Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Αληθινές σφαίρες είχε το όπλο με το οποίο πυροβόλησε ο Άλεκ Μπάλντουιν, κατά την αστυνομία

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Η σφαίρα χτύπησε την Χάτσινς στο στήθος και τον Σόουζα, που καθόταν πίσω της, στον ώμο.

VIA ASSOCIATED PRESS
 (Jim Weber/Santa Fe New Mexican via AP)

Στον Άλεκ Μπάλντουιν δόθηκε ένα όπλο που περιγράφηκε ως ένα ασφαλές «άσφαιρο όπλο» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust», αλλά το όπλο περιείχε αληθινές σφαίρες, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της αστυνομικής έρευνας για το θανατηφόρο περιστατικό.

Την Πέμπτη ο Αμερικανός ηθοποιός πυροβόλησε και σκότωσε, προφανώς κατά λάθος, την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς και τραυμάτισε τον Τζόελ Σόουζα, σκηνοθέτη της ταινίας γουέστερν που κινηματογραφούσαν στην Πολιτεία του Νέου Μεξικού. Ο Σόουζα πήρε εξιτήριο αργότερα από το νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε.

Η σφαίρα χτύπησε την Χάτσινς στο στήθος και τον Σόουζα, που καθόταν πίσω της, στον ώμο, σύμφωνα με την ένορκη γραπτή κατάθεση του γραφείου του σερίφη της κομητείας που κατατέθηκε στο Πλημμελειοδικείο της Σάντα Φε.

Ο βοηθός σκηνοθέτη που έδωσε στον Μπάλντουιν το όπλο δεν γνώριζε ότι αυτό περιείχε πραγματικές σφαίρες, ανέφερε η ένορκη κατάθεση του ντετέκτιβ του γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε, Τζόελ Κάνο, όπως δεν το γνώριζε και ο ηθοποιός. 

Το σχετικό ένταλμα εκδόθηκε την Παρασκευή προκειμένου η αστυνομία να συλλέξει στοιχεία από το σημείο της τραγωδίας. Σημειώνεται ότι το αιματοβαμμένο κοστούμι που φορούσε ο Μπάλτουιν στο γύρισμα θεωρήθηκε τεκμήριο, όπως βεβαίως και το όπλο με το οποίο πυροβόλησε, ενώ κατασχέθηκαν και όσα όπλα (prop guns) και εν γένει πυρομαχικά βρίσκονταν στο ράντσο για τις ανάγκες της ταινίας. 

Ο Μπάλντουιν δήλωσε χθες συντετριμμένος από τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας. «Δεν έχω λόγια για να εκφράσω το σοκ και τη λύπη μου για το τραγικό ατύχημα όπου σκοτώθηκε η Χαλίνα Χάτσινς» έγραψε στο Twitter ο 63χρονος σταρ. «Συνεργάζομαι πλήρως με την αστυνομική έρευνα για το πώς μπορεί να συνέβη αυτή η τραγωδία και είμαι σε επαφή με τον σύζυγο (της Χάτσινς) για να του προσφέρω υποστήριξη, στον ίδιο και την οικογένειά του», πρόσθεσε.

Η παραγωγή της ταινίας σταμάτησε αμέσως.

Το γραφείο του σερίφη είπε ότι δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και η έρευνα παρέμεινε ανοιχτή. Ο Μπάλντουιν έδωσε οικειοθελώς κατάθεση στην αστυνομία για το συμβάν, πρόσθεσε το γραφείο του σερίφη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, AP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου