Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Στο 98% η πληρότητα στις ΜΕΘ, «βράζει» από κρούσματα η Βόρεια Ελλάδα

 Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, 2021

Νέα αυξητική τάση στο ιικό φορτίο των λυμάτων.

NURPHOTO VIA GETTY IMAGES

Με την τραγική λίστα των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό να αυξάνεται και τον αριθμό τους μέσα σε μια μέρα να υπεριδιπλασιάζεται αλλά και την πληρότητα στις ΜΕΘ να φθάνει σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη στο 98%, η πίεση στο σύστημα υγείας εντείνεται, θέτοντας σε συναγερμό πολιτεία και υγειονομικούς φορείς.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στην εφημερία του Νοσοκομείου Παπανικολάου, που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στις 8 το πρωί, πραγματοποιήθηκαν 46 εισαγωγές ασθενών. Την ίδια ώρα, γεμάτη παραμένει η ΜΕΘ του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Και ενώ το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό στην πόλη, με τα ημερήσια κρούσματα να φθάνουν μόνο την Τετάρτη τα 602, υπήρξαν πολίτες που παρακολούθησαν την στρατιωτική παρέλαση χωρίς να φορούν μάσκα.

Ηπια αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων

Αυξητική παραμένει η τάση συγκέντρωσης του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης και στις τελευταίες μετρήσεις της εβδομάδας, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή, της Δευτέρας 25/10 και της Τρίτης 26/10 είναι:

- Οριακά σταθερή (+6%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων του Σαββάτου 23/10 και της Κυριακής 24/10.

- Αυξημένη (+43%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Δευτέρας 18/10 και Τρίτης 19/10.

«Βράζει» η Βόρεια Ελλάδα

Στο μεταξύ η Ημαθία «βράζει» από κρούσματα, ενώ μεγάλη είναι η πίεση και στο Νοσοκομείο της Βέροιας, γεγονός που οδήγησε στην ακύρωση των παρελάσεων.

Στο πλαίσιο αποσυμφόρησης των δημόσιων νοσοκομείων, τις επόμενες ημέρες, ασθενείς με κορονοϊό που βρίσκονται σε απλές κλίνες θα διακομίζονται σε Κέντρο Ιατρικής Αποθεραπείας της Θεσσαλονίκης που, ύστερα από συμφωνία με το υπουργείο υγείας, θα δώσει συνολικά 200 κρεβάτια για τον κορονοϊό. Αλλες 50 κλίνες για ασθενείς με covid θα διατεθούν από κέντρα αποκατάστασης σε Βόλο και Λάρισα. Στις ίδιες πόλεις, ιδιωτικές κλινικές θα διαθέσουν συνολικά ακόμη 46 κλίνες, απλές και εντατικής θεραπείας, για περιστατικά non covid.

(με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου