Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Πικρή ήττα για την Μαλόνι στις προκριματικές των Δημοκρατικών

Πέμπτη, 25 Αυγούστου, 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΑΡ»). Ο Τζέρολντ Νάντλερ, βουλευτής επί περίπου 30 χρόνια, επιβλήθηκε της φιλέλληνος βουλευτού Κάρολιν Μαλόνι, σε μια ασυνήθιστη «μονομαχία» στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο των προκριματικών εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση μεταξύ των δύο πολύπειρων Δημοκρατικών βουλευτών προέκυψε ύστερα από την αναδιάταξη του εκλογικού χάρτη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, που τους υποχρέωσε να διεκδικήσουν την ίδια έδρα στην Βουλή των Αντιπροσώπων. Η αναδιάταξη αυτή τοποθέτησε την έδρα του Νάντλερ στη δυτική πλευρά του Μανχάταν μαζί με την έδρα της Μαλόνι στην ανατολική πλευρά, χωρίς κανένας από τους δύο να είναι πρόθυμος να κατέβει σε άλλη περιφέρεια της πόλης.

Η νίκη του Νάντλερ βάζει τέλος σε μια 30ετή θητεία στο Κογκρέσο για τη Μαλόνι, της οποίας ο αγώνας για την βοήθεια των όσων επέζησαν μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου αλλά και των διασωστών παραμένει μνημειώδης.

Στη νικητήρια ομιλία του, ο Νάντλερ είπε πως αυτός και η Μαλόνι «εχουμε περάσει μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής μας δουλεύοντας μαζί για να βελτιώσουμε τόσο τη Νέα Υόρκη όσο και το Εθνος μας. Μιλώ εκ μέρους όλων όσων βρίσκονται απόψε σε αυτή την αίθουσα και την ευχαριστώ για τις δεκαετίες που υπηρέτησε την πόλη μας».

Ο Νάντλερ επικράτησε επίσης του Σουράτζ Πατέλ, ενός 38χρονου δικηγόρου και λέκτορα στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο οποίος μετρά τρεις αποτυχημένες προσπάθειες εκλογής στο Κογκρέσο.

Ο Νάντλερ, 75 ετών, εξελέγη για πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 1992. Ως πρόεδρος της δικαστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, ηγήθηκε και των δύο διαδικασιών μομφής κατά του πρώην προέδρου Τραμπ. Ο Νάντλερ ενισχύθηκε τις τελευταίες εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας από τις υποστηρίξεις των «New York Times» και του ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Τσακ Σούμερ.

Η Μαλόνι, 76 ετών, που εξελέγη επίσης για πρώτη φορά το 1992, είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Μεταρρύθμισης της Βουλής των Αντιπροσώπων. Είναι γνωστή για τη μακρόχρονη υπεράσπισή της για τους διασώστες της 11ης Σεπτεμβρίου που ζητούν αποζημίωση για ασθένειες που αποδίδουν σε μολύνσεις από την καταστροφή του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Η Μαλόνι δήλωσε ότι οι γυναίκες στην πολιτική εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν «μισογυνισμό» σήμερα, κάτι που, όπως είπε, βίωσε και η ίδια κατά τη φετινή της εκστρατεία.

«Είμαι πραγματικά λυπημένη που δεν έχουμε πλέον μια γυναίκα να εκπροσωπεί το Μανχάταν στο Κογκρέσο», τόνισε η Μαλόνι. «Ηταν μεγάλη, μεγάλη τιμή, χαρά και προνόμιο να εργαστώ για εσάς».

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι αποκάλεσε τη Μαλόνι «υπέρμαχο της ακεραιότητας» σε δήλωσή της για την αναμέτρηση και είπε ότι «η μακροχρόνια δημόσια προσφορά της θα λείψει βαθύτατα από το Κογκρέσο».

Η Πελόζι συνεχάρη επίσης τον Νάντλερ, λέγοντας ότι «υπήρξε μια επιβλητική δύναμη για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη» και ότι η χώρα θα «επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τη συνέχιση του έργου του».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου