Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Προκόπης Παυλόπουλος από τη Γαστούνη: «Είμαι συνδημότης σας»

  Κυριακή, 31 Οκτωβρίου, 2021

Ομιλία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κουρβισιάνειο.

Την πόλη της Γαστούνης επισκέφθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αποδεχόμενος την πρόσκληση του δήμαρχου Πηνειού, κ. Ανδρέα Μαρίνου, με τον οποίο συνδέεται με μια μακρά φιλία.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Παυλόπουλου ήταν η ομιλία του, με θέμα «Το Σύνταγμα της Τροιζήνας και η συμβολή του Γεωργίου Σισίνη στην κατάρτισή του», που πραγματοποιήθηκε στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Την εκδήλωση «άνοιξε» ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού, κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος, κάνοντας μια αναφορά στο βαρύ βιογραφικό, στο μεγάλο συγγραφικό έργο αλλά και στην πλούσια πολιτική καριέρα του κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο δήμαρχος Πηνειού, κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, που έφυγε την περασμένη Δευτέρα.

Ακολούθως ο κ. Μαρίνος καλωσόρισε τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέροντας ότι: «Την περίοδο που ήμουν βουλευτής, είχα την τιμή να γνωρίσω από κοντά την μακρά και δυναμική κοινοβουλευτικής σας πορεία και δράση. Για πολλούς κοινοβουλευτικούς όλων των κομματικών αποχρώσεων θα έλεγα ότι αποτελέσατε το μέντορά τους. Τον πολιτικό που εμπνέει με τον τεκμηριωμένο λόγο και την ακαδημαϊκή του παιδεία. Στη συνέχεια υπηρετήσατε υποδειγματικά το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική κοινωνία και συνεχίζεται με την αγάπη του κόσμου να αποτελείται σταθερή πολιτική αξία και ένα σημαντικό κεφάλαιο για την πατρίδα μας. Ο Δήμος Πηνειού είναι ευγνώμων που βρίσκεστε ανάμεσά μας».

Πριν ξεκινήσει την κεντρική του ομιλία ο κ. Παυλόπουλος, απευθύνθηκε στο βουλευτή Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Μιχάλη Κατρίνη, που τίμησε και αυτός με την παρουσία του την εκδήλωση στο Κουρβισιάνειο. Απευθυνόμενος λοιπόν στον κ. Κατρίνη, με αφορμή το θάνατο της Φώφης Γεννηματά, ο κ. Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα ενότητας προς το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Όσα λέω είναι τα λόγια ενός Έλληνα πολίτη. Στη δημοκρατική πορεία αυτού του τόπου τα μεγάλα κόμματα, και αν ακόμα πρόσκαιρα αποκτούν μικρότερες διαστάσεις, έχουν τεράστια σημασία για τη δημοκρατία μας. Και αυτό Μιχάλη που θέλω να σου πω, είναι να διατηρήσετε την ενότητα σε αυτό το χώρο, που είναι ιδιαίτερα πολύτιμη και σημαντική, για να μπορέσει αυτό το κόμμα να διαγράψει τη δίκη του πορεία. Ιδίως στο Κίνημα Αλλαγής, δεν περισσεύει κανείς στο σημερινό πολίτικο σύστημα και στους κρίσιμους καιρούς που έρχονται». Παράλληλα ο κ. Παυλόπουλος έστειλε και μήνυμα ενότητας προς τον Ελληνικό λαό υπογραμμίζοντας πως «έχουμε χρέος και μπορούμε υπό όρους ενότητας, ιδίως και στα μεγάλα και σημαντικά θέματα να γράψουμε τη δική μας ιστορία και τις δίκες μας σελίδες». «Είμαστε ένας Λάος με ένα παρελθόν τριών χιλιάδων ετών. Αυτό το έθνος έγραψε και γραφεί τη δική του ιστορία στην ανθρωπότητα και στην πορεία της ανθρωπότητα. Όμως εμείς, ιδίως κατά αυτήν την επέτειο των 200 χρόνων από την Εθνεγερσία του 1821, δε μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνουμε αχθοφόροι ενός μεγάλου παρελθόντος. Δε μπορεί να μας ικανοποιεί το γεγονός ότι οι πρόγονοί μας, μας άφησαν αυτή τη μεγάλη κληρονομία» δήλωσε από το βήμα του Κουρβισιάνειου ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ακολούθως ο κ. Παυλόπουλος, στάθηκε στο κεντρικό θέμα της ομιλίας του, που ήταν «Το Σύνταγμα της Τροιζήνας και η συμβολή του Γεωργίου Σισίνη στην κατάρτισή του», αναφέροντας ότι η ιστορία των Σισιναίων είναι ιδιαίτερα γνωστή από το συγγραφικό έργο του κ. Κώστα Λούρμπα. Επιπλέον, τόνισε την σπουδαιότητα της συμβολής του Γεωργίου Σισίνη στη διαμόρφωση του Συντάγματος της Τροιζήνας του 1827, το οποίο είναι το πρώτο οριστικό Σύνταγμα της Ελλάδας που εφαρμόστηκε από τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας, Ιωάννη Καποδίστρια.

Το «παρών» στην ομιλία του κ. Παυλόπουλου έδωσαν μεταξύ άλλων: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας, κ.κ. Γερμανός, ο δήμαρχος Ήλιδας, κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού του Παραρτήματος Ηλείας, κ. Ζώης Υφαντής, ο βουλευτής Ηλείας Κινήματος Αλλαγής, κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, κ. Διονύσης Καλαματιανός, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, κ. Θανάσης Θεοδόσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, κ. Παναγιώτης Μάνδαλος καθώς και πλήθος κόσμου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης την πανδημίας.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου