Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Επανέναρξη των συνομιλιών με τους Ταλιμπάν ανακοίνωσε ο Τραμπ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε σήμερα μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν, ανήμερα της γιορτής των Ευχαριστιών, για να επισκεφτεί τους Αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στη χώρα, ανακοινώνοντας την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τους Ταλιμπάν, οι οποίες είχαν διακοπεί τον Σεπτέμβριο.
Ήταν το πρώτο ταξίδι που πραγματοποίησε στη χώρα της νοτιοκεντρικής Ασίας ο Αμερικανός πρόεδρος από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του και αυτό έγινε μια εβδομάδα μετά την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ουάσιγκτον και Καμπούλ, η οποία είχε εντείνει τις ελπίδες για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.
Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο διάδρομο προσγείωσης της αεροπορικής βάσης του Μπαγκράμ, έπειτα από μια νυχτερινή πτήση από την Ουάσινγκτον. Η επίσκεψη Τραμπ δεν είχε ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας. Θα διαρκέσει λίγες μόνο ώρες και έγινε με την αφορμή της σημερινής γιορτής.
Τον Αμερικανό πρόεδρο συνόδευσαν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Ρόμπερτ Ο' Μπράιαν, μια μικρή ομάδα βοηθών, πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και μια ομάδα δημοσιογράφων.
Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Αφγανό πρόεδρο Ασράφ Γκάνι, ο οποίος ήταν παρών στην ομιλία που απηύθυνε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στους Αμερικανούς στρατιώτες στην αεροπορική βάση. Τον υποδέχθηκε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγός Μάρκ Μάιλι, κατά την άφιξή του.
«Οι Ταλιμπάν θέλουν μια συμφωνία», είπε ο Τραμπ. «Και τους συναντάμε και τους λέμε ότι πρέπει να υπάρξει μια εκεχειρία. Δεν ήθελαν εκεχειρία και τώρα την θέλουν». «Νομίζω ότι σίγουρα έτσι θα πάει το πράγμα», είπε.
«Θα παραμείνουμε όσο δεν καταλήγουμε σε συμφωνία ή μέχρι να έχουμε μια ολοκληρωτική νίκη και να θέλουν πραγματικά να καταλήξουν σε μια συμφωνία», δήλωσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.
Ο Τραμπ σέρβισε γαλοπούλα σε Αμερικανούς στρατιώτες και έκατσε να φάει μαζί τους το δείπνο Ευχαριστιών. Συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με μέλη των αμερικανικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν.
«Ταξίδεψαμε 8.331 μίλια για να είμαστε εδώ απόψε για έναν λόγο: να σας πω προσωπικά ότι αυτή η γιορτή των Ευχαριστιών είναι μια ειδική γιορτή των Ευχαριστιών, όλα πάνε καλά, η χώρα μας είναι ισχυρότερη οικονομικά από ποτέ» είπε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου