Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Μπάιντεν – Ερντογάν – Θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων έθεσε ο αμερικανός πρόεδρος στον «Σουλτάνο»

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου, 2021

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν μεταξύ άλλων ην πολιτική διαδικασία στη Συρία, την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε Αφγανούς που έχουν ανάγκη, τις εκλογές στη Λιβύη, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις διπλωματικές προσπάθειες στον Νότιο Καύκασο.

Μπάιντεν – Ερντογάν – Θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων έθεσε ο αμερικανός πρόεδρος στον «Σουλτάνο» | tovima.gr

Οαμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20, τόνισε την επιθυμία του να διατηρήσει εποικοδομητικές σχέσεις, να διευρύνει τους τομείς συνεργασίας και να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις διαφωνίες των δύο χωρών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκό Οίκου.

Επίσης, χαιρέτισε τις σχεδόν δύο δεκαετίες συνεισφοράς της Τουρκίας στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την πολιτική διαδικασία στη Συρία, την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε Αφγανούς που έχουν ανάγκη, τις εκλογές στη Λιβύη, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις διπλωματικές προσπάθειες στον Νότιο Καύκασο.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επιβεβαίωσε την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών και τη σημασία της Τουρκίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ, αλλά σημείωσε τις ανησυχίες των ΗΠΑ για την κατοχή του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία.

Τόνισε επίσης τη σημασία των ισχυρών δημοκρατικών θεσμών, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου για την ειρήνη και την ευημερία.

Χαμηλές προσδοκίες από τη συνάντηση

Η συνάντηση των δύο ηγετών που είχαν στη Ρώμη, στο περιθώριο της συνόδου της G20, δεν κράτησε ιδιαίτερα πολλή ώρα, αν και τα θέματα που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες είναι διάφορα και πολύπλοκα.

Τι αποφασίστηκε

Σύμφωνα με έναν ανώτερο Τούρκο αξιωματούχο και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η συνάντηση των δύο ηγετών διεξήχθη σε «πολύ θετικό κλίμα» και σύμφωνα με τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης οι δυο τους συμφώνησαν στη δημιουργία ενός μηχανισμού για τη βελτίωση των διμερών τους σχέσεων.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αυξηθούν οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ τους, ενώ συζήτησαν και για το πεδίο της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, εκφράστηκε ικανοποίηση για τα αμοιβαία βήματα που πραγματοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Νωρίτερα, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι «σχεδιάζουμε να έχουμε μια καλή συζήτηση» πριν από το τετ-α-τετ με τον Τούρκο πρόεδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου