Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Βαγγέλης Μαρινάκης για ομόλογο της CPLP στο ΧΑ – «Οι πράσινες επενδύσεις είναι το μέλλον». (Πάντως, δεν είπε για ΠΑΟ, καλό ε...)

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σημείωσε ότι «στην Ελλάδα κάτι σωστό συμβαίνει, υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης και οι ξένοι έρχονται και επενδύουν στη χώρα μας»

Βαγγέλης Μαρινάκης για ομόλογο της CPLP στο ΧΑ – «Οι πράσινες επενδύσεις είναι το μέλλον» | tovima.gr

«Εχουμε μια παράδοση στις χρηματαγορές, ξεκινήσαμε από τη Νέα Υόρκη στον Nasdaq το 2007, από όπου έχουμε πληρώσει πάνω από 800 εκατ. δολάρια σε μερίσματα στους επενδυτές μας», δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, Πρόεδρος και Ιδρυτής της Capital Maritime & Trading με αφορμή την πρεμιέρα για το ομόλογο της CPLP σήμερα στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

«Εχουμε αντιμετωπίσει με επιτυχία πολύ μεγάλες κρίσεις πάντα με σεβασμό στον επενδυτή, έχουμε πολύ καλή φήμη και έχουμε αντεπεξέλθει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, καταφέρνοντας όχι μόνο να τις αντιμετωπίσουμε, αλλά και να βγούμε νικητές. Μεγαλώσαμε κιόλας μέσα από τις κρισεις»!

Αναφερόμενος στην πολιτική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «στην Ελλάδα κάτι σωστό συμβαίνει, υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης και οι ξένοι έρχονται και επενδύουν στη χώρα, και γι’ αυτό θα πρέπει και το Ελληνικό Χρηματιστήριο και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά για τα ομόλογα, γιατί ο κάθε επενδυτής θα πρέπει να μπορεί να αισθάνεται σιγουριά και να προστατευθεί, χρειαζεται λοιπόν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο ποιες εταιρείες μπαίνουν στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.»

Είπε δε χαρακτηριστικά πως είναι «μεγάλη τύχη που ξεκινήσαμε κι εμείς αλλά και η Costamare, μια πολύ σοβαρή εταιρεία με πολύ καλή φήμη» και πρόσθεσε: «Να συνεχίσει έτσι το ΧΑΑ να προσελκύει εταιρείες καλές και σοβαρές, με πολύ καλή φήμη».

Ο κ. Μαρινάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και στο ρόλο της ναυτιλίας. «Οι πράσινες επενδύσεις είναι το μέλλον» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είδαμε με τις πυρκαγιές του καλοκαιρού, οι κλιματικές συνθήκες έχουν αλλάξει, και το έργο της προστασίας του περιβάλλοντος δεν είναι μόνο της κυβέρνησης, πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε», προσθέτοντας ότι «πρέπει να επενδύουμε στην πράσινη ενέργεια γιατί είναι το μέλλον, το μέλλον των παιδιών μας».

Αναφερόμενος ειδικά στον ρόλο της ναυτιλίας, επισήμανε ότι «ο κλάδος μεταφέρει εκατομμύρια τόνους αγαθών και για το περιβάλλον, η ναυτιλία είναι ενας πολύ πιο καθαρος τροπος μεταφοράς, συγκρινομενος με άλλους. Υπάρχουν και στοιχεία που το πιστοποιούν».

Σωκράτης Λαζαρίδης: Τιμή μας να εισάγουμε το ομόλογο της CPLP στο ΧΑ

Ξεκίνησε πριν από λίγο στο Χρηματιστήριο Αθηνών η ειδική εκδήλωση για την εισαγωγή του ομολόγου της CPLP Shipping Holdings, που εκδόθηκε με εγγυήτρια την Capital Product Partners (CPLP) συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Είναι τιμή μας να εισάγουμε το ομόλογο της CPLP στο ΧΑ» ανέφερε ο πρόεδρος του ΧΑ Σωκράτης Λαζαρίδης, κατά την έναρξη πανηγυρικής συνεδρίασης. Μάλιστα ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είναι μεγάλη χαρά να έχουμε» μια από τις σημαντικότερες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προσθέτοντας ότι είναι η 2η πιο σημαντική στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος του ΧΑ σημείωσε ότι εύχεται να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία για «το καλό της ναυτιλίας και του Χρηματιστηρίου», ευχαριστώ τη διοίκηση της εταιρείας για την εισαγωγή του ομολόγου. 

Γ. Καλογηράτος: Ευχαριστούμε το ελληνικό επενδυτικό κοινό για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Capital Product Partners Γεράσιμος Καλογηράτος τόνισε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την υπερκάλυψη του ομολόγου της CPLP και την εισαγωγή μας στο Ελληνικό χρηματιστήριο. Ευχαριστούμε το ελληνικό επενδυτικό κοινό για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε. H CPLP έχει ένα μακροχρόνιο σχέδιο ανάπτυξης που εστιάζει στις επενδύσεις σε σύγχρονα πλοία με καινοτόμες τεχνολογικες εφαρμογές συμβάλλοντας στην πράσινη ανάπτυξη.»

Β. Λαζαράκου: Θέλουμε εταιρείες με αξιοπιστία

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου τόνισε: «Θέλουμε εταιρείες με αξιοπιστία. Ο επόμενος στόχος όλης της Ευρώπης είναι η ενσωμάτωση κριτηρίων ESG. Η CPLP συγκεκριμένη εταιρεία έχει προσπαθήσει πολύ να επενδύσει στο πράσινο, στην πράσινη ανάπτυξη».

Παράλληλα, η ίδια σημείωσε ότι «η έκδοση αυτή είναι ένα ομόλογο από την εταιρεία η οποία έχει γίνει ήδη γνωστή και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και πια έχει έρθει και στην ελληνική αγορά. Το πόσο σημαντικό είναι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι καλύψθηκε πάνω από 5 φορές ο στόχος, είναι εμφανές ότι υπάρχει ενδιαφέρον στην ελληνική αγορά».

Κ. Παπασταύρου: Υποδεχόμαστε έναν σημαντικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας

Την ίδια ώρα, η Καλλιόπη Παπασταύρου, Διευθύντρια στη Διεύθυνση Τίτλων & Εκδοτριών της Επιτελικής Διεύθυνσης Λειτουργίας και Ανάπτυξης Αγορών στο ΧΑΑ δήλωσε σχετικά με την πρεμιέρα για το ομόλογο της CPLP Shipping στο Ελληνικό Χρηματιστήριο: «Υποδεχόμαστε έναν σημαντικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, την ναυτιλία, και είναι σημαντική η εμπιστοσύνη που δείχνει στην ελληνική κεφαλαιαγορά… ευελπιστούμε ότι θα τιμήσουμε αυτή την εμπιστοσύνη των Ελλήνων εφοπλιστών προς το Ελληνικό Χρηματιστήριο».

Ξεπέρασε τις προσδοκίες

Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της Ομολογίας είναι με λατινική γραμματοσειρά «CPLPB1». Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των Ομολογιών της Εταιρίας είναι €1.000 ανά Ομολογία, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της.

Σημειώνεται ότι η έκδοση του ομολόγου, ύψους 150 εκατ. ευρώ, σημείωσε ρεκόρ υπερκάλυψης ομολογιακού δανείου στην Ελλάδα.

Οι εγγραφές ξεπέρασαν τα 800 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσαν οι κύριοι ανάδοχοι της δημοσίας προσφοράς η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ», η «ALPHA BANK» και η «EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.» και Optima Bank.

Ειδικότερα η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε 801,37 εκατ., ευρώ σημειώνοντας υπερκάλυψη της Έκδοσης κατά 5,3 φορές με πολύ σημαντικό ενδιαφέρον από ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου