Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Επανεκκινείται ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα

 Κυριακή, 31 Οκτωβρίου, 2021

Το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, προς συζήτηση, την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021.

Στην υλοποίηση του αναβαλλόμενου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα με την υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης και την εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας για τους χρήστες τού εν λόγω τμήματος, με την ολοκλήρωση της εκτέλεσής του, αποσκοπεί τροπολογία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση και εξέταση νέων οδηγών.

Το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, προς συζήτηση, την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2021.

Παράταση συμβάσεων

Με την ίδια τροπολογία παρατείνονται οι συμβάσεις παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. με τα ΕΛΤΑ και την ACS.

Συγκεκριμένα:

– Καταργούνται, αφότου ίσχυσαν και χωρίς την παροχή τυχόν δικαιωμάτων αποζημίωσης σε βάρος του Δημοσίου, οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας (η παρ. 1 του άρθρου 5 του ν.4219/2013 και η σχετική υπουργική απόφαση), που αφορούν στην εξαίρεση του τμήματος του οδικού άξονα «Αυτοκινητόδρομος Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα», από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης, Κατασκευής, Χρηματοδότησης, Λειτουργίας, Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα και την ως εκ τούτου κατασκευή αυτού σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης.

– Παρατείνονται αυτοδίκαια, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, είτε από τη λήξη τους είτε από την εξάντληση του οικονομικού αντικειμένου τους, έως την υπογραφή νέας σύμβασης με τον ανάδοχο, που θα προκύψει από την ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας (Δ6344) και όχι πέραν της 31ης.1.2022, οι από 23.9.2021 και 8.9.2021 συμβάσεις παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών μεταξύ της «Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης Ανώνυμη Εταιρεία» (Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.) και των εταιρειών με την επωνυμία «Ελληνικά Ταχυδρομεία Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε.) και «ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία» (ACS Μ.Α.Ε.Ε.), αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου