Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Υπέβαλλε την παραίτησή του ο Μητροπολίτης Ηλείας

Κυριακή, 28 Αυγούστου, 2022

Ο Μητροπολίτης Ηλείας τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας


Μετά από 41 χρόνια ποιμαντορίας...

Την υποβολή της παραίτησής του από την θέση του Μητροπολίτη κοινοποίησε πρόσφατα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο ποιμενάρχης Ηλείας κ.κ Γερμανός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόσφατα την γνωστοποίησε και στο περιβάλλον του.

Για την τύχη της παραίτησής του που έχει ήδη στα χέρια του ο Αρχιεπίσκοπος θα αποφασίσει 2 με 3 Σεπτέμβρη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (Δ.Ι.Σ.) της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της με αφορμή την έναρξη της166ης Συνοδικής περιόδου.

Μετά από την έγκριση των παραίτησής του από τους 12 Μητροπολίτες που αποτελείται η Δ.Ι.Σ. θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να κηρυχτεί χηρεύουσα η Μητρόπολη και οι διαδικασίες για την κάλυψη της κενής θέσης μαζί με άλλων τριών μητροπόλεων (Δράμας, Γόρτυνος και Αιτωλοακαρνανίας). Σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Οκτώβριο θα συγκληθεί η Ολομέλεια Ιεραρχία της Ελλάδος για να εκλέξει τους νέους μητροπολίτες από τις υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί για κάθε μία.

Η διαδοχή

Με βάση τις ίδιες πηγές, στην σχετική αίτηση της παραίτησής του εκφράζει με ευγενικό τρόπο την παράκλησή του του ο Μητροπολίτης Ηλείας κ Γερμανός ώστε να τον διαδεχθεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος που είναι ο άμεσος συνεργάτης του εδώ και τουλάχιστον τα τελευταία 13 χρόνια.

Όμως η καθοριστική απόφαση για τον ποιος θα τον διαδεχθεί ανήκει στην Ιεραρχία της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φαίνεται πως για την επιλογή αυτή ο αρχιεπίσκοπος δεν έχει αντίθετη άποψη.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου