Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Μόναχο: Ξαναήχησε ο εθνικός μας ύμνος – «Χρυσός» ο Κύπριος Μάριος Γεωργίου

Τρίτη, 23 Αυγούστου, 2022

Λίγη ώρα μετά το χρυσό του Λευτέρη Πετρούνια και την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου, στην ίδια αίθουσα που γίνονταν τα αγωνίσματα της Γυμναστικής  ακούστηκε και πάλι ο εθνικός μας ύμνος. Αυτή τη φορά μαζί με τις ελληνικές σημαίες κυμάτιζε και μία κυπριακή, η οποία μάλιστα υψώθηκε πιο ψηλά απ΄όλες. Τι είχε συμβεί; Ο Μάριος Γεωργίου ένα 24χρονο παιδί από τη Λεμεσό,  κατάφερε να πάρει το χρυσό στο μονόζυγο. Βαθμολογήθηκε με 14.400, επίδοση που ήταν μακράν καλύτερη από όλων των υπόλοιπων αθλητών που συμμετείχαν στον τελικό. Αν και είχε ένα θέμα μικροτραυματισμού τα έδωσε όλα και δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα, ανεβάζοντας την κυπριακή σημαία στο ψηλότερο σημείο. Ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου χαρίζοντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της κυπριακής γυμναστικής σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Γεμάτος συγκίνηση άκουσε τον εθνικό μας ύμνο, την ώρα που Ελλαδίτες και Κύπριοι τον χειροκροτούσαν. Δεν είχαν, άλλωστε κοπάσει τα χειροκροτήματα από τον Πετρούνια. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Λιθουανός, Ρόμπερτ Τβορογκάλ με 14.000 και τρίτος ο Ισπανός, Ζόελ Πλάτα επίσης με 14.000. Όπως γίνεται εδώ στην Ελλάδα με τους πρωταθλητές μας έτσι και στην Κύπρο, οι πολιτικοί έσπευσαν να τον συγχαρούν. Πρώτος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κάνοντας λόγο για ιστορική επιτυχία.

Αλλά ποιος είναι ο 24χρονος Μάριος Γεωργίου που έκανε υπερήφανη την Κύπρο;  Είναι παιδί Κύπριου και Φιλιππινέζας. Γεννήθηκε  στη Λεμεσό όπου εργαζόταν η Φιλιππινέζα μητέρα του σε μεγάλο ξενοδοχείο κι ο πατέρας του εργαζόταν σε ταξί. Ατυχώς όμως γονείς του χώρισαν όταν ήταν ακόμα  μικρός. Έμεινε με τη μητέρα του αφού ήταν ανήλικος όπως αποφάσισε το Δικαστήριο. Όταν όμως το 2016 έκλεισε το ξενοδοχείο που εργαζόταν η μητέρα του, αυτή έφυγε για το εξωτερικό. Ο Μάριος  τότε έμεινε με τον πατέρα του που στάθηκε δίπλα του. Ο πατέρας του έκανε δύο δουλειές για να ζήσουν. Η καρδιά του όμως δεν άντεξε. Πέθανε στα 65 χρόνια του. Ο Μάριος έχει χτυπήσει τατουάζ με την ημερομηνία θανάτου του πατέρα του: 27 Μαρτίου 2017. Εργάστηκε σκληρά, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, μπούλινγκ ακόμα και για την εμφάνισή του. Τα ξεπέρασε με σκληρή δουλειά: Η γυμναστική ήταν η μόνη του διέξοδος. «Ο προπονητής μου έγινε ο πατέρας μου. Με στήριξε, με πήγαινε στο γυμναστήριο κι όταν έμπαινα σε αυτό ξεχνούσα τα πάντα…», είχε πει κάποτε  σε συνέντευξή του. Σήμερα είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος στο μονόζυγο.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου