Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Το ΝΒΑ Europe «τελειώνει» τη Euroleague, σύμφωνα με τη Marca

 Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

to-nva-europe-teleionei-ti-euroleague-symfona-me-ti-marca-561550840Ενώπιον μίας ιστορικής συμφωνίας βρίσκεται το ευρωπαϊκό μπάσκετ με το ΝΒΑ. Όπως αποκαλύπτει η MARCA, το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου και η FIBA έχουν ήδη αρχίσει να διαπραγματεύονται τη δημιουργία του NBA Europe, που αναμένεται να «τελειώσει» την ύπαρξη της Euroleague.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μάλιστα, ορισμένες διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Αυτό σημαίνει ότι ο έλεγχος της επωνυμίας περνά στο NBA, το οποίο βλέπει την ευρωπαϊκή κατηγορία ως την πέμπτη διοργάνωση μετά το NBA, το WNBA, το Development League και το NBA Africa. Μάλιστα, αν εξαρτάται από το ΝΒΑ, αυτή η συμφωνία μπορεί να αρχίσει ήδη από την επόμενη σεζόν.

Η δυσαρέσκεια που έδειξαν αρκετοί σύλλογοι της Euroleague και οδηγούν στην αποχώρηση του «ισχυρού άνδρα» της, Τζόρντι Μπερτομέου, επιταχύνει τα βήματα για τη δημιουργία του ΝΒΑ Europe, όπως επιβεβαιώθηκε από διάφορες πηγές στη Marca.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, έχει ήδη στείλει επιστολή στον ακόμη διευθύνοντα σύμβουλο της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, εκφράζοντας την πρόθεσή του να διαμορφώσει αυτό το νέο εγχείρημα, με τις καλύτερες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου, που έχουν ήδη αρχίσει να συντάσσουν έξοδο από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Διαβάστε: Η FIBA επιβεβαίωσε τη συνάντησή της με την EuroLeague και το ΝΒΑ

Ένα παλιό όνειρο

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για δημιουργία ευρωπαϊκού τμήματος του ΝΒΑ. Αν και αυτή τη φορά φαίνεται σαν μια πραγματική επιλογή. Το 2012 ο τότε κομισάριος Ντέιβιντ Στερν είχε ήδη προωθήσει τη δυνατότητα δημιουργίας λίγκας με ευρωπαϊκές ομάδες που θα αντιμετώπιζαν τις ομάδες του ΝΒΑ. Από τότε έχουν περάσει δέκα χρόνια και το όλο εγχείρημα φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά με την υποστήριξη του NBA, της FIBA και των εγχώριων πρωταθλημάτων. 

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου