Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

Συμφωνία Πρεσπών: Διεθνής επιτροπή για τις εμπορικές ονομασίες

ΕΤΙΚΕ
ΤΕΣ:
Η σύσταση διεθνούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων αποτελεί πρόβλεψη της συμφωνίας των Πρεσπών και ως τέτοια θα προωθηθεί, αναφέρουν στην «Κ» αρμόδιες πηγές, μετά τη συζήτηση που ανακινήθηκε στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας σχετικά με την καμπάνια για τα ελληνικά προϊόντα υπό την ετικέτα «Macedonia the GReat».
Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δημοσίως προαναγγείλει τη δημιουργία μιας διεθνούς επιτροπής γι’ αυτό τον σκοπό. Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα των εμπορικών ονομασιών είναι ιδιαίτερα σύνθετο θέμα και θα απαιτήσει χρόνο, αλλά και την ενεργό εμπλοκή των επιχειρήσεων.
Η συζήτηση αυτή ξεκίνησε την Κυριακή, όταν το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για «μονομερείς» ενέργειες, με αφορμή την καμπάνια «Macedonia the GReat». «Η μονομερής προσέγγιση θα μπορούσε να υπονομεύσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις προσπάθειες και τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των δύο χωρών», αναφερόταν, μεταξύ άλλων, από το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, γεγονός το οποίο ήταν ελαφρώς παράδοξο, καθώς η παρουσίαση της καμπάνιας έγινε πριν από τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη, ενώ, αμέσως μετά, οι διαρροές εκατέρωθεν των συνόρων φιλοτεχνούσαν την εικόνα μιας πολύ εποικοδομητικής συζήτησης.
Ο ίδιος ο κ. Ζάεφ έσπευσε, πάντως, χθες να πάρει αποστάσεις από την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας. «Εχουμε ενσωματώσει το θέμα στη συμφωνία των Πρεσπών, όπου συστήνεται διεθνής επιτροπή εμπειρογνωμόνων που πρέπει να ολοκληρωθεί, πράγμα που θα επιλύσει από κοινού τη μόνιμη επωνυμία προϊόντων δίνοντας οριστικό και μόνιμο branding των προϊόντων που προέρχονται από τη Μακεδονία, χωρίς να γίνεται σύγχυση», σχολίασε ο κ. Ζάεφ, και πρόσθεσε ότι «τόσο η συμφωνία των Πρεσπών όσο και τα διεθνή πρότυπα δείχνουν σαφώς πώς επιλύονται τέτοια θέματα».
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου