Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

«Ελληνική Φρεγάτα» κατασκευάζουν οι ΗΠΑ

  Πέμπτη, 28η Οκτωβρίου, 2021

Ευρωκίνηση

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI/ΓΕΕΘΑ)


ΑΘΗΝΑ. Η εταιρεία «Lockheed Martin» κατασκευάζει ένα ειδικό πολεμικό πλοίο για τον ελληνικό στρατό που ονομάζεται «Ελληνική Φρεγάτα» («Hellenic Frigate»), ένα υβριδικού τύπου πλοίο που προορίζεται να διαπρέψει τόσο σε παραθαλάσσιες αποστολές όσο και σε πόλεμο στον ανοιχτό ωκεανό.

Αυτό αναφέρει το περιοδικό «Τhe National Interest» σε δημοσίευμά του που τιτλοφορείται «Φοβού τους Ελληνες που επιβαίνουν σε αμερικανικά πλοία» («Beware of Greeks Riding American Ships»).

Το πλοίο, λένε οι κατασκευαστές, είναι ειδικά προσαρμοσμένο στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το οποίο πρέπει να επιχειρεί στη Μεσόγειο Θάλασσα και στις παράκτιες περιοχές για αποστολές επιτήρησης και ασφάλειας.

Είναι επίσης μια περιοχή με πολλά νησιά, δημιουργώντας την ανάγκη για ένα πολυλειτουργικό πολεμικό πλοίο. Η «Ελληνική Φρεγάτα» λειτουργεί με ρηχό βύθισμα, όπως ένα πολεμικό παράκτιο πλοίο πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ   (LCS), αλλά είναι επίσης βαριά οπλισμένη με συστήματα  κάθετης εκτόξευσης  (VLS).

Το νέο ελληνικό πλοίο είναι επίσης ειδικά σχεδιασμένο για να υποστηρίζει και να λειτουργεί σε μια δύναμη του ΝΑΤΟ χάρη στα ενσωματωμένα ηλεκτρονικά του, τη συνδεσιμότητα ζεύξης δεδομένων, τα συστήματα διοίκησης και ελέγχου και τους υπολογιστές. Το LCS του Ναυτικού των ΗΠΑ, για παράδειγμα, είναι κατασκευασμένο με ηλεκτρονικό σύστημα διοίκησης και ελέγχου Combat System 21 που ευθυγραμμίζεται με τη γνωστή και ευρέως χρησιμοποιούμενη αρχιτεκτονική ραντάρ Aegis που χρησιμοποιείται σε Destroyers και Cruisers. Αυτή η κοινή τεχνολογική υποδομή επιτρέπει ευρεία συνδεσιμότητα με συνδέσμους δεδομένων όπως το LINK 16 και επιτρέπει τη διαλειτουργικότητα με βασικές συμμαχικές πλατφόρμες, όπως ελικόπτερα του ΝΑΤΟ και μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων F-16.

«Η επιθυμία μας είναι να έχουμε μέγιστη διαλειτουργικότητα με τα πλοία του ΝΑΤΟ, επομένως χρησιμοποιήσαμε στοιχεία από το Aegis, όπως χειριστήρια όπλων, ψηφιακές οθόνες και πακέτα υπολογιστών», δήλωσε στο «Τhe National Interest» ο Τζο ντε Πιέτρο, Αντιπρόεδρος Naval Combat and Missile Defense Systems της Lockheed Martin.

Ο Ντε Πιέτρο εξήγησε ότι η διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ και η λειτουργικότητα πολλαπλών αποστολών του πλοίου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη χρήση της κοινής πηγής του συστήματος μάχης Aegis. Έως και 95% του κοινού κώδικα και των στοιχείων λογισμικού ήταν από την Aegis.

«Έχουμε κάνει ενσωμάτωση με άλλες χώρες και ταυτόχρονα αξιοποιήσαμε το γεγονός ότι θα είναι πλήρως διαλειτουργικό με το ΝΑΤΟ», είπε.

Εθνικός Κήρυξ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου