Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Καιρός: Μεσογειακός Κυκλώνας θα «χτυπήσει» την Ιταλία – Πως επηρεάζεται η Δυτ. Ελλάδα

 Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, 2021

Το έντονο φαινόμενο έρχεται από την γειτονική Ιταλία και φέρνει μαζί του καταιγίδες.

Ένας νέος μεσογειακός κυκλώνας πρόκειται να επηρεάσει τον καιρό στη χώρα σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Έντονες βροχές πρόκειται να σημειωθούν σε πολλές περιοχές, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη. Το έντονο φαινόμενο φαίνεται πως έρχεται από την γειτονική Ιταλία και φέρνει μαζί του καταιγίδες.

«Ένας μεσογειακός κυκλώνας οργανώνεται στη νότια Ιταλία και ένα μέρος αυτού θα επηρεάσει τη δυτική, κεντρική και νότια χώρα με αρκετές βροχές και καταιγίδες, θέλει προσοχή», λέει ο μετεωρολόγος και εξηγεί ότι στην Ελλάδα δεν θα φτάσει ως μεσογειακός κυκλώνας αλλά ως ένα οργανωμένο βαρομετρικό ικανό όμως να δώσει αρκετά έντονα φαινόμενα.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κατά τη πρόγνωση του καιρού σημείωσε πως το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό, από τη νότια Ιταλία που παραμένει εγκλωβισμένο πάνω από τη Σικελία όπου και έχει προκαλέσει πολλές βροχές, καταιγίδες και πλημμύρες αναμένεται να έρθει στη χώρα μας τις επόμενες μέρες. Ειδικότερα, το βαρομετρικό θα κινηθεί ανατολικά προς τη χώρα μας και πιθανότατα θα περάσει από τα νότια θαλάσσια τμήματα φέρνοντας μαζί του και παρόμοια φαινόμενα με αυτά της Ιταλίας.

Το κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει κυρίως την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με ισχυρές βροχές την Κυριακή και τη Δευτέρα. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επισημαίνει ότι η πορεία του φαινομένου είναι αρκετά δύσκολο να προβλεφθεί ακόμα με ακρίβεια.

Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος κυκλώνας που είδαμε στην Ελλάδα ήταν ο κυκλώνας «Ζορμπάς» που διήρκησε από τις 27 Σεπτεμβρίου ως την 1η Οκτωβρίου 2018.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-10-2021

Στο Ιόνιο (κυρίως στο νότιο), τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ θα βρέξει και στα Δωδεκάνησα. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Στα ανατολικά, βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου, στα Δωδεκάνησα κατά τόπους τους 24 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα νησιά και τα ηπειρωτικά τους 18 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30-10-2021

Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής και νότιας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 6 με 7 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31-10-2021

Στη βόρεια χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια, νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01-11-2021

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν μεταβλητοί και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο νοτιοανατολικοί, με ένταση έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΤΡΙΤΗ 02-11-2021

Στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου