Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Γερμανία: Φωτιά οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, στα 805 ευρώ η μεγαβατώρα

Σάββατο, 27 Αυγούστου, 2022

Στη Γαλλία η Electricite de France SA ανακοίνωσε ότι ορισμένοι πυρηνικοί σταθμοί θα καθυστερήσουν να ενταχθούν στο δίκτυο.

Φωτιά παίρνουν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία, με την τιμή αναφοράς για το 2023 να φτάνει πάνω από τα 800 ευρώ, σχεδόν 10 φορές υψηλότερα από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μετά τη Βρετανία και η Γερμανία βλέπει την ηλεκτρική ενέργεια να σπάει ιστορικά αρνητικά ρεκόρ, καθώς η Ρωσία περιορίζει την προμήθεια φυσικού αερίου ενόψει της κρίσιμης χειμερινής περιόδου θέρμανσης.

Οι αυξήσεις στην ενέργεια πυροδοτούν νέα άνοδο του πληθωρισμού που απειλεί όχι μόνο τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αλλά και την ευρωστία των οικονομιών στην Ευρώπη.

Οι κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να παίρνουν δραστικά μέτρα περιορισμού της χρήσης ενέργειας, όπως η απαγόρευση του εξωτερικού φωτισμού κτιρίων στη Γερμανία και η μείωση των θερμοκρασιών θέρμανσης εσωτερικών χώρων.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι λογαριασμοί ενέργειας αναμένεται να εκτοξευθούν τον Οκτώβριο, αφού η ρυθμιστική αρχή ενέργειας αύξησε το ανώτατο όριο του κόστους.

Οι αυξανόμενες τιμές μπορεί να αναγκάσουν πολλούς ανθρώπους στη χώρα να περιορίσουν τη χρήση ενέργειας προκειμένου να μπορούν να πληρώσουν εκτός από το ρεύμα και το σούπερ μάρκετ.

Νέα άνοδο σε Γαλλία, Γερμανία

Οι γερμανικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για το επόμενο έτος αυξήθηκαν έως και 7,6% στα 805,15 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο European Energy Exchange AG την Παρασκευή και σημείωσαν άνοδο 39% αυτήν την εβδομάδα. Το αντίστοιχο γαλλικό συμβόλαιο αυξήθηκε κατά 24% αυτή την εβδομάδα.

Οι τιμές έχουν επίσης αυξηθεί καθώς η εταιρεία κοινής ωφελείας Electricite de France SA ανακοίνωσε ότι ορισμένοι από τους πυρηνικούς σταθμούς της θα επανέλθουν στο διαδίκτυο αργότερα από το αναμενόμενο.

Αυτές οι μονάδες θα είναι η βασική πηγή ενέργειας αυτό το χειμώνα, ενώ το φυσικό αέριο παραμένει σπάνιο.

HuffPostGr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου