Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Το Δ.Σ. ανέδειξε πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης τον Τιμολέοντα Κακούρο

  Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου, 2021

Του Χριστόδουλου Αθανασάτου    

Εθνικός Κήρυξ

Νέο διοικητικό συμβούλιο Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Μίνωας, Αστόρια, 30 Σεπτεμβρίου 2021. (Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης)


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Τιμολέων Κακούρος αναδείχθηκε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κατά την διάρκεια των εσωτερικών διεργασιών του 21μελούς Διοικητικού Συμβουλίου που προέκυψε από τις εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου

Με δεδομένο ότι το Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο παραμένει κλειστό, καθώς μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των πρώην προέδρων εξακολουθούν να θεωρούν άκυρες μια σειρά από διαδικασίες που έλαβαν χώρα το τελευταίο δίμηνο - με αποκορύφωμα την ψηφοφορία της προπερασμένης Κυριακής - οι εκλεγέντες, μαζί με τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, συναντήθηκαν την αίθουσα του Συλλόγου Κρητών “Μίνωας”, στην 33η Οδό στην Αστόρια. Παρόντες ήταν επίσης ο απερχόμενος Ταμίας, Δημήτριος Παλιούρας, αλλά και ο Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής, Απόστολος Τομόπουλος, συμμετέχοντας στην διαδικασία παράδοσης - παραλαβής και εκφράζοντας, παράλληλα, την στήριξή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο.

“Αναλαμβάνουμε την Ομοσπονδία σε μια κομβική στιγμή. Πρέπει να υπερβούμε τα απαιτούμενα για να πετύχουμε. Έχω εμπιστοσύνη σε όλους σας και, πρωτίστως, στο πνεύμα του ελληνισμού”, ανέφερε προς τους παρευρισκόμενους ο κ. Κακούρος, αμέσως μετά την ομόφωνη εκλογή του.

Στην θέση του Α' Αντιπροέδρου εξελέγη, επίσης ομόφωνα, ο Νίκος Μπάρδης, ο οποίος τόνισε πως “παρότι δεν ήθελα να ασχοληθώ ξανά, είμαι στρατιώτης της Ομοσπονδίας και θέλω να βοηθήσω σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία. Οι διαδικασίες για απόλυτη διαφάνεια θα συνεχιστούν”.

Παράλληλα, οι σύμβουλοι εξέλεξαν Β' Αντιπρόεδρο την Άννα Νότη, Γ' Αντιπρόεδρο τη Νομική Καστανά και Δ' Αντιπρόεδρο τον Θεόδωρο Αστρινίδη. Η κ. Νότη μπήκε σε ψηφοφορία και πλειοψήφισε έναντι της κ. Καστανά, ενώ η πρώην Γραμματέας, με την σειρά της, έλαβε περισσότερους ψήφους από την Σοφία Στρουμπάκη, που ήταν συνυποψήφια.

Εθνικός Κήρυξ

Νέο διοικητικό συμβούλιο Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Μίνωας, Αστόρια, 30 Σεπτεμβρίου 2021. (Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης)

Στις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου, καθήκοντα Γενικού Γραμματέα αναλαμβάνει ο Πολ Κοτρώνης, ενώ η Σπυριδούλα Τσουκαλά το βαρύ χαρτοφυλάκιο του Ταμία, με Βοηθό τον Γιώργο Ξερακιά. Ως Γραμματέας Πρακτικών θα διατελεί ο Σπύρος Πυργιώτης, ενώ Γραμματέας Αλληλογραφίας εξελέγη ο Γιάννης Πηγής και Γραμματέας Ηλεκτρονικού Αρχείου ο Κωνσταντίνος Τσούκαρης.

Τέλος, ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Ομοσπονδία και τα ΜΜΕ θα είναι ο πρώην πρόεδρος, Γεώργιος Γεωργόπουλος, που ορίστηκε υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συμπληρώνουν τα λοιπά μέλη και, συγκεκριμένα, οι Σοφία Στρουμπάκη, Στέφανος Αμανατίδης, Βασίλειος Πετράτος, Νίκος Βέλλιος, Γιώργος Σερέτης, Βαγγέλης Κατραβάζος, Απόστολος Τραμπάκουλος, Κωνσταντίνος Προκόβας και Κωνσταντίνος Καμπέρης.

“Θα μπούμε νόμιμα στο Σταθάκειο”

Στην αντίπερα όχθη, οι Δημήτριος Καλαμαράς, Νίκος Διαμαντίδης, Βασίλειος Σταθάκος, Ηλίας Τσεκερίδης και Δήμος Σιώκης, μαζί με τον απερχόμενο πρόεδρο Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και τον πρωτοεκλεγέντα πρόεδρο της Εφορευτικής, Δημήτριο Α. Γωνιά, εξακολουθούν να εκλαμβάνουν ως μη γενόμενη την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, προγραμματίζοντας πανομογενειακή συγκέντρωση για την προσεχή Τετάρτη.

Εθνικός Κήρυξ

Νέο διοικητικό συμβούλιο Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Μίνωας, Αστόρια, 30 Σεπτεμβρίου 2021. (Φωτογραφία: Ε.Κ./Ζαφείρης Χαϊτίδης)

Από την πλευρά τους, τα μέλη του προεδρείου που προέκυψε από τις - αμφισβητούμενες - εκλογές εξέφρασαν σε όλους τους τόνους την πεποίθηση ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους και πως, αργά ή γρήγορα, τα κλειδιά της έδρας της Ομοσπονδίας θα παραδοθούν, έστω κι αν χρειαστεί να μεσολαβήσει δικαστική απόφαση.

“Έχουμε το δικαίωμα να μπούμε στο Σταθάκειο. Ελπίζω να μην χρειαστεί να το κάνουμε με τρόπο που δεν θα ήταν τόσο τιμητικός για όλους μας. Πιστεύω να δείξουν το πνεύμα που χρειάζεται ούτως ώστε, όλοι μαζί, μέλη της Ομοσπονδίας και μη, να χαρούμε αυτήν την ημέρα”, τόνισε στον “Εθνικό Κήρυκα” (“Ε.Κ.”) ο Τιμολέων Κακούρος, προσθέτοντας πως σύντομα θα πρέπει να οριστούν οι αρμόδιες επιτροπές και να προετοιμαστεί η παρέλαση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής, Αναστάσιος Καραγκούνης, ο οποίος έκανε λόγο για αλλαγή σελίδας της Ομοσπονδίας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα γίνουν εκπτώσεις σε θέματα διαφάνειας.

“Κατ' αρχήν, ευχαριστούμε πολύ τον 'Μίνωα' για την φιλοξενία. Τίποτε δεν σταματάει. Το μαχαίρι θα μπει βαθιά στο κόκκαλο. Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν, αλλά έπρεπε η Ομοσπονδία να έχει Συμβούλιο. Ακέφαλη Ομοσπονδία σημαίνει ότι δεν υπάρχει αντιπροσώπευση πουθενά”, είπε ο κ. Καραγκούνης, ενώ σε ερώτηση για το κατά πόσον αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο θα λειτουργήσει και θα μπει στο Σταθάκειο, ήταν ξεκάθαρος.

“Όλα στην ώρα τους. Περιμένουμε έστω και την τελευταία στιγμή να συνετιστούν και να το ανοίξουν μόνοι τους. Πριν το ανοίξουμε βάσει δικαστικής απόφασης”.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου