Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

ΗΠΑ – Εκδόθηκε το πρώτο διαβατήριο με ένδειξη Χ στην επιλογή φύλου

 Πέμπτη, 28η Οκτωβρίου, 2021

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «πρόσθεσε την επιλογή Χ για τα μεσοφυλικά άτομα» και ευρύτερα για όσους δεν αυτοπροσδιορίζονται με βάση τα κριτήρια φύλου τα οποία προτείνονταν μέχρι σήμερα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις

ΗΠΑ – Εκδόθηκε το πρώτο διαβατήριο με ένδειξη Χ στην επιλογή φύλου | tovima.gr

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι παρέδωσαν το πρώτο διαβατήριο που φέρει την ένδειξη Χ στην επιλογή του φύλου, σε ένα άτομο το οποίο δηλώνει ότι δεν καλύπτεται από τους «παραδοσιακούς» χαρακτηρισμούς «άρρεν» και «θήλυ».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «πρόσθεσε την επιλογή Χ για τα μεσοφυλικά άτομα» και ευρύτερα για όσους δεν αυτοπροσδιορίζονται με βάση τα κριτήρια φύλου τα οποία προτείνονταν μέχρι σήμερα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις.

Η προσθήκη αυτή ήταν μια προεκλογική υπόσχεση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της προστασίας των δικαιωμάτων των σεξουαλικών μειονοτήτων.

Από τις αρχές του 2022 όσοι ζητούν να εκδώσουν διαβατήριο θα μπορούν να κάνουν αυτήν την επιλογή, διευκρίνισε ο Πράις, επαναλαμβάνοντας ότι η αμερικανική διπλωματία δεσμεύεται «να προωθήσει την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την ισότητα» όλων των ανθρώπων.

Τουλάχιστον άλλες έντεκα χώρες, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, η Γερμανία, η Αργεντινή, η Ινδία και το Πακιστάν, προτείνουν την επιλογή «Χ» ή «άλλο» στα διαβατήριά τους, σύμφωνα με την οργάνωση Employers Network for Equality and Inclusion, που εδρεύει στο Λονδίνο.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε ήδη χαλαρώσει τους κανόνες από τον Ιούνιο, επιτρέποντας στους Αμερικανούς πολίτες να επιλέγουν οι ίδιοι το φύλο που θα αναγράφεται στο διαβατήριό τους. Στο παρελθόν, όσοι ήθελαν να αναγράφεται φύλο διαφορετικό από εκείνο του πιστοποιητικού γέννησης θα έπρεπε να καταθέσουν και ένα ιατρικό πιστοποιητικό.

Ο Μπάιντεν έχει θέσει ως προτεραιότητα της κυβέρνησής του την προάσπιση των δικαιωμάτων των σεξουαλικών μειονοτήτων σε όλον τον κόσμο, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ και ερχόμενος σε ρήξη με την πολιτική του προκατόχου του, του Ντόναλντ Τραμπ.

Όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών του Ρεπουμπλικάνου πολυεκατομμυριούχου, ο Μάικ Πομπέο είχε απαγορεύσει στις πρεσβείες των ΗΠΑ να υψώνουν τη σημαία του ουράνιου τόξου, του συμβόλου της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου