Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Δεν πείθει φέτος ο Ολυμπιακός

 Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Μπούχτισαν χρήμα οι… ποδοσφαιριστές του… ενός εικοσαλέπτου”

Του Βασίλη Μαγαλιού 

Ευρωκίνηση

Απογοητευμένοι οι «ερυθρόλευκοι» από την εμφάνιση και ήττα στην Φρανκφούρτη. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση.


Ηττα με κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό στη Φρανκφούρτη από την Αϊντραχτ με 3-1 και ουσιαστικά χωρίς ευκαιρία. Οι «ερυθρόλευκοι» για έναν ακόμα αγώνα δεν έπεισαν και έδειξαν ότι είναι σε... πτώση. Η νίκη μέσα στην Πόλη επί της Φενέρμπαχτσε φυσικά ήταν τεράστια και χαροποίησε τους πάντες, αλλά είναι μία... μαγική εικόνα, αφού η τουρκική ομάδα, είχε ευκαιρίες που δεν αξιοποίησε με κορυφαία το δοκάρι του Πέλκα, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που «γεννούσαν και τα κοκόρια του». Πάντως σε αγωνιστικό επίπεδο, σαν ομάδες δηλαδή, το 3-0 της Πόλης δεν δικαιολογείται από το παίξιμο του Ολυμπιακού, αλλά πολύ καλώς που ήρθε.

Από κει και πέρα με την Αντβέρπ στο Φάληρο ταλαιπωρήθηκε πολύ, στα Γιάννινα ακόμα χειρότερα, με τον Παναθηναϊκό σχεδόν δεν έκανε ευκαιρίες για γκολ, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ξεκίνησε με «γκέλα» με τον Ατρόμητο και τις νίκες του τις έχει με την Λαμία, τον Απόλλωνα Σμύρνης που είναι στις τελευταίες 3 θέσεις, ενώ το 2-0 στην Τρίπολη ήρθε όταν ο Αστέρας είχε μόλις 2 βαθμούς σε 4 παιχνίδια.

Την ίδια ώρα κανένας ποδοσφαιριστής από τον Ολυμπιακό δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Εξαίρεση αποτελεί ο νεαρός Αγκιμπού Καμαρά και το ερώτημα είναι αν όντως είναι στο επίπεδο που φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο ή αν ξεχωρίζει ανάμεσα στους... τυφλούς.

Το άσχημο για τον Ολυμπιακό πάντως είναι ότι κανένας από τους νεοαποκτηθέντες ξένους ποδοσφαιριστές του δεν βγήκε -εξαίρεση ο Αγκιμπού-, ενώ και οι «παλιοί» Ελληνες και ξένοι, βρίσκονται σε πτώση. Ο Βατσλίκ δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, ο Κούντε είναι 30 λεπτά καλά και 3 αγωνιστικές χάλια, ο πανάκριβος Ονιεκούρου έχει κλέψει τις εντυπώσεις χάρη στο... μαλλί του που του αλλάζει χρωματισμούς, ο Τικίνιο κάτι έδειξε και... χάθηκε, ο Καρμπόβνικ... δεν βρίσκεται καν, ενώ οι Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Εμβιλά, Μασούρας, Μπουχαλάκης είναι σε πτώση. Ο Βαλμπουενά είναι στο +1 χρόνο παραπάνω στην πλάτη, ο Ελ Αραμπί είναι κάπου μπερδεμένος και ψάχνεται στην επίθεση και όλοι περιμένουν τον... Γκάρι Ροντρίγκες να «ξυπνήσει» την ομάδα.

Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι πως βρίσκονται σε «πτώση» πολλοί από τους παίκτες του, αλλά και σαν σύστημα γενικότερα. Και όταν γράφω «γενικότερα» εννοώ και τον Πέδρο Μάρτινς. Ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται ότι είναι... ντεφορμέ. Φαίνεται ότι δεν μπορεί να βρει τη «χημεία» της ομάδας αλλά και να βγάλει τα καλά στοιχεία των «ερυθρολεύκων» και να κρύψει τα προβλήματά της. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έπεσε στην «παγίδα» του Γιοβάνοβιτς και μάλιστα δεν έκανε κάτι να το αλλάξει, ενώ με Αντβέρπ και Αϊντραχτ έδειξε πως με το πλάνο που ξεκίνησε με αυτό τελείωσε χωρίς να αλλάξει ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Οπως άλλωστε και στα Γιάννινα.

Δεν γνωρίζω αν ο Πορτογάλος ολοκλήρωσε τον κύκλο του ή αν απογοητεύτηκε λόγω του αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά γνωρίζω πως ο φετινός Ολυμπιακός του Πέδρο Μάρτινς δεν πείθει και δεν δείχνει να έχει λύσεις. Και μπροστά του έχει «καυτά» παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη...

E.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου