Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Ρωσία: Άγριος ξυλοδαρμός δερματολόγου από μουσουλμάνο σύζυγο ασθενούς

 Κυριακή, 31 Οκτωβρίου, 2021

«Αν είσαι γιατρός, κάνε μόνο την δουλειά σου. Οι υπερβολικές φιλοφρονήσεις να λείπουν».

Σε κατ’οίκον περιορισμό και με την κατηγορία του χουλιγκανισμού να του έχει απαγγελθεί, τέθηκε άνδρας στην Ρωσία, αφού γρονθοκόπησε επανειλημμένα γιατρό που εξέτασε την σύζυγο του. Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ο δερματολόγος ξεπέρασε τα εσκαμμένα, χαρακτηρίζοντας το δέρμα της «ωραίο».

Το περιστατικό συνέβη στις 21 Σεπτεμβρίου στο Νιζνεβαρτόφσκ της Σιβηρίας.

Σύμφωνα με τον γιατρό, Βλαντιμίρ Ζιρνοκλέεφ, ζήτησε απλώς από τη γυναίκα να δείξει τους αγκώνες, το στομάχι και την πλάτη της, χωρίς να γδυθεί.

Μόλις ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, δεν βρήκε κάτι ανησυχητικό και της είπε: «Το δέρμα δείχνει ωραίο».

Φεύγοντας η γυναίκα από το ιατρείο, παραπονέθηκε στον σύζυγο της ότι η ιατρική εξέταση δεν ήταν σύμφωνη με το «μουσουλμανικό δίκαιο».

«Είμαι βέβαιος ότι ο γιατρός, κατά τη διάρκεια της εξέτασης, μίλησε με κολακευτικά λόγια στη γυναίκα μου για την κατάσταση του δέρματος της, κάτι που δεν αρμόζει στις αρχές μου», δήλωσε ο Μπαχριντίν Ατσίμοφ, 29 ετών από το Τατζικιστάν.

Και συνέχισε λέγοντας, «Αν είσαι γιατρός, κάνε μόνο την δουλειά σου.Οι υπερβολικές φιλοφρονήσεις και ερωτήσεις δεν χρειάζονται. Είναι πέρα από τις αρμοδιότητες ενός γιατρού».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον γιατρό, δεν έκανε τίποτα κακό. Προχώρησε απλώς σε θετική διάγνωση μετά την εξέταση. «Οι μουσουλμάνοι πρέπει να λύσουν όλα τα ζητήματα αμέσως με τη διοίκηση, ήρεμα και εποικοδομητικά», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Ζιρνοκλέεφ, σύμφωνα με την εφημερίδα Komsomolskaya Pravda.

«Το να μπαίνεις κατ′ αυτό τον τρόπο μέσα σε ιατρείο και να χτυπάς, τον θεράποντα ιατρό προκαλώντας κάταγμα στην μύτη του είναι ηθικά και νομικά βάρβαρο».

«Είμαι ενήλικας, έχω πτυχία, μεγάλη εμπειρία και εξακολουθούμε να ζούμε σε ένα κράτος δικαίου. Οι άνθρωποι πρέπει να υπακούουν στο νόμο και να ακολουθούν τους κανόνες».

Ο Βλαντιμίρ Ζιρνοκλέεφ σημείωσε επίσης ότι όσοι αμφιβάλλουν για τις γνώσεις του, θα πρέπει να δουν έναν άλλο γιατρό, όπου θα ανακαλύψουν ότι όλες οι δερματολογικές εξετάσεις διεξάγονται κατά τον ίδιο τρόπο.

«Της είπα είστε καλά, το δέρμα σας είναι ωραίο. Τότε με διέκοψε, λέγοντας μου, ”μην μου κάνεις εμένα κομπλιμέντα”», είπε ο Βλαντιμίρ Ζιρνοκλέεφ.

Μετά την επίθεση, ο άτυχος δερματολόγος διαγνώστηκε με μώλωπες στο κεφάλι, και διάσειση . 

Πηγή: RT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου