Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Ο ομογενής Τσάρλι Κριστ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ρον Ντε Σάντις για τη θέση του κυβερνήτη της Φλόριδας

ΜΑΪΑΜΙ. («ΑΡ»). Ο ομογενής βουλευτής Τσάρλι Κριστ κέρδισε το χρίσμα των Δημοκρατικών για να διεκδικήσει τη θέση του κυβερνήτη στη Φλόριδα, θέτοντάς τον αντιμέτωπο με τον νυν κυβερνήτη Ρον Ντε Σάντις το φθινόπωρο, σε μια μάχη που ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης βλέπει ως το πρώτο βήμα προς μια πιθανή υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο.

Με την εκλογή του Κριστ την Τρίτη, οι Δημοκρατικοί της Φλόριδας τάχθηκαν υπέρ ενός υποψηφίου που υποστηρίχθηκε από πολλούς στο κατεστημένο του κόμματος, οι οποίοι τον θεωρούσαν ως την ασφαλέστερη επιλογή, ακόμη και αφού έχασε τις δύο προηγούμενες εκλογές του σε επίπεδο πολιτείας.

Ο 66χρονος ομογενής πολιτικός, ο οποίος υπηρέτησε ως Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα από το 2007 ως το 2011, πριν αλλάξει κόμμα, εμφανίσθηκε ως ένας υποψήφιος έτοιμος να ενώσει την πολιτεία μετά τον Ντε Σάντις, ο οποίος επικεντρώθηκε σε ζητήματα πολιτιστικής αντιπαράθεσης. Υποστηρίχθηκε από ηγέτες των Δημοκρατικών όπως η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόζι. Ο Κριστ ελπίζει να προσελκύσει ψηφοφόρους στα πολυπληθή προάστια της Φλόριδας, καθώς οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν να αντιστρέψουν τις προβλέψεις, σε μια πολιτεία που θα κρίνει πολλά.

Οι Δημοκρατικοί έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στον προώθηση του Κριστ, μιας και τον θεωρούν ικανό στο να ανατρέψει την δυναμική του ΝτεΣάντις τόσο στην Φλόριδα όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Ο Κριστ κατήγγειλε τον ΝτεΣάντις ως «προσβλητικό» και «επικίνδυνο» και «νταή» στη νικητήρια ομιλία του.

«Απόψε, ο λαός της Φλόριδας έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Θέλουν έναν κυβερνήτη που νοιάζεται γι’ αυτούς και λύνει ουσιαστικά προβλήματα, να προνοεί για την ελευθερία μας και όχι έναν νταή που μας διχάζει και μας στερεί την ελευθερία μας», δήλωσε ο Κριστ. «Αυτός ο τύπος (ο ΝτεΣάντις) θέλει να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και όλοι το γνωρίζουν. Ωστόσο, όταν τον νικήσουμε στις 8 Νοεμβρίου, αυτή η παράσταση θα τελειώσει. Αρκετά!».

Ο Κριστ κέρδισε το χρίσμα των Δημοκρατικών έναντι της Νίκι Φριντ, της επιτρόπου Γεωργίας της πολιτείας. Η Φριντ είχε χαράξει μια πιο προοδευτική εκστρατεία και είχε δώσει έμφαση στην υπεράσπιση των αμβλώσεων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ. Η 44χρονη χαρακτήρισε τον εαυτό της ως «κάτι νέο» και ήλπιζε να γίνει η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης της Φλόριδας.

«Θα κάνουμε τον Ρόναλντ ΝτεΣάντις κυβερνήτη της μίας θητείας και πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών με καμία θητεία», είπε καθώς ανακοίνωσε την ήττα της την Τρίτη, καλώντας τους υποστηρικτές της να υποστηρίξουν τον Κριστ.

Ο ΝτεΣάντις κέρδισε τις πρώτες του εκλογές με λιγότερο από μισή ποσοστιαία μονάδα, αλλά σύντομα έγινε μία από τις πιο εξέχουσες μορφές στην ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Η μη παρεμβατική προσέγγισή του στην πανδημία του κορωνοϊού και η προθυμία του να σκύψει πάνω στις διακρίσεις σχετικά με τη φυλή, το φύλο και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ βρήκαν απήχηση σε πολλούς Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους που βλέπουν τον ΝτεΣάντις ως φυσικό κληρονόμο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου