Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Ήρθαν οι πρώτοι Αμερικανοί στην Αλεξανδρούπολη

  Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Η μεγαλύτερη απόβαση στην ιστορία των Βαλκανίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ίδιων των Αμερικανών.

Ήρθαν οι  πρώτοι Αμερικανοί στην Αλεξανδρούπολη | tovima.gr

Πολλοί νόμιζαν, βλέποντας το θηριώδες αμερικανικό καταμαράν USNS Yuma να εισέρχεται μεγαλοπρεπώς στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης ότι άρχισε η αναμενόμενη απόβαση των Αμερικανών, όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Η μεγαλύτερη απόβαση στην ιστορία των Βαλκανίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ίδιων των Αμερικανών. Ίσως να απογοητευθούν επειδή, ακόμα να αρχίσει η απόβαση, η οποία έχει προγραμματισθεί να γίνει στις 15 Νοεμβρίου όταν το επίσης θηριώδες (264 μέτρα μήκος) μεταγωγικό Endurance έρθει και δέσει στο λιμάνι και αρχίζει να ξεφορτώνει 120 ελικόπτερα (Σικόρσκι και Απάτσι), τον μεγαλύτερο αριθμό ελικοπτέρων που έχει μεταφέρει ποτέ αμερικανικό καράβι, με απίστευτη δύναμη πυρός και με πυραύλους Hellfire.

Επιπλέον θα μεταφέρει κάθε είδους οχήματα και άλλο στρατιωτικό υλικό. Με την άφιξη του Endurance θα αρχίσουν να έρχονται από κάθε γωνιά της Ευρώπης, αλλά και από τις ΗΠΑ στρατιωτικό υλικό στην Αλεξανδρούπολη. Θα είναι το νέο «φρέσκο» στρατιωτικό υλικό το οποίο μαζί με τα ελικόπτερα θα φορτωθούν σε τρένα για να προωθηθούν στα Βαλκάνια, αλλά και την ανατολική Ευρώπη. Στην ουσία στις 15 Νοεμβρίου αρχίζει η μεγαλύτερη πολυεθνική άσκηση  η οποία σφόδρα ενοχλεί τους Τούρκους, αλλά κα τους Ρώσους. Το Endurance θα επιστρέψει στις ΗΠΑ μόνον αφού φορτώσει παλαιωμένο στρατιωτικό υλικό που έχει αντικατασταθεί με νέο.

Και το ερώτημα που ανακύπτει τι κάνουν από τώρα στην Αλεξανδρούπολη το πλήρωμα και οι στρατιώτες του καταμαράν USNS Yuma; Πρώτα απ’ όλα θέλω να σας πω ότι το πλήρωμα αυτού του καραβιού είναι μεικτό, δηλαδή περιλαμβάνει και στρατιωτικούς και πολίτες. Ήρθε στην Αλεξανδρούπολη για επισκευές  αλλά και για ξεκούραση. Κυρίως όμως ήρθε ως προπομπός των αμερικανικών δυνάμεων που αναμένονται σε λίγες ημέρες. Έχει «ξεφορτώσει», δύο λόχους Αμερικανούς στρατιώτες (ανάμεσα τους και στρατιωτικούς λιμενεργάτες, στελέχη υποδοχής και προώθησης υλικού) που ήδη έχουν στρατοπεδεύσει στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη (κοντά στην Εγνατία), αλλά τώρα με την υπογραφή της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας θα μεταφερθούν στο στρατόπεδο Γιαννούλη (που προβλέπεται στη συμφωνία).

Τώρα εάν μερικοί διερωτηθούν ποια θα είναι τα ωφέλημα από τις αποβάσεις Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη, ο Κώστας Χατζημιχάηλ Πρόεδρος του λιμανιού λέει ότι τα ωφελήματα είναι πολλαπλά. Δεν είναι μόνον το γεγονός ότι οι Αμερικανοί ξεκόλλησαν  από τον βυθό με δικά τους έξοδα την φορτηγίδα «Όλγα», προσφέροντας έτσι άμεση πρόσβαση σε περισσότερα καράβια  στους κεντρικούς προβλήτες του λιμανιού, η προώθηση μεγάλων έργων στην περιοχή (σιδηροδρομικά και οδικά δίκτυα), αμερικανικά σεμινάρια σε ελληνικές επιχειρήσεις για άμεση πρόσβαση στην αμερικανική αγορά, ενώ οι Αμερικανοί στην πόλη αφήνουν συνήθως ένα γερό οικονομικό βοήθημα στις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου