Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Σούπερ Λίγκα: Ο Ολυμπιακός παρέμεινε μόνος πρώτος

 Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου, 2021

Θοδωρής Ακάλεστος

Τον ακολουθεί με ένα βαθμό διαφορά η ΑΕΚ

EUROKINISSI SPORTS
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, δεν άλλαξε τον κάτοχο της κορυφής.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε τελικά να νικήσει εκτός έδρας τον Παναιτωλικό με 2-1 και παρέμεινε μόνος πρώτος με 20 βαθμούς και η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν ένα εύκολο απόγευμα στο Αγρίνιο.

Παρ’ ότι προηγήθηκαν νωρίς με γκολ του Τικίνιο από στημένη φάση, εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του σκόρερ στο 13’, είδαν τα πάντα να αλλάζουν μετά από έξι λεπτά, όταν ο Βέργος πήρε μπαλιά στην πλάτη των αμυντικών, «άδειασε» μέσα στην περιοχή τον Παπασταθόπουλο και ισοφάρισε.

Ο Ολυμπιακός είναι φανερό ότι έχει κάποια θέματα στην άμυνα, αλλά και δεν είναι η ομάδα που έμπαινε πέρυσι στο γήπεδο και «πατούσε» τον αντίπαλο.

Εφέτος προσπαθεί να «καθαρίζει» τα ματς ας πούμε επαγγελματικά. Όμως ακόμα δεν έχει φτάσει στα περυσινά στάνταρ. Είχε στη συνέχεια την απόλυτη κατοχή και τη λύση για μία ακόμα φορά έδωσαν οι αλλαγές του Μαρτίνς. Είπα και σε προηγηγούμενη αγωνιστική ότι ο Πορτογάλος έχει την πολυτέλεια να φέρνει από τον πάγκο τον χαρισματικό σκόρερ Ελ Αραμπί και τον Βαλμπουενά και αυτοί οι δύο έδωσαν τους τρεις βαθμούς.

Ο Βαλμπουενά άλλαξε τη μορφή του ματς, έδωσε περισσότερες σωστές πάσες και ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι στο 70’ όταν τον γκρέμισε μέσα στην περιοχή ο Μελισσάς και ο Ελ Αραμπί δεν αστόχησε.

Το ότι ο Ολυμπιακός στη συνέχεια προσπάθησε κυρίως να παίξει αμυντικά για να κρατήσει το αποτέλεσμα και το ότι ο Μαρτίνς έβαλε μέσα και τρίτο κεντρικό αμυντικό, τον Σισέ αυτό τα λέει όλα. Πάντως ο Παναιτωλικός από το 70’ και μετά ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία, αλλά δεν δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες.

Ο ΠΑΟΚ φαινομενικά είχε ένα εύκολο απόγευμα με τον Απόλλωνα Σμύρνης επικρατώντας 4-1, όμως στην αρχή οι φιλοξενούμενοι έβαλαν δύσκολα στον γηπεδούχο. Παρ’ ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από πέναλτι του Σβαμπ στο 5’, ισοφάρισαν στο 14’ με κεφαλιά του Παμλίδη. Στη φάση αυτή φάνηκαν τα μεγάλα αμυντικά προβλήματα του ΠΑΟΚ. Σε «γλυκιά» σέντρα που έγινε στην περιοχή, ο Παμλίδης ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά, την ίδια στιγμή που ο Τέϊλορ προσπάθησε να κόψει τον αντίπαλό του, με μία κίνηση που θύμιζε Ελληνορωμαϊκη πάλη, μόνο που την τελευταία στιγμή μάλλον κατάλαβα ότι θα έκανε πέναλτι και θα ήταν και αποβολή και τον άφησε να σημειώσει γκολ. Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι ο ΠΑΟΚ έχει προβλήματα στην άμυνα, αλλά και τη θέση του γκολκίπερ.

Όμως η διαφορά ποιότητας με τον Απόλλωνα, έδωσε τη νίκη. Ο Σφιντέρσκι με ένα γκολ κλάσης στο 66’ έκανε το σκορ 2-1 με διαγώνιο σουτ και από εκεί και μετά τα πράγματα ήταν εύκολα για τον ΠΑΟΚ που πέτυχε δύο ακόμα γκολ και τελείωσε τον αγώνα. Ο δικέφαλος του Βορρά, ανέβηκε στους 16 βαθμούς και βρίσκεται τέσσερις πίσω από τον Ολυμπιακό.

Οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν μεγάλα παράπονα για τη διαιτησία του Κουτσιαύτη, εκδίδοντας μάλιστα και ανακοίνωση εναντίον του αρχιδιαιτητή Κλάτεμπεργκ.

Στη Λαμία, η τοπική ομάδα τελείωσε τελικά τον αγώνα ισόπαλη με τον Ατρόμητο 2-2. Η ομάδα του Περιστερίου προσπάθησε να πάρει την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα, προηγήθηκε δύο φορές 0-1 και 1-2, αλλά δεν τα κατάφερε τελικά.

Η Λαμία ήταν καλά διαβασμένη και οι παίκτες του Γρηγορίου δεν παράτησαν ποτέ το ματς. Αν μη τι άλλο δεν έχασε και ανέβηκε στους 6 βαθμούς. Αντίθετα ο Ατρόμητος «βουλιάζει». Βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 3 βαθμούς και χωρίς νίκη όπως είπαμε. Ο Ατρόμητος δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες πορείες και μάλλον και οι παίκτες του και οι άνθρωποί του το ίδιο έχουν πάθει. Δεν το έχουν συνηθίσει και δυσκολεύονται να ανέβουν τόσο αγωνιστικά, αλλά κυρίως βαθμολογικά.

Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα με τον ΟΦΗ και δεν κατάφερε να νικήσει. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 0-0. Το τρυφίλι που προερχόταν από τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στην έδρα του και μάλιστα έχοντας σημειώσει σ’αυτά τα ματς 13 γκολ, δεν υπολόγισε μάλλον σωστά ότι ο ΟΦΗ «ειδικεύεται» στις ισοπαλίες και ότι ο Νίκος Νιόπλας ο προπονητής του, είναι ένας τεχνικός που διαβάζει τα παιχνίδια πριν διεξχαθούν και μπορεί να να στήσει όπως πρέπει την ομάδα του για να πάρει βαθμό ή βαθμούς. Ο ΟΦΗ είχε πέντε παίκτες στο κέντρο και ο Παναθηναϊκός στην ενδεκάδα του στον ίδιο χώρο δύο αμυντικά χαφ. Αυτό δυσκόλεψε απίστευτα τους γηπεδούχους.

Άλλωστε είπαμε ο ΟΦΗ ξέρει να παίνρει ισοπαλίες.

Αυτό ακριβώς έκαναν οι Κρητικοί και μάλιστα ο Νιόπλας στο τέλος του ματς είπε ότι στο πρώτο μέρος η ομάδα του ήταν καλή και θα ήθελε και κάτι παραπάνω από τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Παναθηναϊκός δεν έγινε σούπερ ομάδα με τρεις νίκες στην έδρα του με μεγάλα σκορ, αλλά αντίθετα είχε γράψει μάλιστα ότι χρειάζεται δουλειά και μάλιστα αρκετή. Ο ΟΦΗ έκλεισε καλά τους χώρους, δημιούργησε προβλήματα στους παίκτες που δημιουργούν παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό και μάλλον δεν πέρασε πολλούς κινδύνους για να χάσει το ματς. Άλλωστε στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλός και ο Γιοβάνοβιτς στο τέλος παραδέχτηκε ότι ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος στο διάστημα αυτό. Και επειδή ο Γιοβάνοβιτς δεν κρύβεται παραδέχτηκε ότι τελικά το 0-0 ήταν δίκαιο αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ στο ντέρμπι, νίκησε τον Άρη δύσκολα όπως αποδείχτηκε τελικά με 2-1 και καταδιώκει κάτα πόδας τον Ολυμπιακό. Ανέβηκε στους 19 βαθμούς, ένα μόλις πίσω από τον πρωτοπόρο, ενώ άφησε τον ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση με τρεις βαθμούς περισσότερους από αυτόν.

Το ότι μετά την αλλαγή του προπονητή και τον ερχομό του Αργύρη Γιαννίκη κάτι καλό δημιουργείται είναι σίγουρο. Φαίνεται, κάτι έχει αλλάξει. Η ΑΕΚ έχει γίνει σοβαρή και κυρίως…κυνική.

Ο νέος τεχνικός τι έκανε με τον Άρη; Κάτι απλό. Ζήτησε πίεση ψηλά, κοντά στην περιοχή των φιλοξενούμενων, για να εκμεταλλευτεί την παρουσία του κόσμου και την ώθηση που δίνει η έδρα. Το κατάφερε απόλυτα. Το πρώτο γκολ του Μήτουγλου μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο τελευταίος έδωσαν προβάδισμα δύο γκολ στην Ένωση στο 37’ και αυτό ήταν ότι πιο σημαντικό για τη νίκη.

Το πόσο διαδραστικός είναι ένας προπονητής ή μπορεί να γίνει φάνηκε από την αλλαγή που έκανε ο Γιαννίκης στο 25’. Έβγαλε από το ματς τον Ρότα που δέχτηκε κίτρινη κάρτα και φαινόταν από μακριά ότι έχει μεγάλες πιθανότητες να αποβληθεί.

Ο Άρης δεν ήταν εύκολος αντίπαλος δημιούργησε τις δικές του φάσεις, αλλά όπου χρειάστηκε ο Στάνκοβιτς του είπε «όχι» στο πρώτο μέρος ενώ είχε και ένα δοκάρι. Και φαίνεται επίσης πόσο σημαντικό για κάθε ομάδα είναι να έχει καλό και αξιόπιστο γκολκίπερ. Έκανε διάνα με την απόκτηση του Στάνκοβιτς.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο δεύτερο μέρος ήταν σαφέστατα καλύτερη, κατάφερε να μειώσει το σκορ, όταν μάλιστα η ΑΕΚ ήταν με 11 παίκτες το γήπεδο, πριν αποβληθεί ο Μήτογλου. Ο Άρης, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και φυσικά πάλεψε με όλη την κατοχή δική του για την ισοφάριση, αλλά δεν το πέτυχε, αφού στο 97’ ο Σάσα από δύο μέτρα μόνος του έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Το δεύτερο 45λεπτο του ανήκει και θα μπορούσε τουλάχιστο να είχε πάρει την ισοπαλία. Αλλά με τα «αν» και τα «θα» δεν παίζεται ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ ήταν η τελική νικήτρια και πήρε τους τρεις βαθμούς.

Στο τέλος του ματς, ο Άκης Μάντζιος είπε ότι έγιναν απίστευτα πράγματα, χωρίς να πει ακριβώς, υπονοώντας μάλλον τη διαιτησία του Διαμαντόπουλου, εκφράζοντας τα παράπονά του, ενώ ο Γιαννίκης έδωσε συγχαρητήρια για τη μεγάλη προσπάθεια των παικτών του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Άρης με ανάρτησή του κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας των δύο ημιχρόνων καταφέρθηκε κατά του διαιτητή, ότι χαρίστηκε κόκκινη κάρτα στον Μάτα και καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι. Επίσης ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης που κατέβηκε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια προπηλάκισε τον αθλητικό διευθυντή Δημήτρη Νιαρχάκο.

Η ΑΕΚ απάντησε ότι δεν έγινε απολύτως τίποτα και αντίθετα ο Νιαρχάκος έβρισε τους παίκτες της Ένωσης.

Στον άλλο αγώνα μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρα Τρίπολης το ματς τελείωσε ισόπαλο 1-1.

Ήταν ένας αγώνας που θα μπορούσαν να νικήσουν και οι δύο ομάδες, γιατί είχαν ευκαιρίες. Όμως θεωρώ ότι η ομάδα της Τρίπολης ήταν καλύτερη και αν τελικά επικρατούσε δεν θα ήταν άδικο ούτε τυχερό αποτέλεσμα. Βέβαια όταν αποβλήθηκε ο Μπαράλες λόγω του ότι χτύπησε αντίπαλο, ο ΠΑΣ βγήκε στην επίθεση με καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά τελικά δεν κατάφερε να σημειώσει το γκολ που θα του έδινε τη νίκη.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα Ιωνικός-Βόλος στις 19.30.

ΥΓ. Το VAR σώζει εν μέρει τους διαιτητές. Κάνουν που κάνουν λάθη, αν δεν υπήρχε και αυτό θα είχαμε απίστευτα λάθος αποφάσεις και μάλιστα πολλές.

Huffpostgr

H βαθμολογία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου