Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

SOS από Aramco – «Στερεύουν» οι αποθήκες πετρελαίου

  Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Προειδοποίησε ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί το επόμενο έτος

SOS από Aramco – «Στερεύουν» οι αποθήκες πετρελαίου | tovima.gr

Έκκληση προς τις πετρελαϊκές εταιρείες να επενδύσουν περισσότερα στην παραγωγή του μαύρου χρυσού απευθύνει ο ενεργειακός κολοσσός Saudi Aramco, προειδοποιώντας ότι η ικανότητα παραγωγής πετρελαίου σε όλο τον κόσμο μειώνεται με ταχείς ρυθμούς.

Υπάρχει «τεράστια ανησυχία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aramco Αμίν Νάσερ σε συνέντευξή του στο Ριάντ, και πρόσθεσε «η πλεονάζουσα χωρητικότητα συρρικνώνεται».

Οι προειδοποιήσεις του Νάσερ έρχονται την ώρα που οι τιμές του αργού έχουν εκτοξευθεί κατά 70%, πάνω από 85 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας υψηλά 7ετίας.

Υπενθυμίζεται ότι χώρες με υψηλή κατανάλωση, όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Ινδία έχουν ήδη ζητήσει από τους παραγωγούς να αντλήσουν περισσότερες ποσότητες πετρελαίου.

Ο CEO της Aramco εκτιμά επίσης, ότι το έλλειμμα που παρατηρείται στην προσφορά πετρελαίου θα μπορούσε να επιδεινωθεί το 2022 εάν η πανδημία του κοροναϊού υποχωρήσει και περισσότεροι άνθρωποι αρχίσουν ξανά να μετακινούνται αεροπορικώς.

«Εάν υπάρξει ανάκαμψη των αερομεταφορών το επόμενο έτος, αυτή η πλεονάζουσα χωρητικότητα θα εξαντληθεί», ανέφερε. «Τώρα είμαστε κοντά σε μια κατάσταση όπου υπάρχει περιορισμένη προσφορά, και το πλεόνασμα μειώνεται γρήγορα».

Στελέχη της αγοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου επέκριναν τις κυβερνήσεις και τους ακτιβιστές για το κλίμα που ζητούν από τις εταιρείες να σταματήσουν να επενδύουν σε ορυκτά καύσιμα, λέγοντας ότι αυτό θα προκαλέσει ελλείψεις στην ενέργεια την επόμενη δεκαετία.

Η Aramco, η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο, επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια για να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή της στα 13 εκατομμύρια βαρέλια από 12 εκατομμύρια που είναι σήμερα. Αναμένει να έχει ολοκληρώσει το έργο μέχρι το 2027.

Πηγή: ΟΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου