδας και αυτή τη φορά και κατά της Δύσης.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζοντας το παραλήρημα έκανε λόγο για «εχθρική στάση» της Ελλάδας «η οποία ξεκίνησε με την παραβίαση και παρενόχληση του εναέριου χώρου μας, σε επίπεδο S300».

«Αναρωτιόμαστε πώς θα απαντήσουν οι ΗΠΑ στην παρενόχληση με τους S300» συμπλήρωσε ο τούρκος πρόεδρος.

«Δήθεν σύμμαχοι τηρούν εχθρική στάση»

«Σαφώς μας ενοχλεί πως χώρες που δήθεν είναι σύμμαχοι μας τηρούν εχθρική στάση, όπως και η στήριξη που δίνουν σε χώρες που δείχνουν τέτοια στάση. Όμως εμείς κινούμαστε κοιτώντας στο αποτέλεσμα κερδών και ζημιών των σχέσεων μας και δεν αμελούμε να χτίζουμε νέες εταιρικές σχέσεις για να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας» τόνισε ο τούρκος Πρόεδρος, αφήνοντας παράλληλα σαφή υπονοούμενα ότι επιθυμεί να έχει καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία.

Αναφέρθηκε επίσης και στην «αυξανόμενη ισχύ» της Τουρκίας, από τη Μεσόγειο μέχρι και τον Καύκασο, όπως σημείωσε: «Η επικαιροποίηση της πολιτικής γεωγραφίας φέρνει ως αποτέλεσμα και την επικαιροποίηση των δογμάτων ασφαλείας. Η αυξανόμενη ισχύς της χώρας μας σε όλες τις ζώνες επιρροής όπως από την Μεσόγειο στην Μαύρη θάλασσα απο τα Βαλκάνια μέχρι και τον Καύκασο είναι το αποτέλεσμα αυτής της νέας περιόδου».

Επίσης για άλλη μια φορά μίλησε και για «τα σύνορα της καρδιάς του», υπενθυμίζοντας το Οθωμανικό παρελθόν της χώρας του: «Στην ιστορία, τα μέρη τα οποία οι πρόγονοι μας πότισαν με αίμα και ιδρώτα αλλά και με τα έργα τους, αν και πια σήμερα δεν είναι δικά μας, η ψυχή μας και η καρδιά μας είναι πάντοτε εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου