Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Ο ειδικός του MIT στη δουλειά λέει ότι κάθε αφεντικό που πιστεύει ότι οι υπάλληλοι θα επιστρέψουν στα γραφεία ονειρεύεται

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Στίβεν Ζέιτσικ

Ο Thomas Malone γνωρίζει ένα ή δύο πράγματα για το μέλλον της εργασίας - έγραψε κυριολεκτικά το βιβλίο γι 'αυτό. Αυτό ήταν το 2004, φυσικά, όταν οι καιροί ήταν διαφορετικοί και το κορώνα ήταν απλά μια αμφισβητήσιμη μπύρα. Αλλά ο tome - "Το μέλλον της εργασίας: Πώς η νέα τάξη επιχειρήσεων θα διαμορφώσει τον οργανισμό σας, το στυλ διαχείρισης και τη ζωή σας" - ήταν αρκετά προγνωστικός, περιγράφοντας έναν αποκεντρωμένο κόσμο εργασίας που ενεργοποιείται από πιο έντονη ψηφιακή επικοινωνία.

Ο Μαλόουν, πρώην ερευνητής στο Ερευνητικό Κέντρο Palo Alto, είναι ο ιδρυτικός διευθυντής στο Κέντρο Συλλογικής Νοημοσύνης του MIT, το οποίο επικεντρώνεται σε εξελιγμένες ανθρώπινες-ψηφιακές συνεργασίες, συμπεριλαμβανομένων των υπερκαινοφανών. Έτσι, τα μυαλά εδώ στο Innovations αποφάσισαν να διαλέξουν το μυαλό του. Αυτή η συζήτηση επεξεργάστηκε για συντομία και σαφήνεια.

Ε: Ας ξεκινήσουμε με τη δουλειά. Δεν φαίνεται να ξέρουμε πώς θα είναι τα γραφεία μας σε ένα χρόνο, ή ένα μήνα. Και τι ξέρεις εσύ;

Α: Έχω πολλά να πω για το θέμα, αλλά έρχεται κάτω από αυτό: Μάθαμε κατά τη διάρκεια μερικών εβδομάδων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του περασμένου έτους ότι θα μπορούσαμε πραγματικά να κάνουμε στο διαδίκτυο πολλά από αυτά που συνηθίζαμε να πιστεύουμε ότι έπρεπε να έρθουμε στο γραφείο ή να πάμε σε έναν πελάτη για να κάνουμε.  Υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας όπου απαιτείται φυσική παρουσία, φυσικά. Αλλά εκεί που δεν είναι, δεν βλέπω κανένα λόγο να επιστρέψουμε σε ένα παραδοσιακό γραφείο.

Ε: Αισθάνεται ότι πολλά από τα στελέχη θέλουν να το θέλουν, ακόμα και αν πολλοί από το προσωπικό δεν το θέλουν.

Α: Οι πιο ηλικιωμένοι φαίνεται να είναι οι τελευταίοι που το πιάνουν αυτό. Αναρωτιέμαι αν μέρος αυτού είναι ότι οι άνθρωποι που ανεβαίνουν στην κορυφή των οργανισμών είναι απλά πολύ καλοί στην αλληλεπίδραση πρόσωπο με πρόσωπο, οπότε το υπερεκτιμούν. Αλλά εδώ έρχεται ο υπεράνθρωπος — όλοι οι υπάλληλοι που γνωρίζουν ότι μπορούν να κάνουν τη δουλειά εξ αποστάσεως, με τη βοήθεια υπολογιστών, είναι μια πολύ ισχυρή δύναμη.

Ε: Δεν θα κερδίσουν όμως τα στελέχη; Θέλω να πω, είναι υπεύθυνοι..

Α. Η πρόβλεψή μου; Φυσικά και όχι. Εάν οι εταιρείες κάνουν τους υπαλλήλους που μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους στο σπίτι να πάνε στο γραφείο, θα είναι πιο δύσκολο για αυτές να προσλάβουν και άλλες εταιρείες θα επωφεληθούν. Μιλούσα με ένα πολύ ανώτερο στέλεχος σε μια μεγάλη τράπεζα, και συζητούσαμε αυτό το απόσπασμα του Τζέιμι Ντίμον ότι όλοι πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψουν. Και η εκτελεστική επιτροπή είπε, πολύ προσεκτικά, "Δεν πειράζει για τον Τζέιμι Ντίμον." Και είπα, "Αυτό που νομίζω ότι λες είναι ότι είναι καλό για την στρατολόγησή σου." Και είπε, "Αυτό είναι πολύ διαισθητικό εκ μέρους σου."

Ε: Τολμώ να θίξω το επιχείρημα του ψύκτη νερού — την ιδέα ότι ακόμη και οι ανεξάρτητοι εργαζόμενοι χρειάζονται την εγκράτεια ενός γραφείου;

Α: Στην πραγματικότητα συμφωνώ απολύτως ότι χρειαζόμαστε αυτού του είδους τις αλληλεπιδράσεις. Αυτό με το οποίο δεν συμφωνώ είναι ότι πρέπει να είστε αυτοπροσώπως για να τα έχετε. Το σωστό είδος τεχνολογίας μπορεί να τους επιτρέψει.

Ε: Φαίνεται να έχετε κάτι στο μυαλό σας ...

Α: Μερικοί συνάδελφοι και εγώ δημιουργήσαμε πρόσφατα κάτι για αυτό, ένα πρωτότυπο. Το ονομάσαμε "Minglr", και το χρησιμοποιήσαμε σε μερικά συνέδρια. Είναι ένας τρόπος να έχεις αυτή την ανεπίσημη ανάμειξη που κανονικά θα είχες μετά από μια συνάντηση. Βλέπετε μια λίστα με άτομα στη μία πλευρά της οθόνης και κάνετε κλικ σε αυτά με τα οποία μπορεί να θέλετε να μιλήσετε και, στη συνέχεια, αν κάνουν κλικ σε εσάς, θα τοποθετηθείτε σε μια ιδιωτική βιντεοδιάσκεψη…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου