Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Στις 20-21 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο και στις 22-23 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία.

  Κυριακή, 10/10/2021



Με σταθερή προσήλωση στη μετατροπή του σε θεσμό, το Olympia Forum, που διοργανώνεται από την εφ.«ΠΑΤΡΙΣ» της Ηλείας και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών,  ξεκινά σε λίγες ημέρες τις  εργασίες του.

Το τετραήμερο συνέδριο θα διεξαχθεί στις 20-21 Οκτωβρίου 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και στις 22-23 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο πιο γνωστός τομέας που ενισχύεται με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αυτός των Υποδομών και Μεταφορών και ασφαλώς δεν θα μπορούσε να μην περιληφθεί τις ενότητες του Συνεδρίου.

Τόσο στο τρέχον ΕΣΠΑ όσο και στο νέο, αλλά και στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τα έργα υποδομών κρατούν σημαντικό μέρος.

Οι οδικοί άξονες, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια είναι τα θεμέλια για να χτιστεί αυτό που ονομάζουμε συνδυασμένες μεταφορές. Είναι ο μόνος δρόμος για να αξιοποιήσει επιτέλους η Ελλάδα την γεωπολιτική της θέση, να κάνει την υστέρηση χρόνων πλεονέκτημα και με στρατηγικά βήματα να εδραιωθεί ως διεθνές κέντρο συνδυασμένων μεταφορών.

Μάλιστα το Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία επισημαίνει ότι η ενίσχυση των υποδομών μεταφορών δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία περισσότερο δυναμική συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αλυσίδες αξίας και κάνει αναφορά στην αναγκαιότητα αναβάθμισης των οδικών αξόνων και των λιμενικών υποδομών. Για όλα αυτά έμπειροι τεχνοκράτες, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και εκπρόσωποι των θεσμών θα έχουν, στο πλαίσιο του Forum, την ευκαιρία να συζητήσουν, να καταθέσουν τις προτάσεις τους και τους τυχόν προβληματισμούς τους.

Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών του forum, για τις προαναφερθείσες θεματικές ενότητες θα είναι: o Υπουργός Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος της Black Sea Trade & Development Bank κ. Dmitry Pankin, ο Εκτελεστικός Διευθυντή της ΕΛΙΜΕ κ. Δημήτρης Ιατρίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport κ. Γιώργος Βήλος, O Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Αθανάσιος Κοτταράς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού κ. Παναγιώτης Παπανικόλας και ο ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ κ. Τσώνης.

Η ποιότητα των ανωτέρων ομιλητών εγγυάται ότι τα συμπεράσματα των θεματικών ενοτήτων θα αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία επίτευξης συγκεκριμένων στόχων, όσον αφορά τις υποδομές και γενικότερα αναπτυξιακά θέματα.

Για την παρακολούθηση του Olympia Forum II είναι υποχρεωτική η πραγματοποίηση της εγγραφής σας στο Web site του Φόρουμ: www.olympiaforum.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου