Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

748 μαθητές στην Καλαμάτα πεινάνε

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου, 2021

Η δυσάρεστη αυτή είδηση που αφορά μια μόνο περιοχή της χώρας, καταδεικνύει και το μέγεθος του προβλήματος. Μετά την αναστολή λειτουργίας εκατοντάδων σχολείων της χώρας λόγω έλλειψης μαθητών, μαθαίνουμε πως στη Καλαμάτα 748 μαθητές εντάχθηκαν σε πρόγραμμα παροχής ενός σάντουιτς από τον Δήμο

748 μαθητές στην Καλαμάτα πεινάνε | tovima.gr

Επτακόσιοι σαράντα οκτώ (748) μαθητές Δημοτικών Σχολείων και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας, κρίθηκε από τους Διευθυντές των οικείων Σχολείων και τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ότι έχουν άμεση ανάγκη παροχής δεκατιανού (σάντουιτς).

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνέχεια της καταγραφής που υπήρξε από τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, υπεγράφη η σχετική απόφαση Δημάρχου, για την παροχή δεκατιανού σε μαθητές σχολείων του Δήμου Καλαμάτας κατά το σχολικό έτος 2021-2022 και η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε στις Διευθύνσεις Α/Βάθμιας & B/ Βάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Μεσσηνίας, στα αναφερόμενα Δημοτικά Σχολεία και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου.

Η είδηση αυτή δεν αποτελεί πλέον ένα σοκαριστικό νέο. Όταν μαθαίναμε για μαθητές που λιποθυμούν στα σχολεία από ασιτία τσιμιόμασταν ώστε να καταλάβουμε αν είμασταν ξύπνιοι ή βλέπαμε κάποιον εφιάλτη. Το σοκ διαδέχθηκε η στεναχώρια κάποιων, η ευαισθητοποίηση άλλων και η αποδοχή της κατάστασης.

Αυτό έρχεται να προστεθεί στη κατάθεση ψυχής που κάνανε πολλοί δήμαρχοι της χώρας, με εμφανή συγκίνηση στα μάτια τους, πως κατά τη διάρκεια της καραντίνας, σε πολλά σπίτια που παρέδιδαν οι ίδιοι τρόφιμα, τα τρόφιμα αυτά ήταν και τα μοναδικά που υπήρχαν.

Για όποιον θέλει να διαπιστώσει από κοντά τι συμβαίνει δεν έχει παρά να κλείσει ένα ραντεβού με κάποια κοινωνική δομή και να το διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια. Στην χώρα μας ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού πεινάει. Σε όποιον αυτό δεν σημαίνει κάτι είναι επειδή δεν έχει νιώσει πείνα. Να κλαίει το παιδί του επειδή δεν έχει να φάει. Και όχι επειδή δεν έχει κινητό τελευταίας γενιάς.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου